Bebekler Güneşten Zarar Görebilir


Büyüklerden çok daha hassas tene sahip olan bebekler güneşten çok daha çabuk etkilenirler. Bu yüzden küçük bebekleri dışarı çıkarırken çok daha dikkatli olmak gerekiyor.

Yeni doğan bebeğin, özellikle ilk günlerinde ortam ısısı normal sınırların üstüne yükseldiğinde terleme fonksiyonu yeterli olmadığından vücut ısısı yükselebilir ve bebeğinizi olumsuz etkileyebilir.

İlk aylarda bebekler sıcak ortamlarda deri yoluyla çok miktarlarda sıvı kaybedebilirler. Bu nedenle bebeklerin yaz aylarından güneş ışınlarının dik olduğu saatlerde serin ortamlarda kalmasına ve oda ısısının 25 C derecenin üstüne çıkmamasına dikkat edilmelidir. 3-12 aylık bebeklerde ise kemik gelişimi için gerekli bir vitamin olan D vitamini güneş ışınlarının yardımıyla vücutta sentezlenir. Bu vitamin özellikle hayatın ilk yıllarında sağlıklı bir gelişim için şarttır. Her gün yarım saat; baş, kol ve bacakları çıplak olarak güneşlendirilen bebek vücudu için gerekli miktarı bu yolla sentezler. Cam, güneşin bu etkiye sahip ışınlarının geçişini engellediğinden cam arkasından güneşlendirmenin faydası olmaz. 1 yaş ve üzeri çocukları da güneşten faydalanmasını sağlamalı ancak zararlarından korumalısınız.

Sıcak havada dikkat etmeniz gereken bir başka önemli nokta ise çocuğunuzun artan sıvı ihtiyacıdır. Bebeğiniz ne kadar kücükse sıcak havadan o kadar fazla etkilenecektir. Çocuğunuzun ve bebeğinizin kaybettiği sıvıyı muhakkak yerine koymalısınız. Bebeğiniz için en uygun sıvı, su ve taze meyve sularıdır. Daha büyük çocuklarınız için su, taze meyve suları ve hafif tuzlu ayran arasında tercih yapabilirsiniz. Herşeye rağmen, sıcak havada bebeğiniz halsizleşti, yaptığı idrar miktarı arttı göz yaşı ve ağız salgıları azaldı, başka bir neden olmaksızın ateşi yükseldiyse muhakkak doktorunuza başvurmanız gerekir.



.ALINTIDIR.