Hamilelikte Kozmetik Kullanımı, Hamilelikte Güzellik ve Bakım

Kadınlar için hamilelik en özel dönemlerden biridir. Bu dönem kadınlar için heyecanlı bir bekleyiş dönemi olduğu kadar birçok konuya da dikkat etmelerini gerektiren bir dönemdir. Hamilelikte güzellik ve bakım konusunda pek çok bilgi duyarız. Bu bilgilerin bir kısmı bize hamileliği güzel ve bakımlı geçirmenin püf noktalarını aktarırken bir kısmı da özellikle kozmetik ürün ve uygulamalara karşı hamilelik sürecinde dikkatli olunması gerektiğini adeta haykırır. Bu makalemde size hamilelik sırasında kozmetik, güzellik ve bakım ürünleri kullanımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağım…

Hamilelerin Kullanmaması Gereken Kozmetik ve Güzellik Ürünleri

Hamilelik dönemi hassasiyet isteyen bir dönemdir. Yenilen gıdalar, alınacak vitaminler, içilecek su bile bu denli önemliyken cildinize uygulayacağınız ürünlere de aynı hassasiyeti göstermeniz gerekiyor. Gıdalardan alınan vitamin ve mineraller cildin altında konumlanan depolarda saklanır ve vücuda dağılır. Bu nedenle cilt yüzeyine uygulanan maddelere de dikkat edilmelidir. Cilt bu maddeleri emerek kana karışmasına neden olur bu durumda da kan ile beslenen fetüs bu maddelerle henüz anne karnındayken tanışır hatta çoğunlukla zarar görür. Çünkü kozmetik ürünlerinin pek çoğunda fetüsü olumsuz etkileyecek kimyasal bileşenler vardır.

Peki, ne yapacağız hamilelik boyunca kendimizi iyi hissettirecek kozmetik, bakım ve güzellik ürünlerinden ya da uygulamalarından uzak mı duracağız?

Bu soruya hemen yanıt vereyim “hayır”. Bazı dikkat edilmesi gereken maddeleri içermeyen ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu durumda en doğrusu içerikler ile ilgili bilgi sahibi olmak ve neyin kullanılmaması gerektiğini öğrenmek.

Pek çok kadın için saç boyası yaşantının olmazsa olmazı. Uyarılar hamilelik süresince özellikle ilk üç ayda kimyasal içerikli saç boyalarından ve kimyasal içerikli saç uygulamalarından uzak durulması yönünde. Brezilya fönü de dahil olmak üzere kimyasal içeren uygulamalardan hamilelik süresince uzak durmakta yarar var. Günümüzde organik bileşenli pek çok saç boyası bulunmakta bu ürünleri tercih ederek saçlarınızı boyatabilirsiniz. Saç boyası satın alırken tikokupon saçhane sayfasındaki indirim kuponu fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Parfüm hemen herkesin hayatında olmazsa olmaz bir yere sahiptir. Ancak hamilelik sürecinde parfüm kullanımından da kaçınılmalıdır. Parfümlerin içeriklerinde kokuların kalıcı olmasını sağlamak amacıyla Phthalates denilen bir tür kimyasal madde kullanılmaktadır. İçeriğinde Phthalates kimyasalı bulunan hiçbir parfüm ve türevi ürünü hamilelikte tercih edilmemelidir. Sabun, duş jeli, krem parfümler ve daha nice esans içerikli ürünlerde de aynı risk vardır. Bunun yerine parfümsüz ve esanssız ürünler kullanılmalıdır. İhtiyacınız olan parfümlerin orjinallerini satın alırken tikokupon.com'un misspera indirim kodu sayfasındaki avantajları değerlendirebilirsiniz.



Anti-Aging kremler de hamilelik sürecinde kullanılmamalıdır. Anti-Aging ürün gruplarının içeriklerinde A Vitamininin bir türevi olan Retinoids adı verilen bir madde kullanılmaktadır. Retinoids, fetüs için zararlı bir kimyasaldır ve deri ile emiliminde fetüsa kadar ulaşabilmektedir. Kullanmayın!

Makyaj temizleme losyonları, tonikler ve kremlerin pek çoğunun içeriğinde salisilik asit kullanılmaktadır. Tıpkı Retinoids gibi salistik asit de fetüs için son derece zararlıdır. Bu her iki maddenin ilaç sektöründe bazı hapların içeriklerinde olduğunu biliyoruz ve bu haplar gebelik süresince kullanılmaması gereken haplardır. Dolayısıyla cilt ile bu kimyasalların vücuda alınması da sakıncalıdır. Makyaj ürünleri için en iyi markaların listelendiği makyaj ürünleri online satış sayfasında aynı zamanda tikokupon'un indirim kuponu kampanyaları da yer alıyor. Ücretsiz olarak siz de kullanabilirsiniz.

Hamilelik süresince özellikle güneş anne adayı için kalıcı cilt problemlerine neden olabiliyor. Bu gerekçe ile pek çok doktor hamilelik sürecinde özellikle ilk 3 ay daha yoğun olmak koşuluyla anne adaylarına cildin zararlı etkilerinden koruyucu koruma faktörlü güneş kremi kullanmalarını öneriyorlar. Koruyucu krem seçiminde kimyasal olmayan ürünleri tercih etmeniz önemli. Oxybenzone ve avobenzone gibi maddeleri içeriklerinde barındıran güneş kremlerini seçmeyin. Güneş kremi satın alırken tikokupon.com'un güneş kremi online satış sayfasında indirim kuponu bulunan mağazalar listeleniyor. Alışveriş kuponlarını ücretsiz paylaşan tikokupon sitesi, satın alma aşamasında size ek bir indirim sağlayacaktır. Değerlendirin...

Hamilelikte oje kullanımına da dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle aseton gibi oje çıkarıcılar içeriklerindeki kimyasal bileşenler nedeni ile fetüse zarar verebiliyor.

Bu uyarılardan yola çıkarak; seçtiğiniz seçeceğiniz bakım ve güzellik ürünlerinin kimyasal değil doğal içeriklerde yapılmış olması; parfüm ve esans içermemesi önemlidir. Duş ve saç bakımınız için bitkisel özlü sabun, şampuan ve kremleri tercih edebilirsiniz. Cildiniz hamilelikle birlikte kendini yenileyeceğinden anti-aging kremler kullanılmasına da gerek yoktur. Aşırı makyaj yapmamaya da bu dönemde özen gösterin. Her bir ürünün içinde dayanıklılığını arttırmak için koruyucu malzemeler kullanıldığını unutmayın…

Sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz dileklerimle…


.alıntıdır.