A Vitaminiyle Sağlıklı Cilt

Bunların tamamı yaşlanma etkileri ve cildinizi çevreden korumaya yönelik olarak kullanılan doğal cephaneliklerin önemli bir bölümünü oluşturur. Bu yiyeceklerin hepsi iyi bir A vitamini kaynağıdır. Çoğu insan A vitaminini göz ve görme ile eşleştirir. Fakat epitel dokunun sağlıklı olması diyetimizdeki A vitaminin miktarı ile doğrudan bağlantılıdır. A vitamini cildimizdeki zararlı elementlerin etkisizleştirilmesinde, kırışıklıkları önlemeye, enfeksiyonlara karşı dayanıklılık sağlamaya ve cildimizi genç tutmaya yardımcı olarak, bir antioksidan gibi hareket eder.

Yeşil ve Koyu Turuncu Düşünün
Tipik bir diyette A vitamininin 2/3’ü meyve ve sebzelerin sarı pigmentlerinin bir bölümünü oluşturan karotenden gelir. Karoten vücudumuzda A vitaminine dönüştürülür ve bu yüzden, sağlıklı cilt için çok önemlidir. Koyu turuncu? Tatlı patates, havuç ve kayısıyı düşünün. Koyu yeşil? Ispanak, karalahana ve brokoliyi deneyin. Yüksek karotenli yiyecekler tüketmek vücudunuzdaki A vitaminini toksinler olmadan sağlıklı bir seviyeye yükseltmenin basit bir yoludur.

Çok Fazla A Vitamininin Olumsuz Yanları
A vitamini, vücudumuz depolarında kolayca depolanabilen, potansiyel bir yağda çözülebilen vitamindir. Amerikan Gıda ve İlaç Yönetimince tüketilmesi belirlenen miktarlara yakın seviyelerde toksik olabileceği bilinmektedir. Toksik belirtiler beyin tümörleri ile benzerlik gösterir: baş ağrısı, bulanık görme, kemik ve eklemlerde ağrı, kuru cilt ve iştahsızlık. Diyetinize A vitamini ilaçları eklememeniz akıllıca olur. Bunun yerine, sağlıklı bir cilde güvenle ulaşmak için karotence yüksek bu tür meyve ve sebzelerin nefis tatlarına odaklanın.

Eğer Cildim Sarıya Dönerse Ne Olur?
Çok fazla karoten aslında cildinizi fark edilebilir bir şekilde sarımsıya dönüştürebilir, özellikle ellerinizin avuç içlerinde ve ayaklarınızın tabanlarında. Endişelenmeyin: Bu etkiler kalıcı değildir ve tıbbi bir tehlike yaratmaz. Bu sadece çok fazla iyi şey yediğiniz ve diyetinizdeki yiyecek çeşitlerini daha genişletmeye ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bunlar; kabak, tatlı patates, ya da havuç gibi yiyecekleri çentikleyen yeni yürümeye başlamış çocuklarda sıklıkla görülür. Küçük vücutlarındaki aşırı miktardaki karoten sarı bir bebek oluşturur. Daha sık olarak, yeşil fasulye ve bezelye servis edin ve normal deri renkleri geri dönsün.

alıntı