Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 12 Dev Adam'ın kaderi bugün belli olacak. Milli Takımımız, çeyrek finale çıkabilmek için bugün önce Sırbistan'ı yenmek zorunda. 12 Dev Adam daha sonra ev sahibi Litvanya'nın Almanya'yı mağlup etmesini bekleyecek

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele eden Türkiye, 2. tur E Grubu 3. ve son maçında bugün Sırbistan ile karşılaşacak. Siemens Arena'da yapılacak karşılaşma saat 15.30'da başlayacak. İkinci turda Fransa'ya 68-64, Almanya'ya da 73-67 mağlup olan A Milli Takım, E Grubu'nda 4. sırada yer alıyor. Ev sahibi Litvanya'ya 100-90 ve İspanya'ya da 84-59 yenilen Sırbistan ise 5. sırada bulunuyor. Grupta bugün saat 18.00'de Fransa-İspanya ve saat 21.00'de de Litvanya-Almanya maçları yapılacak.
A Milli Takım'ın gruptan çıkması için Sırbistan maçını kazanması, Almanya'nın da Litvanya'ya mağlup olması gerekiyor. Grupta şu anda Türkiye, Sırbistan ve Almanya'nın 4 maçta 1'er galibiyetleri ve 3'er yenilgileri bulunuyor. Yarın Türkiye, Sırbistan'ı yener, Almanya'da Litvanya'ya mağlup olursa, A Milli Takım çeyrek final vizesi alacak. Ancak Almanya, Litvanya'yı yenerse ikili averajda da Türkiye'ye üstünlük sağlayacak ve çeyrek finale yükselecek. Türkiye'nin yenilmesi halinde ise çeyrek finale Sırbistan çıkacak.
ALINTI