ANNEME MEKTUP;
Bugün anneler günü ilk önce anneler gününü yürekten kutlarım anneciğim. Belki daha konuşamıyorum, beklide daha kendimi güzel ifade edemiyorum, beklide çoktan büyüdüm sana o kadar çok şey demek istiyor ama söyleyemiyorum. O zaman öğretmenlerim ile hazırladığım mektuba göz atarımsın. Öğretmenlerimle hazırladım çünkü daha yazı yazmasını ve sana olan hislerimi anlatacak kadar büyümedim!

Seni kelimelerle ifade etmek ne kadar zormuş. Oysa binlerce güzel söz söylenebilirim hakkında. Ama seni anlatmak o kadar zor ki... Sen beni yüzümdeki gülücüklerle dünyana aldın. Yetiştirdin geliştirdin. Sen hayatımın her karesinde oldun. Sana danışmadan yaptığım her hareketimin hatayla sonuç vermesini bana en güzel sözlerle anlattın. Asla kızmadın. Yüzündeki gülümsemeyle anlattın. Saçımı okşayarak bana tecrübelerini aktardın.
Seni kendime örnek aldım. İdeallerim hayallerim oldun. Geceleri benimle uykusuz kaldın. Hata bazen ben ağladığımda sende ağladın beraber saatlerce güldük, oyunlar oynadık, ben sana mutfakta yardım ettim. Sen topladın ben kirledim, ben dağıtım ama hiç kızmadın hep beni sevdin. Benim için geceni gündüzüne değiştin çoğu gece karnında sana hiç huzur vermedim biliyorum. Biran önce dışarı çıkıp çünkü seni tanımak istiyordum. Şimdi senin yanındayım elini tutuyorum öpüyorum, sarılıyorum sana iyi ki varsın iyi ki benim annemsin. Seni çok seviyorum.

Sen varsan her şey güzel anne. Daha bir emin basıyorum yere... Adımlarım daha hızlı yüreğimde daha çok umut var anne... Her şeyi daha çok seviyorum seninle. Seninle daha çok gülüyorum daha az üzülüyorum. Sen hep benimle kal anne senin varlığın gücüme güç katıyor. Biliyorum diyeceksin büyüyeceksin ben büyümek istemiyorum anne ben senin hep küçük kız/oğlun kalmak istiyorum. Hep senin elini tutup yaramazlıklar yapıp kızsan bile benim yanımda olmanı istiyorum. Büyümek diyince bende büyüyeceğim anne senin gibi iyi bir anne babam gibi iyi bir baba olacağım. Çünkü ben sizin sevginizle büyüyeceğim sizin gibi olmak görevim. Yürümeye başladığımda, işe girdiğimde, okulları kazandığımda siz benimle nasıl gurur duyduysanız; bende büyüyünce işte beni yetiştiren annem ve babam diye sizinle gurur duyacağım emin olun. Annecim satırlarıma son veriyorum. Belki bu yazıyı ben yazmadım öğretmenlerim yazdı ama ileride içimden geçen duygular aynen bu kelimeler olacak. Benim hislerimi öğretmenlerim yazdı onlara da teşekkür etmeyi unutma sakın!
Seni çok seviyorum anneler günün kutlu olsun biricik annem. Annem sen benim özlemimsin, dünyamsın, meleğimsin sakın unutma.

YA PA CİNNAH ÇOÇUK KULÜBÜ
ÖĞRETMENi
DAMLA öZKAN