Cildinize Vitamin Desteği!

Sağlıkla parlayan, genç ve pürüzsüz cilde sahip olmak için düzenli bakım yapmakla birlikte vitaminlerle içerden desteklemek gerekir. Cildin dostu E Vitamini; hücrelerin yenilenmesini sağlar, yaşlanmaya karşı korur, serbest radikallerle savaşır.


Cilt bakımıyla ilgili konularda sıkça duyduğumuz serbest radikaller; cildin bağ dokusuna ve hücrelerine zarar veren moleküllerdir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini önler, yaşlanmasına neden olur. Düzenli E Vitamini desteği ile cildimizin kalitesini düşüren serbest radikallere karşı önlem alabiliriz.

Cildimiz hassastır ve dışarıdan gelen olumsuz etkilere hemen tepki verir. Kızarıklık, kaşıntı, kırışıklık, renk değişikliği, sivilce, siyah nokta gibi cilt problemleri yeterince bakım yapılmayan, antioksidanlarla desteklenmeyen ciltlerde görülür. Hava kirliliği, mevsim geçişleri, zararlı güneş ışınları, kalitesiz kozmetik ürünler cildimizi tehdit eder. E vitamini içeriğinde yüksek oradan antioksidan bulunur ve cildimizi korur.

Cilt bakımı için kullandığınız ya da satın alacağınız yeni ürünlerin içeriğinde E vitamini olmasına özen göstermek, cilt sağlığınızı korumak için faydalı olacaktır.

E vitamini yalnızca cilt için değil bağışıklık sistemini güçlendirmek, sağlıklı saçlara sahip olmak için de gereklidir. Özellikle saç bakımı için tavsiye edilen zeytinyağı bakımının nedeni içeriğinde yüksek oranda E vitamini içeriyor olmasıdır.

Zeytinyağı, buğday, mısır, yulaf, balık, ceviz, soya fasulyesi yağı, ıspanak, maydanoz, lahana, kereviz, badem gibi besinlerde E vitamini oranı yüksektir. Günlük beslenme planımıza yeterli miktarda E Vitamini içerikli gıdalar ekleyerek cilt sağlığımızı koruyabiliriz.

Yeşil salatalar ekleyeceğiniz zeytinyağı, günde 5-6 adet ceviz yemek bile cildiniz için gerekli E vitamini desteğini sağlamaya yardımcı olacaktır.


.ALINTIDIR.