Dikenli Ve Istıraplı Aşklar

Aşk ilişkilerinde her şey her zaman mükemmel olmaz. Bazen istenmeyen durumlar yaşanır, âşıkları üzen olaylar meydana gelir. Olumsuzlukların kaynağı, bazen âşıkların kendileri olurken bazen de başkaları olabilir.


Gülü seven dikenine katlanır, sözü aşk için de geçerliliğini korumaktadır. Aşkın insana sunduğu mutluluk okyanusuna karşın, küçük üzüntüler, sıkıntılar, kısa süreli gözyaşları ve ayrılıklar aşkın birer dikenidir.


Aşklarda bazen kıskançlık, bazen düşünülmeden söylenen kırıcı bir söz, bazen de basit bir kapris, sevgililerin tartışmasına ve birkaç gün ayrı kalmalarına yol açar. Tartışma sonrasında veya ayrılık süresince her iki taraf da neşesiz ve üzgündür. Birinin harekete geçip özür veya af dilemesiyle barışılır.


Hafif tartışmalar, kısa süreli ayrılıklar, aşkın tadı tuzu olurken, âşıkların da birbirilerinin ve aşkın değerini anlamalarını sağlayarak, aşklarına sadık kalmalarına ve daha büyük felaketlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlar.


Kimi aşk ilişkisinde sık sık yaşanan sorunlar, âşıkları âşık olduklarına pişman ettirir. Devamlı tartışmalar, uzun suren ayrılıklar eksik olmaz. Kimi aşkın temelinde güvensizlik yatarken, kimi aşkta da âşıklardan birinin aşırı kıskanç olması sorun oluşturmaktadır.


Istıraplı aşklarda âşıklar, aşkın sefasını sürmekten çok cefasını çekerler. Her iki sevgili, birbirini yiyip bitirir. Büyük bir kavga olur ve her şeyin bittiğini söyleyip ayrılırlar. Ancak ayrılıktan dolayı büyük acılar çekerler ve artık bu acılara dayanamadıklarını düşünerek, yeniden barışırlar; fakat aradan iki gün geçmeden yeni bir tartışma başlar ve yeni bir ayrılık kararı alırlar.


Birbirilerini çok sevdikleri için bir türlü ayrılmayı beceremezler. Aynı zamanda beraber mutlu yaşamayı da beceremezler.

.ALINTIDIR.