BEBEĞİNİZLE uyumlu musunuz?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

BEBEĞİNİZLE uyumlu musunuz?

  • #1
    lucifer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Temmuz.2009
    Mesajlar
    1,377
    @lucifer



    BEBEĞİNİZLE uyumlu musunuz?





    90-100 (mükemmel uyumlu ilişki)

    Hemen her konuda bebek ve anne-baba birlikte vakit geçirmekten çok mutludur ve karşılıklı olarak çok olumlu bir bakış vardır. Karşılıklı ilişkide olağan üstü derecede uyumlu ve karşılıklı anlayış vardır. Arada çok nadir olarak çatışma alanları mevcut olup , anne - baba çocuk ile birlikte çok güzel ve eğlenceli vakit geçirir. Çocukta herhangi bir uyku- yeme - davranış sorunu (psikolojik kaynaklı) yaşansa bile son derece hafiftir. Bakım verene karşı bağlanması tamdır.

    70-90 (çok iyi uyumlu ilişki)

    Çoğunlukla anne-baba bebek ile uyumlu ve olumlu bakış açısındadır. Anne-baba bebek ile genellikle çok iyi vakit geçirir , anlamlı derecede karşılıklı vakit geçirmeden ve meşguliyetten hoşnutluk vardır. Bebeğin uyku -yeme-davranış sorunu (psikolojik kaynaklı ) bir miktar yaşanır ama kısa süreli olarak sorunlar oluşur , genel olarak karşılıklı anlayış içerisinde problemler halledilir. Çocuğun bakım verene bağlanması tamdır.
    50-70 ( orta derecede iyi uyumlu ilişki )

    Çoğunlukla anne-baba bebek ile iyi anlaşır ve uyumludur. Olumlu bakış genele göre ağırlıktadır fakat bazı zamanlarda anne-baba ile bebek arasında önemli sorunlar yaşanır ( önemli davranış sorunları , uyku , yemek sorunları ) bu sorunlar ara sıra olmasına karşın önemli şiddette ve geçici olarak ilişki bozulmalarına yol açmaktadır. Ama bu problemler uzun sürmez kısa sürede çözülür , karşılıklı olumlu bakış ve uyum devam eder. Çocuğun bağlanmasında sorun yoktur

    30-50 ( orta derecede bozuk uyum gösteren ilişki)

    burada çoğunlukla anne-baba ile bebek arasında sorunlar yaşanır , olumlu bakış ve karşılıklı uyumda bozulmalar belli dönemlerde krizlere yol açar. Anne-baba bebek ile bir arada olmaktan genelde hoşlanmamamakla birlikte karşılıklı ilişkinin iyi olduğu dönemlerde vardır ama genele göre azınlıktadır. Zamanın çoğu ilişkinin bozuk olduğu durum veya vakitlerdir. Anne-baba bebek arasında uyum bozulmuştur ve karşılıklı ilişki kurarak birlikte hoşça vakit geçirme zamanları azalmıştır. Davranış-uyku-yeme konusunda çoğu zaman sorun yaşanır. Anne-baba bebekleri ile ilgi konusunda eksiklikler göstermektedir. Çocukta bağlanma sorunu olabilir.
    10-30 (ileri derecede uyumsuzluk gösteren ilişki )

    Burada anne baba ile bebeğin ilişkisi bozulmuştur. Anne baba bebeği ihmal etmekte , ilgi ve sevgide ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bebeğe yönelik sözel -fiziksel istismar ara ara yaşanmaktadır. Bebek anne-baba yanında durmakta iken gergin ve kaygılıdır. Anne-baba bebeğin bakımını yapmak istemez , bebek ile bir arada olmaktan hoşlanmaz. Uyku-yeme-davranışlar konusunda çok ileri derecede krizler yaşanır ve düzen bozulmuştur. Çocuğun duygusal ve fiziksel bakımı konusunda ihmal durumu ağırlıklı olmaktadır. Birbirine karşı olumsuz bakış her iki tarafta da yoğundur. Çocukta bağlanma sorunu yaşanma ihtimali çok artmıştır.

    -10 ( kopmuş ilişki )

    Anne-baba bebek ile hiç ilgilenmez , sözel ve fiziksel istismar vardır. Bebekte hemen her alanda sorunlar vardır. İleri derecede psikiyatrik sorunlar yaşanır. Anne-baba bebeği istemez , sevmez , ihtiyaçları ile ilgilenmez. Çocuğun uyku-yeme- davranış olarak ileri derecede sorunları ve krizleri vardır. Çocuğun tıbbi bakımı ihmal edilir. Anne -baba çocuğun varlığından rahatsızdır. İleri sorunların yaşanabilirliği artmıştır. Çocukta ciddi derecede bağlanma sorunu vardır..
    Konu Emine TURAN TUNÇ tarafından (05.Ocak.2010 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıktaki imla hatası düzeltildi
    yAlnıZlIk pAyLaŞıLmAz pAyLaŞıLıRsA YAlNıZlıK OlMaZ.. Özdemir ASAF

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. sosyal beceri uyumlu-uyumsuz davranış
      Konu Sahibi SERNUR- Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 12.Ocak.2013, 23:04
    2. Anne baba olarak bebeğinizle ne kadar uyumlu sunuz?
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Haziran.2011, 13:38
    3. SİZCE TÜRKİYENİN EN ÜNLÜ VE EN UYUMLU ÇİFTİ HANGİSİ?
      Konu Sahibi d kara Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2010, 18:44
    4. Yaşıyor musunuz,Yoksa Seyrediyor musunuz?-Can Dündar
      Konu Sahibi Arz Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 15.Eylül.2009, 07:01
    5. 3G uyumlu telefon alırken dikkat etmeniz gerekenler..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum CEP TELEFONLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2009, 23:40

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş