Ağustos'da 85 Bin Öğretmen Ataması Olabilir Mi Haberi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Ağustos'da 85 Bin Öğretmen Ataması Olabilir Mi Haberi

Like Tree2Likes
  • 2 Post By Musa BAL

Konu: Ağustos'da 85 Bin Öğretmen Ataması Olabilir Mi Haberi

  • #1
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL



    Ağustos'da 85 Bin Öğretmen Ataması Olabilir Mi Haberi





    2014 Ağustos ayında 85 Bin Öğretmen Alımı Olabilir mi?

    Önümüzdeki Ağustos'da 85 Bin Öğretmen Alımı Olabilir mi?Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.Tasarının TBMM tarafından aynen kabulü halinde MEB’na birçok radikal değişim gelecektir. Bu değişimlerden en göze çarpanlardan biride “Okul müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları ” şartlarında yapılan değişikliklerdir.

    652 sayılı “MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME” nin 37. maddesinde yapılan değişikliklerin yeni hali:
    ”652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin yedinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
    (8) Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandınlması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usül ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük haklan, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz.
    25.maddenin son fıkrası:
    “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 eğitim öğretim yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevi ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk eğitim öğretim yılının bitimi itibariyle başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer.”

    YUKARIDAKİ KANUN TASARISI MADDELERİ AYNEN KABUL EDİLİRSE OKUL YÖNETİCİLERİ AÇISINDAN RADİKAL DEĞİŞİMLER GETİRECEKTİR. NELER Mİ?
    1- Okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları artık “asaleten değil, görevlendirme” şeklinde çalışacaklar.
    2- Okul Müdürleri; “İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi Valilik oluru” ile görevlendirilecektir.

    3- Müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları; okul veya kurum Müdürünün inhası (önerisi) ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Valilik oluru ile görevlendirilecektir.
    4- Görevlendirmeler dört yıl ile sınırlı olacak. Tekrar görevlendirmeler ile ilgili düzenlemeler yönetmelik ile düzenlenecektir.
    5- Görevlendirmeler “özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak” doğurmayacaktır.
    6- Bu tasarının yasalaştığı tarih itibariyle halen Okul ve kurum müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, bu eğitim öğretim yılının bitimi itibariyle “başka bir işleme gerek kalmaksızın” görevleri sona erecektir.
    Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta 4 yıl ve üstü yöneticilerin görevlerinin son buluyor olmasıdır.Görevleri son bulan yöneticilerin valilik tarafından tekrar görevlendirilmediği takdirde öğretmenliğe dönmeleri anlamına gelmektedir. Üstüne üstelik görevlendirmelerde özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak söz konusu olmayacaktır. Sonucunda sınav yoluyla asaleten atanan okul yöneticilerinin görevlerinin de son bulması anlamına gelmektedir.Bu durum okul yöneticileri tarafından kabul edilecek bir durum gibi durmamakta.Okul yöneticilerinin yıllar sonra öğretmenliğe dönerek öğretmenlik yapmaları zor bir ihtimal olarak gözükmekte.

    MEB bünyesinde 120 bin civarında okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı bulunmakta. MEB tasarısının bu haliyle TBMM de kabul edilmesi halinde yaşanacak mağduriyetten dolayı yaklaşık 45 bin okul yöneticisinin emekli olması beklenmekte. Emekli olan devlet memurlarının yerine bakanlıklar direkt olarak yerlerine atama yapabilme yetkisine sahiptirler. MEB Tasarısının bu haliyle çıkması durumunda, MEB emekli olanlardan boşalacak 45 bin kişi yerine atama yapma yetkisine sahiptir. Ağustos ayında KPSS sınavına bağlı olarak 40 bin atama daha yapacak olan MEB böylelikle yaklaşık 85 bin civarında alım yapmış olacaktır.
    85 bin gibi bir öğretmen ataması KPSS mağduru binlerce öğretmen açısından umut olacaktır. Özel sektörde istihdam edilen öğretmenlerinde daha yüksek ücretler alması anlamına gelmektedir.

    Fatih Yaman

    memurunyeri
    Ayşe Turan BAL and hparlak like this.

  • #2
    oz66oz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2012
    Mesajlar
    481
    @oz66oz







    2014 ağustosta 40 bin öğretmen ataması olacağı netleşti...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Şubat Ataması Sürprizi Olabilir !
      Konu Sahibi Musa BAL Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Ağustos.2013, 14:19
    2. Dinçer: Ağustos ayında ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 02.Haziran.2012, 04:01
    3. Dinçer: Teknik olarak Ağustos'tan önce öğretmen ataması yapamayız
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Mayıs.2012, 18:23
    4. Dinçer 2012 Ağustos Öğretmen Ataması Açıklaması
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 10.Mart.2012, 00:58
    5. 2010 Ağustos 30 bin öğretmen ataması için taban puan ve kontenjanları
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 62
      Son Mesaj : 29.Kasım.2010, 15:23

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş