Norm fazlası öğretmen atamaları hakkında bilgiye ihtiyacım var


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Norm fazlası öğretmen atamaları hakkında bilgiye ihtiyacım var

Like Tree2Likes
  • 2 Post By morineasly

Konu: Norm fazlası öğretmen atamaları hakkında bilgiye ihtiyacım var

  • #1
    morineasly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2013
    Mesajlar
    3
    @morineasly



    Norm fazlası öğretmen atamaları hakkında bilgiye ihtiyacım var





    merhaba herkese. Ben geçen sene atandım bu sene 2. senem. Zorunlu hizmet bölgesi bir okulda görev yaparken yeterli mevcutun sağlanamamasından dolayı geçen hafta norm fazlası oldum ve başka okula görevlendirildim. Eğer bu ay norm fazlası atamaları olursa sadece il içi mi isteyebiliyorum yoksa il dışı da tercih edilebiliyor mu? Bir de resen atama hakkında biraz bilgi alabilir miyim ? Ben tercih ettiğim yerlere yerleşemezsem resen atama yapma ihtimalleri var mı? Son olarak rotasyona ihtimali nedir? Bu konularda bilgilerim çok yetersiz yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • #2
    goncafiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2009
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    6,083
    @goncafiliz







    hocam "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ "nin sizi ilgilendiren maddelerini inceleyebilirsiniz:

    Zorunlu çalışma yükümlülükleri bulunmamak kaydıyla norm kadro uygulamaları sonucunda eğitim kurumlarında norm kadro fazlası konumuna alınan öğretmenler ile 16/7/1999 tarihli ve 99/13184 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre tahsis edilen boş öğretmen norm kadrolarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirmelerinde, bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaz. Bunlardan norm kadro fazlası konumunda bulunan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanır.

    İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri
    MADDE 41 – (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

    (2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.


    (3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

    (4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

    (5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Değişik: 21/07/2012 - 28360 RG)......... en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.
    Rabbim...

    Benliğimin gururundan uzak eyle beni...

    AMIN...

  • #3
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    goncafiliz öğretmenimiz ilgili maddeleri eklemiş, norm fazlası olduğunuzda bağlı olduğunuz yerleşim yerine en yakında, ilçede, ilçede yer yoksa ilde görevlendirilirsiniz öğretmenim. Hizmet puanı üstünlüğüne göre atamanız yapılır.

  • #4
    morineasly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2013
    Mesajlar
    3
    @morineasly







    çok teşekkür ederim arkadaşlar ben yönetmeliği incelediğimde kafam çok karışmıştı ama şimdi ayrıntılı okuyunca kafamda az çok canlandı. Ben batıda zorunlu hizmetimi yaparken norm fazlası olduğum için doğuya gönderilme ihtimalim olup olmadığından endişe duydum. Ama araştırmalarımda genelde sizin de yaptığınız açıklamalarla karşılaştım o zaman bir aksilik olmazsa kendi ilimde bir yere yerleştirilirim. Cevaplar için tekrar çok teşekkür ederim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. okul öncesi norm fazlası öğretmen atamaları ne zaman yapılır
      Konu Sahibi elanaz05 Forum ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Ekim.2013, 19:45
    2. norm fazlası öğretmen atamaları iptal mi
      Konu Sahibi ezinepazar Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Ocak.2013, 18:56
    3. Norm Fazlası Öğretmenlerin atamaları başladı
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2012, 13:51
    4. norm fazlası öğretmen
      Konu Sahibi hırçın menekşe Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 01.Mart.2012, 20:59
    5. Cevap: 3
      Son Mesaj : 03.Kasım.2010, 00:18

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş