Doğum Günü Dileği!

Saat gece yarısını çoktan geçti. Dudaklarımda bir hüzünlü tebessüm ve ben oturuyoruz. Bugün güzel geçecek, biliyorum.


Saat 12’de başladı doğum günü kutlamaları, bugün benim günüm. Saat tam 12’yi vurduğunda telefonum çıldırmış gibi çaldı. Mesajlar, aramalar, insanın yüzünü güldüren dostlar… Onlar iyi ki varlar!Bazı insanlar, ömürleri boyunca para biriktirir, yatırım yapar, mal mülk alırlar. Ben bütün birikimlerimi sevdiklerimin üzerine yaptım. Dostların, sevgilerin üstünden kazanılan büyük bir servetim olduğunu, bugün yeniden anladım.

Sevgi, dünyanın en özel duygusu! Her kim olursanız olun, sevilmeye ihtiyacınız var ve elbette sevmeye.. Herkes kendince sever, kendince bir biçim geliştirir. Ben de bildiğim yoldan severim.

Ne kadar kalabalık olursa olsun etrafınız, sevenler ancak bazı boşlukları doldururlar. Onu da bulamayanlar var diye düşünüp şükrederim ama insan böyle özel günlerde, özel birisi olsun istiyor. Aşkla pansuman edilmeyen yaraları, hiçbir dost geçiremiyor.

Aşkın iyileştirici gücü var. Bir el dokunur bazen, sanki tüm dertleriniz silinip gider. İşte o el olmadığında, sol yanınız biraz eksik kalıyor.

Bence kalp, bize emanet edilmiş ancak paylaşıma açık olan tek organdır. Bizdeki görevi atmak olsa da, kalbinizi birisine emanet etmeniz gerekir. Süresi, içeriği çok önemli değil. Kalp kendini, başka yere ait zannederek büyür.

Bir müddet sonra sustu telefonun zili, saat gece 2’yi bile geçti. Yalnızlığımla kaldığımda anladım ki, özel günlerde gönül bir yandaş istiyor. Şimdi güvendiğin bir omuzda, mutlu bir gülümsemeyle uyuyakalmak da vardı.

Mum üflerken bir dilek tutulur ya, benim de bir dileğim var. Şu küskün yürekler, bir an önce derman bulsun. Sevdaya koşsun herkes, önümüz arkamız aşk koksun. Ne kadar çok insan sevmeye devam ederse, o kadar büyüyecek aşkın üzerimizdeki etkisi. Herkes elini tutabilsin sevdiğinin, gecelerin karanlığı çevrelemesin yalnızlıkları ve büyük tutkuların hikayeleri dolaşsın dillerde.

Doğum günümde, herkese dolu dizgin, tutkulu ve karşılıklı aşklar diliyorum. Yeni bir yaş, yeni başlangıçlar demektir. Ben nerden başlayacağımı biliyorum, yine aşktan….

Candan Ünal