Çocuk Sahibi Olmak ve Anne Babanın Sorumlulukları

İyi Bir Ebeveyn Olmak

Çocuk sahibi olmak çok büyük bir sorumluluğun altına girmektir. Her birey çocuk sahibi olmadan önce çok iyi düşünmelidir. Günümüzdeki evliliklerde özellikle eşler birbirlerini tam olarak tanımadan çocuk sahibi olmamaya dikkat ediyorlar. Bu da daha bilinçli bireylerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Çocuğunuzu daha sağlıklı bir ortamda yetiştirmek için yapılması gerekenleri birkaç madde ile sıralayalım...

1- Yeni bir evliliğe adım atmışsanız ilk önce eşinize ve kendinize zaman ayırın. Evliliğinizden önce ne kadar uzun bir beraberlik yaşamış olsanız bile aynı evi paylaşmak çok farklıdır bunu unutmayın. Bu yüzden birkaç yıl özellikle çocuk sahibi olmadan evliliğinizi yürütün. Bu durumda evliliğinizin gidişatını ve zaman içerisinde ki uyuma alışmanız için yararlı olacaktır.

2- Çocuk sahibi olmadan önce çok iyi düşünün. Eşinizle sorunlar yaşıyorsanız ilk önce onları düzeltin.

3- Çocuğunuzun hayatını garanti altına almak için mutlaka onun gelirini önceden planlayın.

4- Eşinizle iyi bir iletişimde bulunun. Çocuk sahibi olmaya hazır hissettiğiniz zaman eşinizin de sizin kadar bu duruma hazır olması gerektiğini unutmayın.

5- Çocuk sahibi olduktan sonra ilk zamanlar evde eşinizle iş paylaşımı yapın. Doğum sonrası yorgunluk yüzünden stres altında olabilirsiniz bu yüzden eşinizin size yardımcı olmasını sağlayın.



6- Doğum sonrası bebek bakımlarında özellikle uykusuz geceler sizi bekleyecektir. Bu yüzden geceleri eşinizle nöbetleşerek bu sorunu çözmeye çalışın.

7- Çocuğunuzun ilk adımlarında ve çocuğunuzla iletişim kurmaya başladığınız ilk zamanlarda birlikte vakit geçirmeye çalışın. Çocuğun anne ve babasını yanında görmesi bu durumlarda çok etkili olacaktır.

8- Eşinizle bir problem yaşıyorsanız kesinlikle çocuğunuzun önünde bu tartışmaları sürdürmeyin. Bebeğiniz ne kadar küçükte olsa ortada ki gerginliği anlayacaktır.

9- Çocuğunuzun iletişim kurmaya başladığı zamanlardan itibaren mutlaka sofraya ailece oturmaya özen gösterin ve sohbet ederek sıcak bir ortam oluşturun. Uyku saatlerinde yanında olun.

10- Hafta sonları eşiniz ve çocuğunuzla keyif alabileceğiniz etkinliklerde bulunun. Anne ve baba olarak çocuğunuzu dinlemeye özen gösterin.


.alıntıdır.