İl millî eğitim müdürlüklerince 2009 yılı il içi sıraların çalıştırılması talepleri sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce tüm valililere gönderilen ve İl İçi sıraların çalıştırılması istenilen yazıda;

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2009 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda hazırlanan ve Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri çerçevesinde alınan başvurulara dayalı olarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre tercihler bazında oluşturulan sıralar 04 Ağustos ve 07 Eylül 2009 tarihlerinde olmak üzere iki defa çalıştırılmak suretiyle sonuçlandırılmıştır.

İl içi sıraların çalıştırılmasından sonra gerçekleştirilen ilk atama ve Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler için eğitim kurumu belirleme çalışmaları kapsamında, sıralı eğitim kurumları da dahil olmak üzere norm açığı bulunan tüm eğitim kurumları belirlenerek sisteme yansıtılmış ve ilgili öğretmenlerin ya da öğretmen adaylarının tercihlerine sunulmuştur.

Ancak, atama ve yer değiştirmeler sonucunda merkezi yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında oluşan Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, bazı il millî eğitim müdürlüklerince 2009 yılı il içi sıraların çalıştırılması talepleri Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonucu, kırsal kesimdeki eğitim kurumlarında yeni oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanabilme durumu da göz önünde bulundurularak sıraların çalıştırılması ve sonucun ilgililere duyurulması istendi.

Ama bu resmi yazıdaki “kırsal kesimdeki eğitim kurumlarında yeni oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanabilme durumu da göz önünde bulundurularak sıraların çalıştırılması” ibaresi her isteyenin sırasının çalıştırılacağı anlamına gelmemektedir.

Buna benzer bir ifade daha önce de gündeme gelmiş Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada bu ibare iptal edilmişti. Mahkeme kararı ve konuyla ilgili haberlerimiz “Yönetici Atama, Öğretmen Yer değiştirme ve Diğer Karmaşaları Kim Çözecek?” dosyamızda bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı açılabilecek davaları şimdiden önlemek adına bu ibareyi yazıdan kaldırmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı sıraları çalıştıracaksa tüm personele bu hakkı vermelidir. İllerde kimlerin sıralarının çalıştırılacağı konusunda şaibe ve dedikodulara meydan verilmemelidir.

memurlar.net