Aşkın Çeşitleri


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Aşkın Çeşitleri

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Aşkın Çeşitleri





    Aşkın Çeşitleri

    Aşk her zaman mutluluk getirmez, coşkulu bir sevinç kasırgası etkisi yapmaz. Aşkın insana haz vermesi ve farklı heyecanlar yaşatması, insanı büyülü bir atmosfere sokması ve güzelliklerle dolu yepyeni bir yaşamın kapılarını açması her aşk için geçerli değildir.


    Aşk birden fazla boyuttan oluşur. Aşkın içinde birden çok ve birbirine zıt duygular vardır. Bu sebeple her âşık, aşkını farklı yaşar ve farklı algılar aşkı. Başka bir söyleyişle aşk, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Aşktan dolayı kimi çok mutlu olurken, kimi daha az mutlu olur, kimi tek taraflı yaşar, kimi de âşık olduğuna bin pişman olur.


    Aşk iyi bilinirse ve âşık olunan kişi iyi tanınırsa, daha açık bir ifadeyle aşkın hedefinde doğru kişiler birbirini bulursa, aşkın yaşanış sürecinde mutluluktan bahsedilebilir. Mükemmel görünen bir aşk ilişkisinde, çevresel koşulların da lehte olması durumunda bütünüyle mutluluktan söz edilebilir; çünkü kimi zaman aşkı başlatan her iki taraf tam bir uyum içinde olabilir; ancak çevrenin onay vermemesi ve dışarıdan gelen tepki sesleri bu aşkı baltalayabilir ve âşıkların aşk yaşamlarını zehir edebilir.


    Aşkı paylaşanların yaşları, kişilik yapıları, değer yargıları ve ortam koşulları bireylerde aşk duygusunun farklı hissedilmesine etki eder ve çeşitli aşkların ortaya çıkmasına neden olur. Bu aşk çeşitleri şöyle özetlenebilir:


    Çocukluk aşkları, hemen hemen her çocukta oluşabilir. Bir yanıyla oyuna benzer. Belli bir süre sonra sevgili, çocuk için bir anlam ifade etmeyebilir. Kimi çocuk, çocukluğu süresince birden çok aşk yaşayabilir; hatta bir anda iki kişiye âşık olduğunu hissedebilir. Âşık olunan kişinin, kendi yaşıtı olup olmamasının pek önemi yoktur.


    Tek kişilik aşklar, uzakta yaşanan ve karşılık bulmayan aşklardır. Daha çok ilk gençlik dönemlerinde ve aşkı ilk yaşayanlarda görülür. Kimi çabuk söner, kimi sessiz sedası ilerler, kimi de felaketli bir son getirir.


    Paranoyalı aşklar, kişi aşk ilişkisini paranoyalı bir hale getirir. Kıskançlığı hat safhaya ulaşır ve sevgilisine göz açtırmaz, sürekli takip eder. Zihninde aldatma senaryoları oluşturur.


    Dikenli aşklar, ara sıra tartışmaların olduğu ve kısa süreli küskünlüklerin meydana geldiği aşklardır. Sevgililer çok basit (kıskançlık gibi) nedenlerden dolayı bir iki gün küs kalırlar, ardından birinin harekete geçmesiyle barışma gerçekleşir. Bu aşklar “gül ve diken” sözünün gereğini yerine getirir.


    Zehir zemberek aşklar, sevgililer birbirlerini çok sevdikleri halde, olur olmaz nedenlerden dolayı devamlı tartışmaların olduğu ve küskünlük süresinin dört beş gün sürdüğü aşklardır.


    Geçici aşklar, ulaşılamayan ve ulaşmanın imkansız olduğu aşklardır. Aşkı yaşayan aşkını iç dünyasında taşır. Bu aşkları, tek kişilik aşklardan ayıran özellik sevilen kişinin ulaşılmaz olmasıdır. Örneğin, sanatçılara ve öğretmenlere duyulan aşklar...


    Felaket aşklar, kişinin ayrılığı taşıyamaması sonucu kendisinin, sevdiğinin ve üçüncü kişilerin yaşamına son verdiği aşklardır. Felakete sebep veren diğer bir aşk ise, aşkına karşılık alamayan birinin, sevdiğini zorla elde etmeye çalışması, sevdiğine ve yakınlarına zarar vermesidir.


    Sanal aşklar diye sözü edilen aşklar, internet ortamında gerçekleştiği için aşk kategorisine alınamaz; çünkü ortada ne aşktan ne de sevgiden söz edilemez. Ancak internette tanışıp sonra gerçek yaşamda arkadaş olan ve arkadaşlıklarıyla beraber aşka adım atanlar olabilir. Böyle bir ilişkide bile aşk ortaya çıkmadan aşk olarak adlandırılmamalıdır.


    Çetin ÖZBEY

    .ALINTIDIR.

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    aşk; aşk sevmektir insan bunu belkide hayatında bir kez yaşayabılıyor bütün çeşitliliğiyle.. bende yaşamıştım.. hala anımsıyorum her haliyle bu konunuz beni eskilere götürdü bir anda

  • #3
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL







    Bencede sanırım bir kere oluyor ama öyle bir oluyor kiiiiii................

  • #4
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    kesinlıkle hocam

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. kirpi çeşitleri
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 05.Mart.2011, 23:00
    2. Saat çeşitleri
      Konu Sahibi fatma58 Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 12
      Son Mesaj : 06.Şubat.2011, 23:51
    3. yelpaze çeşitleri
      Konu Sahibi papatyabahçesi Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 24.Ocak.2011, 09:59
    4. Marakas çeşitleri
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum MÜZİK ALETLERİ
      Cevap: 23
      Son Mesaj : 07.Ocak.2010, 23:03
    5. saat çeşitleri
      Konu Sahibi ispanyol Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 25.Aralık.2009, 11:39

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş