Adana’nın Kozan ilçesinde Halit Dağlı İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ev görenleri hayrete düşürürken, veliler evin kreş yapılmasını istiyor.

2011-2012 Eğitim Öğretimin başladığı bu günde Kozan Halit Dağlı İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan bir ev görenleri hayrete düşürüyor. Konu ile ilgili Okulun öğrenci velileri şaşırdıklarını belirterek, "Okulun içerisinde ev olur mu, buranın kreş veya kütüphane yapılmasını istiyoruz." dediler.

Öğrenci velilerinden Enver Yüce, “Okul içerisindeki evi görünce şaşırdım okul ile ilgili olmayan kişilerin gelip burada oturması öğrencilerimiz rahatsız eder okul yönetiminden ricamız buranın bir an evvel çözüme kavuşmasıdır. Okulun ihtiyaçları doğrultusunda bir kreş, spor odası veya kantin olarak kullanılabilir dedi. Yine okul öğrenci velilerinden Yılmaz Kara, “Okulun içerisindeki evi gördüğünde şaşırdım önce buranın okula ait olduğunu zannediyordum ama sonradan buranın bir vatandaşa ait ev olduğunu duyunca çok şaşırdım. Okul içerisinde ev olur mu. Bu ev okulun ihtiyaçlarının karşılayacağı bir eğitim kurumuna dönüştürülebilir bu şekilde değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Okulun 5. sınıf öğrencilerden Yasin Kılınçer, “Bizim için olmasa bile küçük kardeşlerimiz için kreş olabilir. Eğitim odası ve kütüphanemiz yok burası kütüphane olarak da kullanılabilir” dedi.

Öğrencilerden Ahmet Büyüköztürk ise "Okulumuzda kütüphanemiz yok bu ev kütüphane olarak açılabilir veya kardeşlerimiz için kreş olabilir” dedi.

Öte yandan Evin Tufanbeyli ilçesinde oturan ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Süleyman Güneş’e ait olduğu öğrenildi.

Cihan Haber Ajansı