Ayrılık Sonrası Yapılan Hatalar

Aşka rağmen ayrılan sevgililer dayanılmaz acılar çeker, özellikle terk edilenler daha da ağır ruhsal çöküntüler yaşar. Kişi bu acılardan kurtulmanın yollarını arar, bildiği duyduğu her yolu denemeye çalışır, her çareye başvurur.


Ayrılık sonrası veya terk edilmeden sonra çoğu âşık yaptığı hatalar yüzünden aşk acısından kurtulmak bir yana, içindeki aşkı saplantılı hale getirir.


Kimi âşık giden sevgilinin yerini bir başkasıyla doldurmak için yeni bir sevgili bulur, kimi de eski sevgilisine inat olsun diye, yeni biriyle çıkmaya başlar.


Ayrılıktan kısa bir süre sonra yeni bir aşk ilişkisine başlamak yanlış bir tutumdur. Gerek yaşamında açılan boşluğu doldurmak, gerekse eski sevdiğine inat olsun diye başlatılan yeni bir beraberlik, her halükârda beklentileri boşa çıkarır. Bu tür beraberliklerde, hem terk edilen sevgili, hem de yeni sevgili zarar görür; çünkü terk edilen bu beraberlikten umduğu aşkı bulamaz ve bu beraberlik kısa bir sürede yıkılabilir. Dolayısıyla yeni sevgili bu ilişkinin başlamasıyla âşık olabilir ve aşkına gerçek anlamda karşılık bulamayacağı için hayal kırıklığı yaşayabilir.


Özellikle terk edilmeyi kabullenemeyen sevgili, eski sevgilisine inat olsun diye başka birini oyununa alet etmiş olur, yani masum birinin duygularıyla oynamış olur ve bir insana yapılabilecek en büyük kötülüğü yapmış olur.


Çoğu âşık, ayrılıktan sonra yalnızlığa sığınır ve bütün zamanını ayrıldığı sevgilisini düşünerek geçirir. Ayrılık şarkılarının çaldığı radyo kanalı yirmi dört saat başucunda açıktır. Bazıları müzikle beraber efkarlandıkça, alkollü içeceği kafaya diker. Istırabına bin ıstırap katar.


Ayrılıktan sonra yapılan başka bir hata, ayrılığı kabullenememektir. Kişi, eski sevgilisiyle yeniden bir araya geleceğine dair planlar yapar veya hayaller kurar. Gözü kapıdadır, kapı çalınsa, gelenin sevgili olabileceğini düşünür ve hızla kapıyı açar; kulağı telefondadır, telefon çalsa umutla açar; sevgilisinin bir arkadaşını görse, hemen sevgilisiyle ilgili konularda konuşmaya başlar.


Diğer bir hata, eski sevgiliyi gizli gizli takip etmektir. Eski sevgilisinin gelip gittiği yolları ve saatlerini bildiği için, bu saatlerde sevgilisine görünmeden onun geçişini seyreder, bazen gizli gizli takip eder, bazen de onunla karşılaşır. Kimi zaman gizli numarayla sevgilisini arar; ama konuşmaz, sadece sesini dinler, kimi zaman da sevgilisiyle ilgili gelişmeleri bir dedektif gibi takip eder.


Başka bir hata, anıları canlı tutmaya çalışmaktır. Eski sevgiliden gelen bütün mektupları her gün çıkartıp tek tek okur, koklar. Sabah uyandığında ilk iş olarak başucundaki eski sevgilisinin fotoğrafına bakar, gün içinde yüzlerce kez fotoğraflara bakar ve defalarca öper, duygusal anlar yaşar ve ağlar.


Kimi ayrılıklarda terk eden taraf diğerine âşık değildir ve ayrılığın en önemli sebebi de bu olur. Âşık olan veya terk edilen kişi, defalarca diğerine geri dönmesi için yalvarır ve büyük bir hataya düşer, kendini küçültür.

.ALINTIDIR.