Yenidoğan bebeklerin tırnakları oldukça çabuk uzadığı gibi oldukça da keskindir. Bebebğinizin sık sık tırnaklarını kesmeniz gerekecektir. bebeklerin tırnaklarının keskin olması kendi yüzlerini ve vücutlarını çizip zara vermelerine sebep olabilir.Bu nedenle bebeğinizin tırnaklarını keserken nelere dikkat etmelisiniz? bu konudaki önemli noktalar nelerdir ?

Bebeğinize ilk zamanlarda eldiven giydirmeniz kendine zara vermesinin önüne geçecek bir yöntemdir.
Tırnakların çabuk uzamaması için çok kısa kesmek sakıncalıdır. Çok kısa kesilen tırnaklar diplerinde enfeksiyona veya kanamaya sebeb olabilir.
Bebeğinizin tırnaklarını çocuklar için üretilen küçük çıt çıt makaslarla kesebilirsiniz, eğer normal tırnak makası kullanmak istiyorsanız mümkünse uçları sivri olmayanları tercih ediniz.
Tırnakların kesilmesi işlemini genellikle bebeğin banyosundan sonra yapabilirsiniz, hem bebeğiniz banyo sonrası rahatlamış ve sakinleşmiş olur, hemde bebeğinizin yumuşayan tırnaklar daha rahat kesilecektir.
Bebğinizin tırnaklarını uyuduğu zamanlardada kesebilirsiniz.
Genellikle 1 yaşını geçen çocuklar tırnaklarını kestirmek istemeyeceklerdir, tırnaklarını vücutlarının bir parçası olarak göreceklerdir. Tırnak kesme işlemini özellikle uyurken yapmanız sizi bu sorunlardan kurtaracaktır.
Tırnak kesme işlemini iki güne yayarak bir elinin tırnaklarını bir gün, diğerininkini ikinci gün kesebilirsiniz.

ALINTI