TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

  • #1
    arzu duranoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.Mayıs.2009
    Mesajlar
    112
    @arzu duranoğlu



    TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM





    MERHABA ARKADAŞLAR BENİM AŞIRI DERECEDE KENDİNE GÜVENEN ÖĞRENCİM VAR VE BUNUN BİZE GETİRDİĞİ DEZAVANTAJLAR VAR KENDİSİNİN HERŞEYİ DAHA İYİ BİLDİĞİNİ ,VE ARKADAŞLARININ ONUN İSTEDİKLERİNİ YAPMASINI YAPMAZLARSA DİKKAT ÇEKMESİ GEREKEN NELER VARSA BULUP UYGULUYOR KENDİ ROLLÜNÜN OLDUĞUNU BİLEREK MÜSAMERE GÖSTERİLERİNİ ÇALIŞMALARINA KATILMIYOR ,KENDİ İSTEDİĞİ OLMAZSA DERGİ ÇALIŞMASINA KATILMIYOR NE YAPACAĞI MI ŞAŞIRDIM ARKADAŞLARINA VURUYOR TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    aile ile mutlaka görüşmüşsündür..ewdede davranışları okulldakiyle aynımı? hiç mi hata yapmıyor yani mutlaka vardır hataları...hataları olduğu zaman söylemelisin...ama mutlaka söylemelisin...birşeyler öğrenmek istemiyor demek ki katılım yoksa gösteriye almayacağını söyle(ama mutlaka al) dergi konusunda birlikte yapmayı teklif et..
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #3
    menekse442 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Haziran.2009
    Nereden
    TRABZON
    Mesajlar
    7
    @menekse442







    Merhaba ,çocuklar olumlu özellikleri farkedilmediğinde olumsuz özelliklerini kullanarak ön plana çıkmaya çalışırlar.Ailesinle birlikte haraket etmek kesin çözüm olacaktır.Anladığım kadarıyla Aile de tavizkar tutum uygulanmış bir çocuk,genelde bu çocuklar istediklerini yaptırmaya çalışırlar,istedikleri yapılmayınca öfke nöbeti gecirir saldırganlaşır,olumsuz özelliklerini ön plana cıkarırlar..Aile istemese de coğu zaman çocuğa boyun eğmek durumun da kalır ve isteklerini yapar.Çocukta bunu arkadaşlarına ve size uyguluyor hocam.

    Bu konuda Aile ile mutlaka görüşün olumsuz davranışlarını mümkün olduğunca görmesinler,olumlu davranışlarını takdir etsinler.Aileye söylenecek çok şeyler var ama burada olmuyor..
    önceden yani problem yokken çocukla karsılıklı oturularak herşey konuşulmalı (beklenilen ve beklenilmeyen davranişlar),ona sorular yönelterek ve desteklenerek cözümünü kendisinin bulmasını sağlanmalı ,böylece kabul etmesi kolaylaşır.
    Gereksiz yere konuştuğunda kesinlikle duymayın(ben seni duymuyorum şeklinde belirtin),bişey söylemeyin,yokmuş gibi davranın ,cünkü uyarılırsa daha fazla yapmaya devam eder.fakat yerli yerinde konuşunca mutlaka çocuğa aferin, çok güzel yerinde konuştun, evet bu konu konu seeni ilgilendiriyor ve konuşabilirsin gibi dönütler veriniz. çocuk nerde ne zaman konuşacağını bu şekilde daha iyi anlayacaktır.

    Her çocuğun mutlaka olumlu bir yönü vardır bu yönünü ortaya cıkarak taktır edin bu durumda isteklerini yapın.Olumlu davranmaya yönelsin.

    Unutmayın davranışın yok olması sırasında önce çok artış gösterecektir daha sonra sönmeye başlayacaktır. bu işe yaramadı değip taktik değiştirmeyin. istenmeyen davranışı görmezden geleceksiniz .

    BUNLARI AİLE İLE BİRLİKTE UYGULAMANIZ GEREKIYOR.
    OKULDA KAZANILAN DAVRANIŞ AİLE DE DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE İSTENMEDİK DAVRANİŞLAR ORTADAN KALKAR.

  • #4
    mervee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Mesajlar
    1,205
    @mervee







    benim de aynı problemi yaşadığım bir öğrencim var.. güzellikle konuştum olmadı.. herşeyi en ayrıntısına varıncaya kadar açıklıyorum ancak o zaman tamam deyip bikaç saat kimseye saldırmıyor,sınıftan çıkmıyor.ama bu bikaç saati geçmiyor.ailesiyle konuştum..ama ailede herkes çok büyük abileri bile askerden gelmiş..küçük olduğu için çok şımartılmış.. annesine böyle böyle bir sorun yaşıyorum gelin bu sorunu birlikte çözelim deyip çözüm önerileri sunuyorum,fakat "oy oy benim oğlum yapmaz öyle şey..akıllı oğlum benim"deyip çocuğu öpüyor..çocukla konuşmayı bile denemiyor, sorunu ne anlamaya çalışmıyor.ben ne diyorum dinlemiyor.her söylediğmii şikayet olarak algılıyor.halbuki ben sorunları çözmeye çalışıyorum,rehberlik etmeye çalışıyorum ama annesi buna hiiç yanaşmıyor.
    ödül de verdim faaliyetlerden mahrum da bıraktım hiçbir fayda etmedi.çünkü ben aileye derdimi anlatamıyorum çocuğa nasıl anlatayım?? bir dönem üzerine yoğunlaştım,sorumluluklar verdim vs. o zaman işe yaradı ama ben ne zaman sınıftan çıksam aynı hareketler devam etti.ve diğer öğrenciler bunu farkedip onlarda onun yaptığı gibi sınıftan çıkmaya beni duymamaya başladılar(ilgi çekmek ve aynı onla ilgilendiğim gibi ilgilenmem için) o zaman da beni kıskndığı içn arkadaşlarıyla uyumsuzluklar başladı.. ne yapayım ben ? elbette çözülecek bu problem ama benim isteğim en erken zamanda çözmek ve bu öğrencimi kazanmak..

  • #5
    ezka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Nisan.2010
    Mesajlar
    1
    @ezka







    Alıntı arzu duranoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MERHABA ARKADAŞLAR BENİM AŞIRI DERECEDE KENDİNE GÜVENEN ÖĞRENCİM VAR VE BUNUN BİZE GETİRDİĞİ DEZAVANTAJLAR VAR KENDİSİNİN HERŞEYİ DAHA İYİ BİLDİĞİNİ ,VE ARKADAŞLARININ ONUN İSTEDİKLERİNİ YAPMASINI YAPMAZLARSA DİKKAT ÇEKMESİ GEREKEN NELER VARSA BULUP UYGULUYOR KENDİ ROLLÜNÜN OLDUĞUNU BİLEREK MÜSAMERE GÖSTERİLERİNİ ÇALIŞMALARINA KATILMIYOR ,KENDİ İSTEDİĞİ OLMAZSA DERGİ ÇALIŞMASINA KATILMIYOR NE YAPACAĞI MI ŞAŞIRDIM ARKADAŞLARINA VURUYOR TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM
    merhaba arzu ögretmenım benımde gecen sene vardı bır ögrencım aynı anlattgınız gıbı bız bu sorunu aştık zamanla ilgi çekmeye çaslıtıgı için davranişlarda degısık degısık yenılıkler yapıyor olmalı bende çaresizdim çok konustum anlaamdı fakat bırgun çok kızdım küstüm hatasını anladı bu sefer o benı ıkna yöntemıne gıtmeye basladı 3 gün boyunca ılgılenmedım daha sonra söz verdı ve bir daha yapmadı müsamere çalsımalarımızn son 2 haftası katıldı ve oyunların başını o ögrencım çektıı benım çözümüm basarılı oldu çcuktan çocuga bu degısır ama sizin öntemleriniz farklı da olabılır denemenizde fayda vardır

  • #6
    es-es-42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Nisan.2010
    Nereden
    konya
    Mesajlar
    51
    @es-es-42







    merhb hocam bu tip öğrencilerde en etkili yol drama eğitimidir bir hikayede geçen iyi karakteri çocuğa verip kötü karakteri başkasına veriirseniz empati kurabilir.Zaten butün haylazlıklarını empati kuramadığı için yapar çocuk

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ağız ve diş sağlıgı yardımlarınızı beklıyorum
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 28.Şubat.2016, 14:51
    2. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
      Konu Sahibi anaokuluogr Forum FİKİRLERİNİZ VE İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 15.Nisan.2013, 00:03
    3. GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM..
      Konu Sahibi melek03 Forum GENEL SORUNLARINIZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 23.Eylül.2012, 19:38
    4. orneklerınızı beklıyorum
      Konu Sahibi nnnergiz Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 10.Aralık.2009, 18:24
    5. ÖĞRETMENLERİM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
      Konu Sahibi ciximim Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 20.Kasım.2009, 20:59

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş