Yüzde 10’luk kontenjan açıktan atamaya
"10 bin kadroya ilişkin yasanın önümüzdeki hafta yasallaşacağı kesin gibi. Diğer ayrıntılar da son şeklini almak üzere. Bu atama döneminde merakla beklenen konulardan birisi de açıktan atamaya kontenjan ayrılacak mı "


10 bin kadroya ilişkin yasanın önümüzdeki hafta yasallaşacağı kesin gibi. Diğer ayrıntılar da son şeklini almak üzere. Bu atama döneminde merakla beklenen konulardan birisi de açıktan atamaya kontenjan ayrılacak mı ayrılmayacak mı yönündeydi. MEB kurmayları bu konuda yüzde 10 kontenjan ayrıldığını söylediler. Yani 10 bin kontenjanın bini, daha önce öğretmenken çeşitli nedenlerle ayrılan ya da başka kurumda çalışmaya başlayan öğretmenlere yönelik olacakmış. Onlar için KPSS söz konusu değil. Öğretmenlikte ve kamuda geçen hizmet sürelerine bakılarak değerlendirme yapılacakmış.



Bu arada en çok merak edilen konulardan birisi de yolluk verilip, verilmeyeceğine yönelikti. Şu an için böyle bir bütçe ve hazırlık yok denildi. Yani verilmeyecek gibi.



Peki en çok talep hangi illerden geldi? En fazla atama hangi illere yapılacak?



En fazla öğretmen atanacak illerin başında 1500’ü aşkın atama ile İstanbul geliyor. Ankara’ya fazla kadro yok. Diyarbakır, Urfa gibi iller ise İstanbul’dan sonra geliyor. Hangi ile hangi branştan kaç öğretmen atanacağı ise muhtemelen Pazartesi günü kesinleşmiş olacakmış.



Müjde mi değil mi?



Bazı öğretmen arkadaşlar müjde lafına takmış durumdalar. 10 bin kadronun neresi müjde diyorlar. Haklılar ama ya bu 10 bin kadro da verilmemiş olsaydı ne olacaktı!



Ona kalırsa 50 bin kadro da tahsis edilse geride atanamayan yine 300 bin civarında öğretmen kalacak. Tümünün atanmasını beklemek ise hayalciliğin ötesinde imkansız bir gerçek. Bunu bile bile şu andaki gelişmelere karşı çıkmak ya da küçük göstermek kimseye bir şey kazandırmaz.



Bazıları önce Kasım’da atama olmayacak dedi. Şimdi de kadro sayısı az diye kafaları bulandırmaya çalışıyor. Evet sabrınızın sonuna geldiniz. Ama ne olur morallerinizi bozmayın. Çünkü keskin sirke küpüne zarar.



Bundan sonraki hedefimiz ise Şubat olmalı, ve işte o dönemdeki atamanın mümkün olduğunca fazla olması için elbirliği ile hareket edilmeli. ..



Gelişmeleri izlemeye ve hafta sonu da dahil sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…


[email protected] [email protected]