Atamama takvimi, kontenjanlar, taban puanlar ve diğer ayrıntılara yönelik merak ettiğiniz soruları Milli Eğitim Bakanlığı Kurmaylarına sorduk.



İşte cevabı en çok merak edilen sorular ve cevapları:




SORU: YÖK Başkanı Özcan, KPSS sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanacağını söylüyordu ama bu değerlendirme süresi iki hafta sürdü. Bu durum, atama takvimini etkileyecek mi?



CEVAP: Maalesef etkileyecek. Sonuçlar hafta içinde açıklansaydı, başvuralar başlayacaktı. Ama şimdi önümüzde zaman yok.



SORU: Yani şimdi başvurular bayram sonrasına mı ertelenecek. 9 gün çok uzun süre değil mi?



CEVAP: Evet byramdan hemen sonraya ertelendi. Çünkü önümüzde hiç zaman yok. Tüm Türkiye tatildeyken başvuruları başlatmak da mümkün değil. Ama bayramdan hemen sonra başvurular alınacak ve en kısa zamanda atamalar gerçekleşecek.




SORU: Daha önce kasım sonu diyordunuz. Bu durumda Aralık ayına sarkma olur mu?



CEVAP: Önümüzdeki süre çok az, başvuru süresini ne kadar kısaltsak da kasım sonu, belki zor olabilir. Ama aralık'ın ilk haftasından öteye de sarkmaz.



SORU: Peki kılavuzlar hazır mı? Bayramdan sonra da yeni gecikmeler söz konusu olabilir mi?



CEVAP: Evet kılavuz da dahil her şey hazır. Eğer ÖSYM'den kaynaklanan br gecikme söz konusu olmazsa, bizden yana hiç olmaz.




SORU: Yeni puan oluşumuna göre, taban puanlarda bir değişiklik olacak mı?



CEVAP: Evet puanlar yeniden belirlenecek. ÖSYM'den puan dağılımını da istedik ona göre yeni puanlar açıklayacağız.



SORU: Yeni puanlar neye göre belirlenecek?



CEVAP: Herhangi bir branş için belirlenen toplam kontenjanın üç katı aday alınıyor ve sonuncu adayın puanı, taban puan olarak belirleniyor.



 

SORU: Peki o branşta üç katı aday yoksa, nitekim bir önceki atama döneminde kontenjan kadar bile başvuru almayan branşlar vardı, bu durumda ne olacak?



CEVAP: Evet zaman zaman böylesi durumlar da söz konu olabiliyor. O zaman da o alanda sınava giren son adayın puanı esas alınıyor

SORU: En çok merak edilen sorulardan birisi de, kontenjanlar değişecek mi yoksa aynı mı kalacak?



CEVAP: Kurum bazında değişmeyecek. Örneğin A iline ya da A okuluna 100 kontenjan verildiyse yine 100 kontenjan verilecek. Ama bu süreçte söz konusu kurumda bazı alanlardaki ihtiyaç ortadan kalkmışsa, o kurum, bu kontenjanı diğer bir branş için kullanabilecek.



SORU: Yani branşlar bazına köklü bir değişiklik söz konusu değil, öyle mi?

CEVAP: Evet aynen öyle. Bazı ufak kaymalar olabilir ama o geneli etkilemez.

SORU: 10 bin artı kontenjan konusunda bir gelişme var mı?



CEVAP: Şu an için yok. Maliye Bakanlığı'nın insiyatifine kalmış. Kullanılmayan kodrolar var izin verilirse ek alım yapılabilinir



SORU: Sayın Bakan gelecek yıl için 55 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Bu rakamda bir artış olur mu?



CEVAP: Bazı milletvekilleri 2011 Bütçesi görüşülürken ek önerge vererek rakamın artırılmasını isteyecekler ya da kullanılabilr kadro oranının öğretmenler için yüzde 50'den yüzde 100'e çıkartılmasını isteyecekleri, eğer bu gerçekleşirse tabi ki olumlu gelişmeler olabilir.




SORU: Özür durumu atamalarında son durum nedir? Askerliği gelen adaylar var. Eğer atamalar ertelenmeseydi şimdi 2 aylık öğretmen olacaklardı. Onların durumu ne olacak?



CEVAP: Askerliği gelen arkadaşlarımız elbetteki hak kaybına uğramayacaklar. Hakları saklı kalacak. Halen 27 ilimizde asker öğretmen uygulaması var. Ya asker öğretmen olurlar ya da dönüşte atamaları çıkan ilde göreve başlarlar. Onlar için bir sıkıntı söz konusu değil.



SORU: Bir de yaş sınırında olanlar var. İki ay önce sınırı aşmıyorları ama şimdi sınırı aştılar. Onların durumu ne olacak?



CEVAP: Durumlarını inceleriz.




SORU: Sağlık özürü olanların durumu nedir?



CEVAP: Bu durumda 485 aile vardı. 237'sinin il dışı atalmaları yapıldı. 250'ye yakının da il içi ataması gerçekleşti. Sadece 7'sinin durumu henüz çözülmedi. Yani tamamına yakını istekleri doğrultusunda tayin edildi.




SORU: Özür grubuna bağlı diğer atamalar ne zaman gerçekleşecek?



CEVAP: 30 bin'lik atama gerçekleştikten hemen sonra onlarınki gerçekleşecek. Yani öncelik onlar da olacak bu kez.

SORU: 30 bin kadroya atanacak öğretmenlerden 8, 10 binin halen sözleşmeli olan öğretmenler olması tahmin ediyor. Onlaran boşalan yerlere hemen atama yapılacak mı?



CEVAP: Evet hemen o boşluklar da doldurulacak. Yani önce 30 bin'lik atama gerçekleşecek, hemen ardından özür grubunun ataları devamında da boşalan sözleşmeli kadrolara sözleşmeli alımı yapılacak.



SORU: Bütün bunlar bu yıl içerisinde mi gerçekleşecek? Gelecek yıla sarkma durumu olabilir mi?



CEVAP: Hayır gelecek yıla sarkmaz. Aralık'ta tüm atamalar gerçekleşmiş olur. Teminnimiz bu yönde.



abbasguclu