MEB'den iller arası yer değiştirme sonuçlarına ilişkin açıklama


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MEB'den iller arası yer değiştirme sonuçlarına ilişkin açıklama

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    MEB'den iller arası yer değiştirme sonuçlarına ilişkin açıklama





    Öğretmenlerin 2009 yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme başvuruları 12-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında alınmış ve 29 Mayıs 2009 tarihinde sonuçlar açıklanmıştır. Ancak, memurlar.net'in ilgili haberine gelen yorumlarda, akşam saatlerinde, sonuçların değiştirildiği belirtilmiştir. MEB bu konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklama için başlığa tıklayınız.

    MEB'in 29 Mayıs tarihinde, öğlen saatlerinde açıkladığı sonuçları akşam saatlerinde değiştirdiği çok sayıda öğretmenden gelen yorumlardan belli olmaktadır.

    İşte bazı yorumlar:
    tüm sendikaları ve öğretmenleri meb'in 2 yıldır neden minimum puanları eskiden olduğu gibi açıklamadığı hususunda baskı yapmaya davet ediyorum.lütfen tayinlerinize sahip çıkınız.

    epsilondelta
    aynı evde kaldığım arkadaşım samsun vezirköprü çekalan ilköğretim okulunu yazdı.139 hizmet puanı 2092 hizmet süresi var.tercih ettiği okula 255hizmet puanı 898 hizmet süresi ile bir öğretmen atanmış.baktım gööööözlerime inanamadım.nasıl 898 günde 255 puan alınır.vallahi delirecem adamlar açık açık torpil yapıyorlar.el insaf ya inanılır gibi değil.

    taarbe
    1838 hizmet süresine nasıl oluyorda 167 puan alınıyor
    1838 = 5 yıl eder
    30 ar puandan 150 eder en fazla
    bu iş nasıl oluyor?

    bildem
    DENİZLİ/ÇAMELİ/Kirazlıyayla İlköğretim Okulu (132 2501) DENİZLİ/ÇAMELİ/Elmalı İlköğretim Okulu (131 891)
    Birçok arkadaş dile getirmiş ben de bir örnek vereyim dedim. Birbirine yakın iki okul birindeki arkadaş 2501 gün diğerindeki ise 891 gün çalışarak aynı puanı birktirmiş. Ya bu işte yanlışlık var ya da öbür dünyada geri alınacak çok hakkımız var.

    kemberli
    arkadaşlar ben saat 11de baktım tercih dışı istememe ragmen sivas şarkışla büyük yüreğir i.ö.o atandım zorunlu izmet için ben antepte gören yapıyom ve 3.yılım yani zorunluya tabiyim ama saat 17de arkadas tekrar bakıyo ve atanamadım cıkıyo yani su agustosta kura işlemi dogrumu allah aşkını bir gün içinde ne garip iş sevineym mi üzüleyimmi bilemiyom ne tepki verecem şok içerisindeyim bir bilgisi olan bana yardımcı olsun lütfen

    gulsahis
    arkadaşlar bu nasıl durum anlamadım.saat 14:00'te baktığımda 3. tercihinize atandınız yazıyordu.az önce bi daha baktım 2. tercihim olan başka bir okula atandığım yazıyor.


    Taban puanlar açıklanmalı
    MEB, güveni tesis etmek açısından bir an önce yer değiştirme işleminde oluşan minimum puanları yayınlamalıdır.

    MEB'in resmi açıklaması
    Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlerin ilk atama ve yer değiştirme işlemleri tercihler ve puan üstünlüğü doğrultusunda şeffaf bir şekilde bilgisayar ortamında kamuoyu önünde yapılmaktadır. Aynı şekilde 2008-2009 eğitim öğretim yılı yer değiştirme işlemleri de internet üzerinden öğretmenlerin talepleri doğrultusunda hizmet puanı esasına gore gerçekleştirilmiştir.

    Bu amaçla; "Öğretmenlerin İller Arası İsteği ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu"nda belirtilen hükümler doğrultusunda daha once duyurulan tarihler arasında başvurular alınmıştır. İlgililer tarafından başvuru formundaki bilgilerinin doğru olduğu beyan edilmiş olup başvurular il milli eğitim müdürlükleri tarafından incelenerek onaylanmıştır. Bakanlığımızca da 29.05.2009 tarihinde yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir. Daha sonra yapılan değerlendirmede aynı gün ilan edilen yer değiştirme sonuçlarcında; 148 öğretmenin başvuru formundaki puanı görev kaydındaki puanından fazla olduğu ve 102 öğretmenin başvurudaki puanları ile yer değiştirme işleminin gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

    Söz konusu tespitin ardından, konuyla ilgili olarak veri tabanına yanlış bilgi girişine sebep olan kurum amirleri hakkında Sayın Bakanımızın talimatıyla soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırma dahil yasal çerçevede yanlış yapanlar hakkında gereken yapılacaktır.

    Hizmet puanı daha yüksek olan öğretmenlerin mağdur olmamaları için gerekli tedbirler anında alınmıştır. Dolayısıyla 102 öğretmenin başvuruda olması gereken puanları ile yer değiştirmek işlemi tekrar değerlendirilerek mağduriyetlerin önüne geçilmiştir.

    Yeniden değerlendirme sonucunda tercihlerine atanamayıp 26. tercihi doğrultusunda veya kura ile zorunlu hizmet il / ilçelerindeki eğitim kurumlarına atanan öğretmenler, tercihlerine atanabilmişlerdir.

    Bilgisayar kurası ile yapılan yer değiştirme işlemi hizmet puanı üstünlüğüne göre zorunlu hizmet bölgesi illerinin a, b, c, d, e hizmet sınıfı ilçelerinden başlanarak yapılmaktadır.

    Durum böyle iken, Bakanlığımızın bütün hassasiyetine rağmen meseleyi torpil şeklinde yansıtmak doğru bir yaklaşım değildir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    memurlar.net

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    okumuştum canım,ama olsun yinede sağolasın..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. iller arası yer değiştirme kılavuzu
      Konu Sahibi mayıs Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Temmuz.2012, 10:57
    2. iller arası yer değiştirme
      Konu Sahibi nisan1156 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 24.Haziran.2011, 09:02
    3. Öğretmenlerin özür durumuna bağlı iller arası yer değiştirme sonuçları
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.Ağustos.2010, 03:22
    4. Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları uzatıldı
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 03.Haziran.2010, 01:59
    5. Cevap: 0
      Son Mesaj : 26.Haziran.2009, 02:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş