Çubukçu öğretmenleri kandırdı mı?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çubukçu öğretmenleri kandırdı mı?

  • #1
    yunus60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Kasım.2009
    Mesajlar
    54
    @yunus60



    Çubukçu öğretmenleri kandırdı mı?





    Öğretmenler Bakan Çubukçu'ya ateş püskürüyor. Bu kızgınlığın nedeni ise Çubukçu'nun sözünde durmaması!

    Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağına dair verdiği sözünü tutmadığını ileri sürdü.

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile daha önce yapılan görüşmeleri hatırlatan Bostan, "Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmemizde Çubukçu, bundan sonra artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağını, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin tamamının kadroya geçirileceğini söylemişti. Daha sonra Bakan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi Kasım ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını açıklamıştı. Ayrıca Çubukçu, Kasım ayında öğretmen ataması yapılacağını da kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak Kasım ayı gelmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen atamalarıyla ilgili hiçbir hareket yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı önceki gün sadece Kasım ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına atıfta bulunarak, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile bu konuda gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söylemekle yetinmiştir. Bakanlığın açıklamasında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilip geçirilmemesiyle ilgili herhangi bir bilgi de verilmemiştir" diye konuştu.

    BAKAN SÖZÜNDE DURSUN

    "Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun eğitim camiasına vermiş olduğu bir söz bulunmaktadır" diyen Bostan, "Bakan, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağını, sözleşmeli öğretmen alımı yapılmayacağını ve Kasım ayında öğretmen ataması yapılacağını bildirmiştir. Bu nedenle gerek öğretmen adayları, gerekse sözleşmeli öğretmenler büyük bir umutla Kasım ayını beklemiştir. Ancak bakanlığın tutumu, sözleşmeli öğretmenler ve öğretmen adaylarına verilen sözün unutulduğu anlamına gelmektedir. Hiç kimsenin-bu kişi bakan dahi olsa- insanların umutlarıyla, geleceği ile oynamaya hakkı yoktur. Bu nedenle öğretmen adayları ve sözleşmeli öğretmenler Bakan Çubukçu'nun bizzat kendisinden öğretmen atamalarıyla ilgili müjde beklemektedir" şeklinde konuştu.

    Söz verildiği üzere atamaların yapılmamasının hayal kırıklığı yaratacağını söyleyen Bostan, "Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi bakanlık bütçesine herhangi bir ek külfet getirmeyecektir. Dolayısıyla bakanlığın bu uygulamadan kaçınmasını gerektirecek bir durum yoktur. Zira kadrolu öğretmenlik dışındaki öğretmen istihdamının modern kölelik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu uygulamaya seyirci kalmak, her şeyden önce insan hakkı ihlalidir ve hukuka aykırıdır. Öte yandan Türkiye'de öğretmen açığı varken, 220 bin öğretmen adayı atama beklerken, şayet Kasım ayında öğretmen ataması yapılmazsa, öğretmen adayları büyük hayal kırıklığına uğrayacaktır" dedi.

  • #2
    bluecars2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    ELAZIĞ/MERKEZ
    Mesajlar
    1,532
    @bluecars2







    BENCE İNSANLAR BİRAZ ELLERİNDEKİYLE YETİNMEYİ BİLMELİLER.BİZLER SÖZLEŞMELİ ATANMAYI BEKLERKEN SÖZLEŞMELİLER DAHA YENİ İŞE BAŞLADILAR BAŞLAR BAŞLAMAZ KADRO İSTİYORLAR.BU RESMEN AÇGÖZLÜLÜK.İNSAN BİRAZ PYLAŞIMCI OLMALI BENCİL OLMAMALI.BİZLERDE ATAMA BEKLERKEN KARDEŞİM SEN ATANMIŞSIN SABRETSEN ENİNDE SONUNDA KADRONUALIRSIN.BİZ DAHA SÖZLEŞMEYE ADIM ATMADIK.ÇOK BENCİLCE BİR TUTUM.OKULÖNCESİEĞİTİM ÖĞRETMENİ HERHAREKETİYLE ÖĞRENCİYE ÖRNEKTİR.BU BENCİLLİKLE BENCİL NESİLLER YETİŞTİRİLMESİ GAYET NORMALGELİYOR BANA YAZIK ÇOK YAZK

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 3-4yaş öğretmenleri
      Konu Sahibi shadowseda Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 28.Ocak.2012, 22:10
    2. sınıf öğretmenleri
      Konu Sahibi mirza42 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Kasım.2010, 01:51
    3. ÇUBUKÇU'dan Yıl Sonu Mesajı
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Haziran.2010, 18:36
    4. ÇUBUKÇU'dan Açıklamalar....
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 12.Eylül.2009, 15:07
    5. Çubukçu'dan bir ilk
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 15.Mayıs.2009, 22:13

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş