Çocuğunuz ve Sizin İçin Yoga


Günlük hayatın getirdiği sorumluklar, stres ve rutin programlar anne babalarla birlikte çocukları da olumsuz etkiliyor. Anne babalar kadar çocuklar da günün birçok saatini bilgisayar ya da televizyon başında geçiriyor. İçinde bulundukları baskı ortamı nedeniyle de zaman içinde bedenleriyle olan doğal ilişkinin dengesi bozuluyor. Aile bireylerinin rahatlama ve kendilerini dinlendirme ihtiyaçları artıyor.
Evde sağlıklı yaşam
Ayurveda, Akupunktur, Tai Chi, Shiatsu gibi Uzak Doğu’ya ait sağlıklı yaşam yöntemleriyle vücudunuza enerji yükleyebilirsiniz. Herkes kendine uygun olan rahatlama yöntemini seçip bedenini rahatlatmayı deneyebilir. En eski rahatlama tekniklerinden biri olan yoga, yetişkinler kadar çocukların da ilgisini çekiyor. Çocuklar yoga pozisyonlarına kendilerince “balık”, “köpek”, “aslan” gibi isimler takabiliyor. Böylece hayal güçlerini de devreye sokarak daha konsantre çalışıyor ve esnekleşiyorlar. Hem eğleniyor hem daha yaratıcı oluyorlar. Bazı spor merkezleri çocukların anne babalarıyla katılabilecekleri programlar oluşturuyorlar. Yoga, evinizde kendi kendinize de uygulayabileceğiniz aktivite ve iletişim yöntemleri arasında yer alıyor.
Haydi, birlikte yoga yapalım!
Yoga için uygun ortamı yaratmak adına önce birlikte odayı toplayabilirsiniz. Çocuğunuzdan kitapları ya da eşyaları raflara yerleştirmesini isteyebilirsiniz. Birlikte bir şey yapacak olmanızın heyecanı ve işe yaradığını bilmek ona kendisini iyi hissettirir. Yoga minderlerini istediğiniz yerlere koyun ve bir mum yakın. Şimdi yoga zamanı! Yoga yaparken her zaman aynı hareket sırasını izlemeye özen gösterin. Çocuklar için bir şeyin her zaman aynı şekilde başlaması ve bitmesi önem taşır. Özellikle yatmadan önce yoga yaparsanız hem çocuğunuz hem de siz daha rahat uyursunuz ve daha çok dinlenirsiniz. Uzun süre belli bir pozisyonda kalmak yerine vücudunuzu en çok rahatlatan pozisyona ağırlık vermeniz daha faydalı olabilir.
Yogayla ruhunuzu ve bedeninizi rahatlatırken çocuğunuzun sizinle birlikte bir şeyler yapmanın keyfine varmasına da yardımcı olursunuz.


.alıntı.