Cildin Sıkılaşmasının Sırrı Doğada


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Cildin Sıkılaşmasının Sırrı Doğada

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Emine TURAN TUNÇ

Konu: Cildin Sıkılaşmasının Sırrı Doğada

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Cildin Sıkılaşmasının Sırrı Doğada





    Gençlik en değerli armağan... Ancak zamanla bedene yerleşen belirtilerle "yaşlılık" alarm vermeye başlıyor.. Cildin sarkması kırışıklıkların artması gibi bir takım belirtiler zamanla çoğalıyor. Önemli göstergelerden biri de ciltte yaşlandıkça azalan hasar gören "kolajen dokusu"...

    Gençlik en değerli armağan... Ancak zamanla bedene yerleşen belirtilerle "yaşlılık" alarm vermeye başlıyor.. Cildin sarkması kırışıklıkların artması gibi bir takım belirtiler zamanla çoğalıyor. Önemli göstergelerden biri de ciltte yaşlandıkça azalan hasar gören "kolajen dokusu"... Ancak bir takım doğal ürünler bitkiler ve besinler sayesinde bu kolajen maddesini etkin kılabilmenin yolları olduğunu unutmayalım. Bu yöntemlerle gevşek görünümlü sarkan ve kırışan ciltler için doğal alternatifler her zaman var. Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt dünya üzerinde doğayı takip edenlerin yüzyıllardır uyguladığı kozmetiksiz güzellik yöntemlerinden ve yaşlılığın doğal çözümlerinden söz ediyor.

    İnsanın doğal elbisesi olan cilt yaşlandıkça değişime uğruyor. Elastikiyeti kayboluyor. Zamanla kırışıklıklar ve sarkmalar baş gösteriyor. Yaşlanmanın nedenlerinde biri "kolajen" kaybı. Cildin etken maddesi olan kolajen derinin gerginliğini sağlayan bir özelliğe sahip.. Deride yaşlanma alt tabakada yar alan bu kolajenin ve elastin maddesinin miktarının azalmasından kaynaklanır. Kolajeni bir yapıştırıcı gibi de düşünebilirsiniz. Hücreleri tutan bir zamk gibi.... Cilde esneklik getiren bu madde güzellik için çok önemli. Tabii ki kadınların kullandığı kremlerin pek çoğu bu maddeyi korumaya(ve etkin hale getirmeye) yönelik içeriklere sahip... Bu söz ettiğimiz yaşlılığı önleyici kozmetik ürünleri kolajeni korurken içinde yer kimyasallar nasıl zararlar veriyor onu pek bilemiyoruz maalesef. Son dönemlerde bu yönde bilgiler ortaya çıkmaya başladı: Örneğin kırışıklıkları giderdiği öne sürülen bazı kozmetiklerde kullanılan bir kimyasal maddenin bir yandan kırışıklıkları yok ederken öte yandan deri hücrelerini öldürdüğü söylendi. (Kanada’daki Quebec Üniversitesi’nden Hücre biyoloğu Dr. Francois Marceau dikkat çekiyor buna)

    Yıllardan beridir biz de söylüyoruz: İşte bu tür "yan etkiler" nedeniyle doğaya dönüş her geçen gün güçleniyor. Doğanın güzellikteki etkisine olan ilgi çoğalıyor bunlardan dolayı.. Ama tabii ki önemli olan hangi bitkinin neye yaradığını ve kulanım koşullarını bilmek lazım. Şimdiye kadar zeytinyağından keten tohumuna elma sirkesinden brokoliye kadar bir çok doğal ürün hakkında yazdık. Bizlerin önerilerini ilgiyle okuduğunuzu gelen maillerden ya da telefonlardan biliyoruz. Şimdi de doğanın sunduğu kolajen içeren bazı ürünlerden söz edeceğiz.

    Ebegümeci
    Şu an tam mevsimi. Yeşillik yerlerde tazelerini bulmanız mümkün. Ama sağlıklı koşullarda kurutulmuş olanı da makbul.. Bu doğal bitkinin yaprakları tahriş olan ciltleri dış etkenlere karşı korur... Cildi nemlendirir ve yumuşatır. En önemlisi ebegümeci ile cildinizin bağ dokusunun elastikiyetini artırabilirsiniz. Göz altındaki kırışıklıklar ve şişlikler için de iyi bir bitkidir...

    Isırganotu yağı
    Issırgan her derde deva olarak ün yaptı.. Yaprakları. kökü tozu tohumu yağı.... Hepsinin kullanıldığı alanlar var. Yurtdışında yaygın olarak kullanılan ısırgan yağı bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin yanı sıra güzellikte de etkili... Cildin bağ dokusunu güçlendirir... İlkbahar ve sonbaharda kürler şeklinde kullanırsanız iyi olur. .. (Bu kürler iki ayı geçmemeli) Isırganotu yağının içindeki maddeler cildin bağ dokusu için önem ihtiva ediyor. Öte yandan kırışıklıkarın giderilmesini de sağlıyor.

    Üzüm çekirdeği
    Antioksidan özelliği var. Aynı zamanda bağ dokusunu kuvvetlendirerek cildin elastiki olmasında rol oynuyor. Yaşlılık lekelerinin giderilmesi için de faydalı. Kan damarlarının genişlemesini sağlıyor. Bu kırışıklıkların oluşumunu engelleyen bir durum..

    Ispanak (ve koyu yeşil renkli diğer sebzeler)
    Koyu yeşil yapraklı bitkiler bol miktarda antioksidan içeriyor. Yıllardır Temel Reis’i kuvvetlendirmesi ile tanıdığımız ıspanak sebzesinin bağ dokusunu güçlendiren bir özelliği de var. Sebzenin içeriğinde bulunan demir ve çinko ciltte zarar görmüş kolajenin yerine yeni kolajen maddesi üretilmesine katki sağlıyor.

    Yosun sabunu
    Artık banyo yapacağınız ve yüzünüzü yıkayacağınız sabunu yosunlu olanla değiştırmenin zamanı geldi. Doğal yaşama yöneldiysek ilk önce sabunlardan işe başlamamız lazım. Ama bu sabunun saf ve katkısız olup olmadığına dikkat etmek lazım. Deniz yosunlu sabunlarla yıkanılan ciltlerdeki değişimi bir süre sonra farkedeceksiniz. Mineral açısından zengindir bu sabun.. . Cilde duruluk ve ferahlık verir. Denizden aldığı mineraller deriyi dinlendirir ve parlaklık kazandırır. Yosun sabunu ile banyo yapıldığında ölü deri yok olur... Yosunlar yüksek miktarda protein mineral ve vitamin ihtiva ederler.. Kalsiyum fosfor ve iyot açısından zengindirler. İçindeki yoğun A B C ve E vitaminleri kolajen ve ilastin liflerinin oluşumunda etkili olur. E vitamini ise cildin yaşlanmasını önler.

    Meyvelerden gençlik iksiri
    Amaç ciltteki sarkmaları önlemek için kolajen tabakasını harekete geçirmenin bazı formullerini vermek .. Yapacaklarınız arasında bir de meyve kürü var. İşte size özel bir içecek tarifi: Bir adet domates 2 şeftali ve yarım limon lazım önce.. Bir de suyu sıkılmış bir havuç... Bunların suyunu bir bardakta toplayın. İçine bir damla da zeytinyağı ilave edin. Bardağa attığınız bir tutam iyot tuzu ile “gençlik iksiriniz” hazır demektir. Sabahları kahvaltada içebilirsiniz.. Düzenli tükettiğinizde değişime tanik olacaksınız.

    Adaçayı
    Bu uyarıcı bitki kan dolaşımını hızlandırır. Adaçayı da hücre yenilenmesine ve cildin elastikiyetinin artmasına neden olan önemli bitkilerden biri..

    Nane
    Nane deyip geçmeyin Zaten koyu yeşil rengi size bir “ipucu” olsun. Cilde enerji canlılık ve yoğun bir ferahlık hissi verir... Dokuların elastikiyetini kuvvetlendirir.


    alıntı
    umut dalları likes this.

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    teşekkürler canım.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Parlayan cildin sırrı: Sirke
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Ocak.2016, 21:39
    2. Doğada Gördüğüm Yeşiller
      Konu Sahibi Seda_ Forum SERGİ RESİMLERİ ve KARIŞIK ETKİNLİKLER
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 22.Kasım.2010, 17:17
    3. Sağlıklı cildin sırrı ne?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 22.Nisan.2010, 23:06
    4. DOĞADA
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 20.Mart.2010, 15:51
    5. Cildin Yumuşak ve Dayanıklı Olması İçin Neme İhtiyacı Var
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Aralık.2009, 22:12

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş