ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA TAVSİYELER

1. ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA TAVSİYELER : Çocuklarınıza ev anahtarınızı vermeniz gerektiğinde anahtarlığınızda adresinizi ve isminizi belirten bir işaret bulunmamasına dikkat edin.
Okul öncesi çocuklarınızın ev dışında yalnız başlarına dolaşmalarına ve nezaret edilemeyecek yerlerde oynamalarına ( özellikle kalorifer daireleri, bodrumlar, inşaat vb.) izin vermeyin.
Çocuklarınız okula yürüyerek gidiyorsa, bilinen işlek caddelerden, grup halinde gidip gelmeye dikkat etmelerini öğütleyin.
Yabancıların yakınlık göstermesi ve hediye vermelerini kabul etmemelerini, bu gibi girişimlerde bulunanları veya kendilerini rahatsız edenleri hemen en yakın güvenlik görevlisine söylemelerini ve size de mümkün olduğu kadar çabuk haber vermelerini isteyin.
Evden dışarı çıktıklarında, nerede ve kiminle birlikte olduklarını size her seferinde söylemelerini öğütleyin.
Çocuklarınız dışarı çıktığında üzerlerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat edin.
Çocuklarınızı mahalledeki oyun alanlarında bile olsa mutlaka gözaltında bulundurun.
Çocukların oynadıkları bölgede alışılmamış şekilde ve sıklıkta dolaşan şahıs ve/veya araçları gerektiğinde en yakın güvenlik kuvvetleri birimlerine bildirin. Mümkün olduğunda kişilerin eşkâllerini ve araçların plaka numaraları ile markalarını ve renklerini tespit etmeye çalışın.
Çocuklarınızı tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri konusunda uyarın

2. ÇOCUKLARIMIZ İÇİN: İlk eğitim yeri anne kucağıdır. Annenin çocuğu beslemesi, kucaklaması, sevmesi ihtiyaçlarını gidermesi, bebekle konuşup, gülmesi eğitimin ilk basamaklarıdır. Çocuk kendini huzurlu ve sevgi dolu bir ortamda bulursa daha rahat hisseder ve öğrenime açık bir hale gelir. Anne ve babanın çocuğa sevgi ve hoşgörü ile yaklaşması, çocuğun ihtiyaçlarını gidermesi, yaşının, gelişiminin ve seviyesinin özelliklerini bilip ona göre davranış ve eğitim yöntemleri geliştirmesi gerekir. Çocuğun asabi veya sakin, içine kapalı veya sosyal, konuşkan ya da suskun, girişken ya da pasif olması, ebeveynle yaşadığı ilk deneyimlerin sonucunda oluşmaya başlar. Çocuğun kendini ifade temsine izin verilmelidir. Çocuğun olumlu davranışları fark edilmeli, söylenmeli, gerekirse ödüllendirilmelidir. Çocuğa eşya alırken fikri sorulmalı, seçim yapmasına izin verilmelidir. Yeni yerler görmesine, yeni insanlarla tanışmasına imkan sağlanmalıdır. Yaşına göre sorumluluklar verilerek, sorumluluk duygusuna sahip olması sağlanmalıdır.


.alıntıdır.