Aile İçi İletişimde Neler Yapılabilir?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Aile İçi İletişimde Neler Yapılabilir?

  • #1
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)



    Aile İçi İletişimde Neler Yapılabilir?





    Aile İçi İletişimde Neler Yapabilirim?

    Çocuğunuza rol model(örnek) olun. Çocuğunuza kazandırmak istediğiniz davranış ve tutumlara sizin örnek olmanız çok önemlidir. Çocuklar genellikle ana babalarının sözlerinden çok davranışlarına dikkat ederler. Çocuğunuzun uyumlu, dürüst, saygılı olmasını istiyorsanız sizin de sıklıkla bu davranışları sergilemeniz gerekir.

    Çocuğunuzla konuşun. Birçok anne-baba için başlıca engel konuşmak için zaman bulamamaktır. Akşam yemeği, uzun bir yürüyüş, arabayla bir gezinti baş başa konuşmak için iyi fırsatlar sağlayabilir. Duyguları, olay ve düşünceleri çocuğunuzla paylaşın.

    Dokuz yaşın altındaki çocuğunuzla birlikte bir oyun etkinliğini (el işleri, zekâ oyunları vb.) paylaşmak için günün belirli zamanını ayırın ve bu süreye tutarlı bir biçimde uyun. Dokuz yaşın üzerindekiler için kesin oyun saatleri planlamak yerine, yaşlarına uygun etkinlikler düzenleyerek birlikte zaman geçirin.

    Aile paylaşım geceleri düzenleyin. Haftada bir gece en az 3 saati birlikte geçirin. Özellikle ergenlerin aile törenlerine ihtiyaçları vardır. Tüm bireylerin katıldığı gecede beraber yemek pişirip yiyebilirsiniz, herkes unutamadığı bir anısını anlatabilir(çocuklar ana babalarının okul çağı hatıralarını dinlemeye bayılırlar!),eski fotoğraflara bakabilirsiniz. Hep birlikte oyun veya kukla gösterisi yazıp, oynayabilirsiniz.

    Çocuğunuzla şakalaşıyor musunuz? İyi niyetli mizah, hoş bir kahkaha çocuk-ebeveyn ilişkisini canlı tutar ve yaşamın zor yönleri ile daha kolay baş edebilmeyi sağlar.

    Evinizde olumlu bir ortam yaratın.’Güzel Gün’ oyununu oynayarak o gün içinde aile bireylerinin başlarına gelen beş güzel şeyi paylaşın.

    Eşinizle çelişkilerinizi gizli olarak çözün. Eşlerin birbirlerini eleştirerek hakaret etmeleri çocuğun anne ile babasına duyduğu güvenin azalmasına neden olur.

    Çocuğunuza evi anne ile babanın yönettiğini hissettirin.

    Evin kurallarını yazın ve asın. Çocuğunuzun da görüşlerini alarak temel kuralları en fazla üç-dört madde halinde belirleyin.

    Çocuğunuzun yaşına uygun görev ve sorumluluklar verin. Bir çocuk 2 yaşında elbisesinin bir parçasını, 3 yaşında atletini giyebilir.5 yaşında ise kendi başına giyinip soyunabilir. Evinizdeki bakıcıları çocuğunuza ait işleri üstlenmemeleri gerektiği konusunda uyarın.

    Temel mesajınız ‘Oyundan önce iş’ olsun. Çocuğunuzun ayrıcalık olarak gördüğü etkinlikleri belirleyin; bir arkadaşının gelmesi, televizyon izlemek, spor yapmak v.b.Bu etkinliklerin yapılmasına ancak iş ve görevlerini bitirdikten sonra izin verin.’Odanı temizledikten sonra dışarı çıkıp oynayabilirsin’ gibi.

    Çocuğunuzun iyi davranışlarına ilgi gösterin.’Bardağını bulaşık makinesine yerleştirdiğin için teşekkürler, çok yardımcı oldun.’Çocuğunuzu överken ona yaklaşın, gözlerinin içine bakın ve yumuşak bir ses tonuyla konuşun. Ona her gün kucaklama, öpücük, gülümseme içeren sevgi mesajları gönderin.

    Geçmiş sorunları gündeme getirmeyin. Her gün işlerin daha iyiye gitmesi doğrultusunda kendiniz ve aileniz için yeni olanaklar yaratın. Geleceğe ilişkin umutlarınızı asla yitirmeyin.

    Evliliğinizle ilgilenin! En son ne zaman eşinizle birlikte bir günbatımını izlediniz?

    Kendinize zaman ayırın. Bir arkadaşınızla ya da yalnız başınıza zaman geçirin. Ara sıra bir gün veya bir hafta sonu ev ortamından uzaklaşın.

    alıntı
    Konu Rabia PEKKAN (rpekkan) tarafından (24.Aralık.2009 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Portakal ile neler yapılabilir?
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SERGİ RESİMLERİ ve KARIŞIK ETKİNLİKLER
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 06.Aralık.2017, 17:49
    2. Aile Katılımı / Neler Yapılabilir?
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum AİLE KATILIM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 15.Mayıs.2012, 22:43
    3. koleksiyon ile ilgili neler yapılabilir ?
      Konu Sahibi filiz_88 Forum DİĞER FEN ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Nisan.2012, 18:26
    4. gazeteden neler yapılabilir..?
      Konu Sahibi almira_33 Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 31.Ekim.2010, 17:40
    5. Çocuklarda Çekingenlik..Neler yapılabilir?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ÇOCUKTA RUH SAĞLIĞI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Temmuz.2009, 23:53

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş