Merhaba, atama bekleyen arkadaşların kadro sayıları hakkında merakını gidermek için, bu işlerle bizzat ilgili biri olarak tüyo vermek istedim. Bilgileri harmanlayıp bir haber yaparsanız bu arkadaşlarında merakını biraz gidermiş olabiliriz diye düşünüyorum.Öğretmen adayları kontenjanların açıklanması konusunda sabırsızlıkla bekliyorlar. Bakanlık yetkilileri bir tercih havuzu ve kontenjan belirleyecekleri için bu verileri yetiştirmekte zorlanıyorlar. Bölgelere göre ihtiyaçlar belirleniyor, tek tek okullar inceleniyor anlayabileceğiniz gibi hiç kolay bir iş değil. Bakanlık en üst düzey bürokratları bile şu anda ikgm'ye ulaşamıyor çünkü çalışmalar o kadar yoğunki telefon ile ilgilenebilecek kişi yok. Bu yüzden sosyal medyada yapılan etkinliklerin bu kontenjanlara en ufak katkısı artık olamaz.

Ağustos 2014'de yapılacak atamalarda kontenjan sayısı sürpriz olarak karşılanabilecek iki branş var, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği. Bu alanların bölgesel ihtiyaçları ve önümüzdeki yıllarda duyulacak ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sürpriz sayılacak gözle görülür büyük bir artış olması bekleniyor. İlkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum sorunları ve Fatih Projesi süreci bu iki alanı öne çıkaran önemli etkenlerden de diyebiliriz.

Ağustos 2014 atamalarında yıldızı parlak branşlar ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği olacak. Fen ve Teknoloji, İlköğretim Matematik gibi branşlar geçtiğimiz yıllardaki oranlarda normal bir alım olacak yani sürpriz beklemesinler.

Ağustos 2014 atamalarının düşüş yaşayacak branşları ise Rehberlik ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği bu alanların norm durumları ve gelecekleri ile ilgili gerçekleşebilecek radikal değişikliklerden dolayı sayıda makul bir düşüş olması muhtemel.

Sınıf Öğretmenlerinin ise sorunları bu yılda çözülemediği için bu atamalarda hepsi sevinemeyecekler ama mağduriyetleri mutlaka önümüzdeki dönemlerde giderilecektir. Bakanlık bürokratları bu konuda yoğun çaba sarf ediyorlar.

Kontenjan sayılarını matematiksel olarak belirtmek gerekirse:

Bilişim Teknolojileri 2600 üstü,

Okul Öncesi 2200 üstü,

İngilizce 4000 üstü,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5200 üstü

personelmeb.com