Güneşin zararlı etkilerine maruz kalan ve yıpranan cildin yaz sonrası bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Uzmanlar, pirinç, üzüm çekirdeği ve mercimek gibi doğal ürünlerden oluşan bakımları öneriyor.

Özellikle kadınlar, daha bronz bir görüntü için yaz aylarında ciltlerini güneşe teslim ediyor. Ancak güneşin zararlı etkilerinin cilt üzerinde yaşlanma başta olmak üzere birçok olumsuz sonuca neden olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bronz bir ten için güneşe maruz kalan ve yeterince bakılmadığı için zarar gören cildine rahat bir nefes aldırmak isteyenler için Cilt Bakım Uzmanı İnci Soydan bitkisel cilt bakım yöntemlerini tavsiye ediyor.

Cildin yaz sonrası bakımı için ufalanmış pirinç, üzüm çekirdeği, mercimek gibi doğal ve besleyici granüllerin oluşturduğu zengin içerikli peelingler öneren Soydan, “Her cilt yapısının farklı olması, güneş sonrası sorunları da farklılaştırıyor. Etkili bir bakım için kişiye cilt analizi yapılmalı” diyor.

Soydan, ciltte biriken ve kalınlaşan ölü deri tabakasının uzaklaştırılması gerektiğini söylüyor. Başarılı bir cilt bakımı için buhar uygulaması ve akne temizlik işlemlerinin ardından ciltte oluşan lekeleri açmak ve cildin yapısını güçlendirmek için özel olarak hazırlanan maske uygulamalarını öneren Soydan, “Bakım işlemini cilt tipine göre 2 veya 3 kat farklı maske uygulaması ile leke önlemeye yönelik serum ve kremlerle yapılan yüz masajı ile sonlandırmak gerekiyor” diye konuşuyor.

Cildi sağlıklı tutmak adına ayda bir bakım yaptırılmasını öneren Soydan, cildi güneşe karşı koruyup, lekelerin çıkmasını önlemek için yaz-kış güneş koruyucu krem kullanılmasının şart olduğunu da hatırlatıyor.

LEKE TEDAVİSİ İÇİN KIŞ AYLARINI BEKLEYİN

Cildin, güneşin ultraviyole ışınlarına karşı koruma mekanizmasını devreye sokarak, daha fazla melanin sentezi gerçekleştirdiğini, bunun da cilt üzerinde kahverengi lekeler oluşturduğunu söyleyen İnci Soydan, başarılı bir leke tedavisi için kış aylarının beklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Az güneşli günlerde yapılacak bir leke tedavisi ile cildin güçlenmesini sağladıklarını vurgulayan Soydan, “Böylece bir sonraki sene için cildin koruyucu bariyerlerini güçlendirmiş oluyoruz. Cildin yapısına göre 3 veya 10 seanslık kürler halinde bu bakımlar uygulanıyor. Bakımın etkisi ilk seanstan itibaren görülebiliyor” diyor.

NTV