Nabi Avcı, İhtiyaç Duyulan Branşları Açıkladı !


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Nabi Avcı, İhtiyaç Duyulan Branşları Açıkladı !

  • #1
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL



    Nabi Avcı, İhtiyaç Duyulan Branşları Açıkladı !





    Nabi Avcı, İhtiyaç Duyulan Branşları Açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Avcı, Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi’ni kasım ayının sonunda kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA Editör Masası’nda öğretmen atamaları ve Fatih Projesine ilişkin konulara açıklık getirdi.

    ”Hangi branşlarda öğretmene ihtiyaç var” sorusu üzerine, din kültürü ve ahlak bilgisi ile rehberlik branşlarında ciddi açık bulunduğunu, bunun dışında matematik ve İngilizce branşlarında öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. Avcı, yeni açılan imam hatip ortaokulları nedeniyle din kültürü ve ahlak bilgisi alanında öğretmenlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

    Avcı, Şubat ayında bir öğretmen ataması yapılmayacağını söyledi.

    Alan değişikliği için hizmet içi modül

    Öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin soru üzerine Bakan Avcı, alan değişikliğiyle ilgili mahkeme kararından kaynaklanan sorunlar olduğunu, sınıf öğretmenlerinin farklı gerekçelerle alan değiştirerek tayin edildiğini hatırlattı.

    Avcı, ”Fakat mahkeme buna esas teşkil eden Talim ve Terbiye mütalasını yeterli bulmamış ve demiş ki: ‘Bu konuda karar almış olmanız gerekir.’ Biz de bu durumda olan arkadaşlarımızı, uygulamada gördük ki alan değiştirirken aldıkları ek hizmet için eğitim yeterli değil birçoğu mutsuz. Alan değiştirmiş ama geçtiği alanın becerilerine yeterince sahip değil. Dolayısıyla alanlarında devam etmek isteyenler için ilave bir hizmet içi modülü de geliştirdik. Alan değiştiren öğretmenlerimizle ilgili sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak” diye konuştu.

    Strateji belgesi kasımda

    Öğretmenleri yakından ilgilendiren Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla ne zaman paylaşılacağının sorulması üzerine Bakan Avcı, bunu ve Öğretmen Yeterlilikleri Belgesi’ni kasım ayının sonu gibi paylaşacaklarını açıkladı.

    Strateji belgesi üzerinde 2 yıldır çalışıldığını hatırlatan Avcı, belgenin öğretmenlerin nasıl yetişeceğini, hangi standartlarda, hangi alanda ne tür yeterlilikler aranacağını içerdiğini belirtti. Bunun başka projelerle de desteklenen modelleme çalışması olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

    ”Kamuoyunun şunu bilmesinde yarar var. Şöyle bir algı var, o yanlış, ‘Milli Eğitim Bakanlığının belli alanlarda ihtiyacı var ama bir türlü kadro tahsil edilip bu öğretmenler alınmıyor.’ Bizim yaptığımız hesaplamalar gösteriyor ki bütün branşlarda tüm okullarımızı ideal düzeye getirdiğimiz zaman ihtiyaç duyacağımız öğretmen toplam 125 bin kişi civarında. Oysa sadece bugün, bir şekilde şu veya bu branşta, kendini öğretmen adayı olarak gören 250 binin üzerinde gencimiz var. Şu anda eğitim fakültelerinde, fen fakültelerinde ileride belki öğretmen olurum diye okuyan öğrencilerimizi de kattığımız zaman bu sayı çok yükseliyor.”

    Öğretmen istihdamı projeksiyonu çalışmasının, 20-30 yıl önce başlamış olması gerektiğini ifade eden Avcı, ”Kendilerini öğretmen olmaya hazırlayan gençlerimizin büyük bir bölümünü istesek de istihdam edebilecek durumda değiliz” dedi.

    “Eğitim materyalleri yeniden tasarlanıyor”

    Bakan Avcı, ”Fatih Projesi şu anda hangi aşamada? Bu sene hangi sınıflara, kaç öğrenciye bilgisayar dağıtıldı” sorusu üzerine projenin çok iddialı, eğitim teknolojileri projesi olduğunu ifade etti.

    Avcı, ”Maalesef kamuoyunda sadece tablet bilgisayar dağıtma kampanyası olarak algılanıyor. Oysa sadece öğrencilerin ve öğretmenlerin tablet bilgisayarlarla buluşması değil aynı zamanda ders içeriklerinin de bu kullanılacak yeni eğitim materyallerine uygun yeniden tasarlanması projesi” diye konuştu.

    Öğrenci ve öğretmenlere bugüne kadar 62 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldığını bildiren Avcı, 81 ilde uzaktan eğitim merkezlerinin kurulduğunu, bunların sayısının ise 110 olduğunu söyledi.

    Avcı, ”Son geldiğimiz aşama, bugüne kadar ihalesi yapılan okullarımızın haricinde kalan 13 bin okulumuzun da altyapı ihalesinde sözleşme aşamasına gelindi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için mevcut altyapısı kurulan 3 bin 362 okuldaki 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtım hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.

    Tablet bilgisayar ihalesinin ”raftan mal alır gibi alınan bir süreç” olmasını istemediklerini belirten Avcı, bunun büyük bir bölümünün Türkiye’de imal edilmesini arzuladıklarını vurguladı.

    Kaynak: memurlar. net – AA


  • #2
    BoRN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Eylül.2013
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    33
    @BoRN







    Ya bu hükümet gençlerin iş sorununu çözmede zorlandığından hep okuyun mesajını veriyor. Çünkü bir birey ne kadar geç atılırsa hayata o kadar iyi onlar için. Üniversitelerdeki eğitim düzeyi resmen sıfır. 2 saatlik 1 derste bugün tek soruyu zor çözdük konuşan mı ararsın hocanın disiplinsizliğine mi yanarsın %90 böyle hocalar. Dersi anlatayım benden çıksın diyor yada tehtid ediyor ben anlattım der geçerim sınavda sorarım diyor sonrasında bir halt yemeden çıkıyor sınıftan. Ondan sonra gel sen oku bu ülkede gelecek bekle. Bakan çıksın resmen biz bi halt yiyemiyoruz yeni bölümler dışında desin.

  • #3
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    bu ülkeye okuyan adam fazla bundan başka da bişey diyemem!

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı CINE5'te soruları cevapladı.
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Ekim.2013, 21:15
    2. Arkadaşlar Nabi Avcı bu gün 14:00 da STV de olacak
      Konu Sahibi alikara Forum PLANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Eylül.2013, 13:48
    3. NABi Avcı Bu gün 14:00 de STV De Twit Atın @aakadiroglu
      Konu Sahibi alikara Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Eylül.2013, 13:46
    4. Milli Eğitim Bakanı Değişti ! Milli Eğitim Bakanı Artık Nabi Avcı !
      Konu Sahibi Musa BAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Ocak.2013, 04:48
    5. Çocuk Psikoloğuna İhtiyaç Duyulan Konular
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Aralık.2009, 03:22

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş