Çocuğunuz Hayata Nasıl Hazırlanır ?

Çocuklarımızın gelişimi evreler halinde gerçekleşir. Bu evreler farklı gelişim modellerinde farklı isimlerle tanımlanır.

Fakat en fazla hassasiyet ve önem göstermemiz gereken dönem 0-6 yaş dönemidir. Bu dönem; çocuklarımızı hayata hazırlamada temel yapıyı oluşturur. Daha sonraki gelişim dönemleri ise bu temelin üzerine oturtulur. Bu bir evin yapımına benzer.Temeli sağlam atılan bir binanın üzerindeki katlar da o kadar sağlam olur.Bu dönemde, çocuklarımızın tanık olduğu her türlü yaşantı ve durumlar; ilerleyen yıllarda kişiliklerini etkileyen unsurlar olarak karşımıza tekrar çıkacaktır. Buradan hareketle; Akü Çocuk Evi olarak çocuklarımızı hayata hazırlarken ayrı bir önem göstermekteyiz. Amacımız; 0-6 yaş döneminde sahip oldukları donanıma paralel olarak,

özgüven, işbirliği, paylaşma, sosyalleşme sorumluluk sahibi olma, yaratıcılık, orjinalite kendini ifade edebilme başkalarının haklarına saygılı olma kendi hakkını koruyabilme tabiatı, hayvanları sevme anadilini doğru kullanma dinleme, anlatma becerisini kazanma günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kuvvet ve çevikliği kazanma eşyalarını düzgün ve düzenli kullanma toplumsal yaşama kurallarını öğrenme gibi davranışları kazandırmak ve çocuklarımızı hayatlarının ilk basamağına hazırlamaktır.

Necla TABAK
AKÜ Okuloncesi Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü


.ALINTIDIR.