Çocuğunuzun Gelişiminde Hareket Ve Müziğin Yeri


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çocuğunuzun Gelişiminde Hareket Ve Müziğin Yeri

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Çocuğunuzun Gelişiminde Hareket Ve Müziğin Yeri





    Çocuğunuzun Gelişiminde Hareket Ve Müziğin Yeri

    Erken çocukluk eğitiminin vazgeçilmez iki unsurudur hareket ve müzik. Bütün anaokul programlarında bulunan bu aktiviteler çocuğun gelişiminde önemli rollere sahipler

    Erken çocukluk eğitiminin vazgeçilmez iki unsurudur hareket ve müzik. Bütün anaokul programlarında bulunan bu aktiviteler çocuğun gelişiminde önemli rollere sahipler. Çünkü bu yaş grubundaki çocukların hem kendilerini hem de bendenlerini tanımaları için çok önemli fırsatlar sunan bu aktiviteler onların beyin gelişimini de oldukça destekler. Konu hakkında yapılan araştırmaların da bize gösterdiği gibi hareket ve müzikle yapılan aktiviteler beynimizin her iki kısmının da çalışmasına ve gelişmesine neden oluyor. Sonuç olarak erken çocukluk döneminde oldukça hızlı gelişen beyin bu tip aktivitelerle desteklenince kendini daha fazla geliştirme ve kapasitesini de o kadar arttırma eyiliminde bulunuyor.

    Neler Yapabilirsiniz?:

    • Çocuğunuza yeni kelimeler öğretebilirsiniz. Müzikle beraber yapacağınız bir aktivitede şarkıda geçen kelimeleri çocuğunuza öğreterek onun kelime haznesini geliştirebilirsiniz. Ancak bu aktiviteyi uygularken seçtiğiniz şarkı çok önemli. Çocuğunuzun anlayacağı kelimeleri içeren tercihen çocuk şarkısı kategorisinde buluna şarkıları seçin. Ayrıca çocuğunuza şarkı içinde geçen kelimeleri öğretirken onun anlamadığı kelimeleri hareketlerinizle soyut hale getirerek çocuğunuzun anlama kapasitesini arttırabilirsiniz.

    • Çocuğunuza içinde sıklıkla tekrarları ve kafiyeli bölümleri bulunan şarkılar seçmeye özen gösterin. Bu kafiyeleri ve tekrarları dinledikçe çocuğunuz sesleri daha iyi anlamaya başlayacak ve fonolojik farkındalığı artacaktır, bu da çocuğunuzun o sesleri daha kolay çıkarmasına yardımcı olacaktır.

    • Çocuğunuza bir kitap okuduktan sonra ona o kitabı dramatize etmeye çalışın. Çocuğunuzla kitaptaki karakterlerin rollerine bürünerek o kitaptaki hikayeyi bir tiyatro oyunu haline getirin. Böylece çocuğunuzun hikayeyi anlama seviyesi artmış olacaktır.

    • Çocuğunuza farklı müzik ve hareket aktivitelerini kullanarak sayı saymayı öğretebilirsiniz.

    • Alkışlama ve aynı hareketi tekraralama aktiviteleri yaparak çocuğunuza bazı ritmik şeyleri öğretebilirsiniz.

    • Mekan içinde çocuğunuza hareket edebileceği özgür bir ortam sağlayarak onunla beraber farklı hareketler yapabilirsiniz. Örneğin yere oturmak, yatmak, kalkıp zıplamak gibi aktiviteler çocuğunuz mekansal özellikler hakkında farkındalık geliştirmesine oldukça yardımcı olur, böylece çocuğunuz geometri ile ilgili konseptler hakkında daha fazla bilgi sahibi olur.

    • Çocuğunuza farklı müzik seviyelerinde farklı hareketler yaptırarak zaman ve ölçümler hakkında bilgi verebilirsiniz. Örneğin hızlı müzik çalarak hızlı hareket edin ya da yavaş müzük çalarak yavaş hareketler yapın. Bunların sonucunda çocuğunuza yavaş müzik çalarken yavaş hareket ettik, bu nedenle gideceğimiz yere daha uzun sürede gidebildik ama hızlı müzikle hızlı hareket ettik ve gideceğimiz yere çok daha kısa zamanda gittik diğerek çocuğunuzun zaman kavramını anlamasına yardımcı olabilirsiniz.

    • Çocuğunuzla farklı müzik aletleri geliştirerek onun yaratıcıığına ve öğrenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin tencerelerden davullar, içinde pirinç ya da mercimek taneleri bulunan plastik bir kaptan marakaslar yaparak ev içinde çocuğunuzun bu müzik aletlerini kullanmasına izin verin.

    İDİL SEDA AK

    .ALINTIDIR.

  • #2
    fg8903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    4
    @fg8903







    paylaşım için çoooo..ok teşekkürlerrr

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Müziğin ritmine uygun dans edebilme
      Konu Sahibi tugba_sert Forum RİTİM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 05.Ocak.2017, 23:55
    2. müziğin devam etmesini istiyorum.ACİL
      Konu Sahibi isp.4 Forum Bilgisayar Sorunları ve Yardım İstekleri
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 21.Nisan.2011, 08:14
    3. müziğin sesi
      Konu Sahibi padisah1525 Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 06.Şubat.2011, 21:19
    4. bu müziğin tamamı olan varmı?
      Konu Sahibi Meryem YILDIZ Forum ŞARKI-MÜZİK İSTEK
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 26.Mayıs.2010, 01:27
    5. jazz müziğin tarihçesi
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum MÜZİK
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 06.Aralık.2009, 05:23

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş