Çocuklarımıza nasıl bakıyoruz?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çocuklarımıza nasıl bakıyoruz?

  • #1
    fbmine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Nereden
    Ceyhan/ADANA
    Mesajlar
    158
    @fbmine



    Çocuklarımıza nasıl bakıyoruz?





    Çocuklarımıza nasıl bakıyoruz?

    Bu sorunun cevabı olarak beslenmesine dikkat ediyorum, odasına, barındığı yere dikkat ediyorum, okutuyorum diyorsanız bir yerde bir şeyler eksik demektir. Tabi ki önemli bir nokta yedirmek, barındırmak ve okutmak. Peki, yeterli mi?

    Bir de şu pencereden bakalım. Çocuklarımızın beslenmesine verdiğimiz önem kadar onları sevgimizle besliyor muyuz? Evde, okulda ne yediğiyle çok dikkat ediyoruz. Onların en çok gereksinim duydukları sevgi kelimelerini kaç kez kullanıyoruz. Yüreğimizdeki sevgiden çocuklarımızı beslemeyi unutuyoruz. Onların vitamine ihtiyacı olduğu gibi sevgi vitaminine de ihtiyaçları var, hem de sevgi vitamininin aciliyeti diğerlerine göre daha fazla.

    Çocuklarımızı yüreğimiz de barındırıyor muyuz? Daha doğrusu yüreğimizdeki barınma yerlerini gösteriyor muyuz? Yoksa yüreğimizdeki barınma yerleri gösteriyor muyuz? Yoksa yüreğimizdeki yerleri hep saklı bir şekilde mi gösteriyoruz? Şımartmak koyduk sevgi göstermenin adını. Şımartmaktan korkup yüreğimizdeki sevgiyi göstermemek, orada barınacağı yeri göstermemek, orada barınacağı göstermemek çocuğumuzun bir yanını eksik bırakmak olmaz mı?

    Aman çocuğum şöyle okusun en iyi yerlere gitsin, derslerinde şöyle başarılı olsun, şöyle olsun, böyle olsun istiyoruz. Peki, biz çocuğumuzun yüreğini okumayı öğrendik mi? Ne istediğini, ihtiyacını, bizim değil de asıl kendisinin neye ihtiyacını, bizim değil de asıl kendisinin neye ihtiyacı olduğunu soruyor muyuz? Yoksa kendi ‘yaşımızın' penceresinden mi bakıyoruz? Çoğu zaman kendi yaşımızın penceresinden bakıyoruz. Çocuğumuzun da bizim gibi bakmasını, düşünmesini, hareket etmesini bekliyoruz. Oysa şunu unutuyoruz biz hayata bulunduğumuz yaşla bakarız, çocuklarımız bulundukları yaşla….4 yaşındaki bir çocuğun bizim gibi hareket etmesini bekliyoruz çoğu zaman. Onun da bizim gibi olgun düşünmesini, yaşamasını bekliyoruz. Doğru büyükler olarak çok deneyim yaşadık, çok insan tanıdık, peki çocuklarımız öyle mi? Onlar yeni yeni tanıyorlar hayatı, yeni yeni keşfediyorlar. Eğer kendi yaşımızla onların dünyasını okumaya çalışırsak çatışmalarımızın normal olduğunu unutmayalım. Çocuğumuzun yaşına, yüreğine inemiyorsak onları anladığımızı söyleyemeyiz. Şöyle bir inelim yüreğine ne diyor bize, ne istiyor…..

    Pek ine yapmalı şimdi?

    Onların beslenmelerine dikkat ettiğimiz kadar, belki de daha fazla sevgi gıdalarını da vermeyi unutmamalıyız. Hissetmeliler kelimeleriniz d, hal ve hareketlerinizde ‘hissetmeliler'.

    Çocuğumuzun barındığı ortamın güzel olmasını istediğimiz kadar, yüreğimizdeki barınma yerini de onlara göstermeliyiz. Gelip yüreklerini barındırabildikleri, paylaşabildikleri, güvenebildikleri bir yerlerinin olduğunu onlara hissettirmeliyiz, söylemeliyiz, yaşatmalıyız…

    Ve son olarak onların okumasını, sınavlarda başarılı olmasını, derslerini geçmesini nasıl istiyorsak, kendimizde çocuğumuzun yüreğini okumasını öğrenmeliyiz. Nasılsın diye cümleler kurarken bu nasılsın sadece okul, sınavlar, dershaneyle ilgili değil de biraz da çocuğumuzun bireysel olarak da nasılsısını kapsamalı.

    Çocuğumuzun yüreğine inme, sevgimizi ona hissettirme ve yaşatma temennisiyle…. Alıntı
    Umut okyanus kadar koca bir derya.Sana bu deryadan küçücük bir damla gönderiyorum.Bu damla,her sabah yüzünü yıkadığın suda,belki gözyaşlarında belki de alınterinde gizlidir...fbmine

  • #2
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    Kızımı kucağıma alıp yüzüme bakmasını sağlıyorum(Malum herşeyi merak ettiği için bana odaklanma da sorun yaşıyoruz ) Sonra "ama sen çak tatlısıııııın" dediğimde gülüp kafasını omzuma koyuyor.Eliyle sırtımı pışpışlıyor.Ardından tekrar kafasını kaldırım bana bakıyor "ben seni çok seviyoruuuuuum" dediğimde kahkaha atıp tekrar başını omzuma koyuyor ve teselli verircesine sırtıma ufacık elleriyle vuruyor.Tarifi imkansız bir duygu.

    Teşekkürler hocam
    Bazen birisine güveneceğim zaman, Geçmişteki hayal kırıklıklarım ensemden tutar ve kulağıma fısıldar;
    "Ne Çabuk Unuttun''

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Çocuklarımıza Yazık Etmeyelim
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Nisan.2012, 21:32
    2. çocuklarımıza şipşirin hediyeler
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Nisan.2011, 23:35
    3. çocuklarımıza kardan adam resimelri verdik bakın nasıl yapmışlar:))
      Konu Sahibi yorumsuz Forum Pamuk-Kumaş-İp-Yün vs Etk.
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 21.Ocak.2010, 14:53
    4. Çocuklarımıza Meyve Tabakları
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum MAMALAR VE ÇOCUK YEMEKLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 12.Ağustos.2009, 11:02
    5. Çocuklarımıza Klasik Müziği Sevdirelim
      Konu Sahibi Arz Forum MÜZİK
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Haziran.2009, 05:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş