Anne Sütü Doğal Ağrı Kesici


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Anne Sütü Doğal Ağrı Kesici

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    Anne Sütü Doğal Ağrı Kesici





    Anne Sütü Doğal Ağrı Kesici
    Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Türkan Patıroğlu, anne sütünün doğal bir ağrı kesici olduğunu açıkladı.

    Anne sütünde 'endorfin' adı verilen maddelerin bulunduğunu söyleyen Patıroğlu, morfin benzeri bu doğal maddelerin sakinleştirici etkileri yanında ağrı dindirici özelliklere de sahip olduklarını belirtti.

    Bebeğin emzirme sırasında anneye yakın olmasının da psikolojik olarak rahatlatıcı etkiler gösterdiğini kaydeden Patıroğlu, aşı sonrası bebeği hemen emzirmenin çoğu durumda ona aşının ağrısını unutturacağını açıkladı.

    Patıroğlu, her bebek için en ideal besinin kendi annesinin sütü olduğunu ve ilk altı ayda başka ek bir gıdaya gerek olmadığını söyledi.

    Ek olarak D vitamini

    Patıroğlu, anne sütü alan bebeğe D vitamininden başka bir şey verilmemesi gerektiğini de anlattı:

    ''Annenin ilk sütü olan 'kolostrum' bebeğin ilk aşısıdır. Süregelen adetlerin aksine ilk süt her bebeğe mutlaka verilmelidir.

    Normal doğum yapan her annede, doğumdan hemen sonra bebeğin çıplak olarak annenin memeleri üzerine yatırılması, anne-bebek ilişkisinin hemen başlamasına, bebeğin huzurlu olmasına, emme başlayınca sütün daha erken ve bol gelmesine neden olur.''

    Anne sütünde bulunan maddelerin bebeğin enfeksiyonlara karşı daha etkili korunmasına yardımcı olduğunu ve bebeğin bağışıklık sisteminin gelişimini hızlandırdığını kaydeden Patıroğlu, mamalarda bağışıklık sistemini geliştirecek hiçbir maddenin bulunmadığını da dile getirdi.

    Patıroğlu, anne sütünün daha kolay hazmedildiğini ve içeriğinin daha çok kana geçtiğini de anlattı:

    ''Anne sütü içerdiği bazı enzimlerle bebeğin daha kolay hazmetmesini sağlar. Anne sütü ineksütünden daha az protein içermesine karşın, içindeki tüm protein bebeğin dolaşımına geçer.

    İnek sütündeki proteinlerin ise yüzde 50'si atık madde olarak bağırsaklardan atılırlar. Demir ve çinko anne sütünün varlığında bağırsaklardan kana daha kolay geçer.''

    Alerjiye karşı koruma

    Patıroğlu, anne sütüyle beslenen bebeklerde egzamanın daha az görüldüğünü de açıkladı:

    ''Anne sütü ile beslenme alerjiye karşı korur ve bu koruyucu etki erişkinlik dönemine kadar sürer. Anne sütü ile bir ay ve daha uzun süreli beslenme hem gıda alerjilerini, hem de solunum yolunda ortaya çıkan alerjilere karşı koruyucudur.

    Egzemaya karşı koruyucu etki özellikle altı ay ve daha uzun süre anne sütü ile beslenen bebeklerde daha belirgindir. Hatta çalışmalar kalıtımsal olarak alerji gelişimine yatkın bireylerde bile anne sütünün koruyucu etkileri olduğunu göstermiştir.''

    Prof. Dr. Türkan Patıroğlu, anne sütünün hasta bir bebek için en ideal besin kaynağı olduğunu da dile getirdi:

    ''Sindirim sistemi ile ilgili ishal gibi ciddi bir sorun yaşandığında, mama içeriğinin daha zor hazmedilir olması nedeni ile bebeğin mama ile beslenmeye devam edilmesi sakıncalı olabilir. Bu bebeklere genellikle elektrolit içeren sıvılar verilir.

    Aksine anne sütü kolay hazmedilir, bağırsaklar üzerinde düzenleyici etkileri vardır ve bu nedenle ishalli bebeklere verilmesi tedaviye katkıda bulunur. Solunum yollarıyla ilgili sorunlar yaşandığında da bebeğin mama ile beslenmeye devam etmesi solunum yolundaki balgam ve yapışkan salgıların daha da artmasına neden olabilir.

    Anne sütü ise içerdiği antikorlar nedeniyle, enfeksiyonları tedavi edici özelliğe sahiptir ve salgı artışına neden olmaz.''

    İhtiyaçlara göre değişim

    Anne sütündeki yağ, karbonhidrat ve proteinlerin bebek için ideal bir bileşim olduğuna belirten Patıroğlu, ''mama üreten firmalar, sürekli olarak mama içeriğindeki miktarları değiştirerek anne sütüne benzetmeye çalışmaktadırlar. Gerçekte anne sütündeki miktarlar bebeğin ihtiyaçlarına göre sürekli olarak değişmektedir'' dedi.

    Patıroğlu, anne sütüyle beslenen bebeklerin daha iyi bir sosyal gelişim gösterdiklerini ve 12'nci ayının sonunda, mamayla beslenen bebeklerle anne sütüyle beslenen bebekler karşılaştırıldığında anne sütü ile beslenenlerde psikomotor ve sosyal gelişimin belirgin olarak daha fazla olduğunu anlattı.

    Anne sütü ile beslenmiş çocuklarda egzama, alerjik hastalıklar, diş eti hastalıkları, kanser ve diyabet gibi hastalıkların daha az görüldüğüne dikkati çeken Patıroğlu, anne sütünün, en iyi besin, bebek-anne arasındaki en iyi psikolojik bağlantı yolu, bebeğin hastalıklardan korunmasında en güvenilir yol olduğunu kaydetti.

    alıntı
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #2
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Teşekkürler paylaşım için.
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Anne Sütü ve Emzirme
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Şubat.2011, 19:07
    2. Anne Sütü Ve önemi
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum Bebek Bekliyorum
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Ocak.2010, 01:20
    3. Anne Sütü
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum ÇOCUK VE BESLENME
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Ocak.2010, 03:06
    4. En doğal ve en taze besin: Anne sütü
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum ÇOCUK VE BESLENME
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 29.Kasım.2009, 14:20
    5. ANNE SÜTÜ HAKKINDA ...
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum ÇOCUK VE BESLENME
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 12.Ağustos.2009, 18:23

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş