Çocuğumuza Oyuncak Sunarken

Bir seferde birden fazla oyuncağı çocuğa vermeyin. Birkaç yeni oyuncağı aynı anda çocuğunuza gösterirseniz hepsiyle biraz ilgilenip çok hızlı tüketebilir.

Çocuğunuzun satın aldığınız oyuncaktan en üst düzeyde yarar sağlayabilmesi yani etkili bir şekilde kullanabilmesi için bazı noktalara dikkat etmeniz gereklidir.

· Bir seferde birden fazla oyuncağı çocuğa vermeyin. Birkaç yeni oyuncağı aynı anda çocuğunuza gösterirseniz hepsiyle biraz ilgilenip çok hızlı tüketebilir. Böyle olduğunda oyuncaktan beklenen yarar sağlanamaz. Birkaç oyuncağı aynı anda almış olsanız bile, değişik zamanlarda birer birer çocuğunuza sunun. Çok daha zevkle ve uzun süreli oynadığını göreceksiniz.

· Tüm oyuncaklarını açıkta ve kullanımda tutmayın. Oyuncakları oyuncak sepeti, sandık ya da dolap gibi yerlerde durmalıdır. Kendi tercih ettiği birkaç oyuncağı açıkta durabilir. Oyuncağı sepetten çıkarıp oynamasını ve tekrar kaldırmasını sağlayın. Bu şekilde çocuk, oyuncaklarına karşı daha ilgili olacaktır. Bunun yanı sıra son zamanlarda pek tercih etmediği oyuncaklarını bir süre kullanımdan kaldırabilirsiniz. Oyuncağı bir süre sonra tekrar çıkardığınızda ilk kez görüyormuş gibi zevkle oynayacaktır.

· Kırılan, bozulan, yıpranan oyuncaklarını tamir edin, tamir edilmeyecek durumda olanları atın.

· Yeni aldığınız bir oyuncağı çocuğunuza sunarken özellikle alışık olmadığı tarzdaki oyuncaksa öncelikle oyuncağı tanıtın. Nasıl kullanıldığını, varsa parçalarını tanıtın. Eğitici türden bir oyuncaksa çocuğunuzun gelişim düzeyine göre oyuncakta, parçalarında ve oynanışında uyarlamalar yapın.

· Oyuncağı tanıttıktan sonra kendi başına oynayabilen çocuğunuza sık sık müdahale etmeniz onu rahatsız edebilir. Bırakın kendisi oynasın. Ama bu çocuğunuzla oyun oynamayın anlamına gelmemektedir.Çocuğunuz ve siz arzu ettiğinizde elbette birlikte oyun oynayabilirsiniz.


.ALINTIDIR.