yarın ilk işim o okulu tekrar arayıp öğretmen ataması olup olmadığını öğrenmek gerekirse gidip durumu gözümle görmek istiyorum.
izmir mendereste bir okul musa bey sıralamada yer alan okularla ilgili bilgi için aradım mevzu bu yönde gelişti.
atananların nereye kaç puanla atandığına dair bir listeye ulaşılabilse bu şaibe ortadan kalkacak ama yok malesef .ücretlilerin önlisansla dolu isimlerini listeleyebiliyorlar nasıl mantıksa?
benim de çevremde myo mezunu olup ta ücretli olarak çalışan tanıdıklarım var. malesef onlar yüzünden pek çok okulda açık gösterilmedi![]()
Öğretmen Kurasında Büyük Torpil İddiasına Yalanlama
BASIN AÇIKLAMASI
02.06.2009 (Bugün) tarihli ulusal bir gazetede "Öğretmen kurasında büyük torpil" başlıklı haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.
Bu haber 40001 kez okunmuştur. 02.06.2009-MEB
Millî Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlerin ilk atama ve yer değiştirme işlemleri tercihler ve puan üstünlüğü doğrultusunda şeffaf bir şekilde bilgisayar ortamında kamuoyu önünde yapılmaktadır. Aynı şekilde 2008-2009 eğitim öğretim yılı yer değiştirme işlemleri de internet üzerinden öğretmenlerin talepleri doğrultusunda hizmet puanı esasına gore gerçekleştirilmiştir.
Bu amaçla; "Öğretmenlerin İller Arası İsteği ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu"nda belirtilen hükümler doğrultusunda daha once duyurulan tarihler arasında başvurular alınmıştır. İlgililer tarafından başvuru formundaki bilgilerinin doğru olduğu beyan edilmiş olup başvurular il milli eğitim müdürlükleri tarafından incelenerek onaylanmıştır. Bakanlığımızca da 29.05.2009 tarihinde yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir. Daha sonra yapılan değerlendirmede aynı gün ilan edilen yer değiştirme sonuçlarcında; 148 öğretmenin başvuru formundaki puanı görev kaydındaki puanından fazla olduğu ve 102 öğretmenin başvurudaki puanları ile yer değiştirme işleminin gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.
Söz konusu tespitin ardından, konuyla ilgili olarak veri tabanına yanlış bilgi girişine sebep olan kurum amirleri hakkında Sayın Bakanımızın talimatıyla soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırma dahil yasal çerçevede yanlış yapanlar hakkında gereken yapılacaktır.
Hizmet puanı daha yüksek olan öğretmenlerin mağdur olmamaları için gerekli tedbirler anında alınmıştır. Dolayısıyla 102 öğretmenin başvuruda olması gereken puanları ile yer değiştirmek işlemi tekrar değerlendirilerek mağduriyetlerin önüne geçilmiştir.
Yeniden değerlendirme sonucunda tercihlerine atanamayıp 26. tercihi doğrultusunda veya kura ile zorunlu hizmet il / ilçelerindeki eğitim kurumlarına atanan öğretmenler, tercihlerine atanabilmişlerdir.
Bilgisayar kurası ile yapılan yer değiştirme işlemi hizmet puanı üstünlüğüne göre zorunlu hizmet bölgesi illerinin a, b, c, d, e hizmet sınıfı ilçelerinden başlanarak yapılmaktadır.
Durum böyle iken, Bakanlığımızın bütün hassasiyetine rağmen meseleyi torpil şeklinde yansıtmak doğru bir yaklaşım değildir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
kamu oyuna saygı ile duyurmuşlarki böylesine küçük bir hata yapılmış varmı böyle bir şey ?????