Konak'ta söz çocukların


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Konak'ta söz çocukların

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Konak'ta söz çocukların





    Türkiye'nin ve dünyanın ilk çocuk senatosu 70 çocuğun katılımıyla Konak'ta açıldı



    Konak Belediyesi ilçenin farklı semtlerinden 70 çocuğun katılımıyla gerçekleşen Türkiye'nin ve dünyanın ilk çocuk senatosunu açtı. Kültürpark Evlendirme Memurluğu Salonu'nda düzenlenen Konak Çocuk Senatosu'nun ilk oturumuna Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, 1980 öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Senatosu'nda görev yapmış Dr. Şerif Tüter, Cemil Çeçen ile Beliğ Beler'in eşi İnci Beler katıldı.

    UNICEF PROJESİ
    UNICEF'in uygulamaya koyduğu "Çocuk Dostu Kentler" projesinin belediyecilik anlayışıyla birebir örtüşen Konak Çocuk Senatosu ilk toplantısını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın öncülüğü ve desteğiyle gerçekleştirdi. Açılıştan önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak göreve başlayan çocuk senatörler ilk ziyaretlerini Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde yaptı. Müze ziyaretinin ardından Kültürpark'a gelen 70 senatör basın mensupları ve konukların katılımıyla ilk oturumu açtılar. 7-13 yaş arası Konaklı çocuklardan oluşan senatonun geçici başkanlığını 13 yaşındaki F. Nur Karcı üstlenirken Beste Bayır, Öykü Çakar, Hakan Şanlı, Melis Gürdoğan, Yaren Boztepe ve Nail Yılmaz, Divan Kurulu'nu oluşturdu.
    Türkiye'nin ilk çocuk senatosunun kurulmasına öncülük eden ve çocuk dostu şehirler projesi henüz uygulamaya konmadan "Çocuk Dostu Başkan" olarak anılan Dr. Tartan ve son senatoda görev yapmış senatörler konuşmalarını yaptı. Çocuk Senatosu'nun sadece Türkiye'de değil dünyada bir ilk olduğunu hatırlatan Başkan Tartan şöyle konuştu; "Dünyanın ilk çocuk senatosunu gerçekleştirmiş olmak bizim için çok büyük bir onur. Konak Çocuk Senatosu'nun açılışı ile son günlerde yeniden tartışılmaya başlayan senato konusunda bir mesaj vermiş olduk. Hem Türkiye büyük Millet Meclisi'nin saygınlığının gelişmesi hem de kurumların kendi işlerine dönmesi için meclisle kol kola çalışan bir denetim mekanizmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. UNICEF desteğiyle belli yerlerde çocuk meclisleri açıldı. Ancak ilk çocuk senatosu İzmir'de, gülen yüzlü Konak'ta açıldı. Topluma yön veren projelerle sosyal projelerle ilerleyen bir anlayışımız var, bu sebeple istedik ki meclisin de üstünde bir oluşum gerçekleştirelim. İnanıyorum ki Çocuk Senatosu kentimizin, ülkemizin geleceğine yön verecek."
    Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara yönelik sözleri, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı armağan etmiş olması, onları başının üstünde tutmasını örnek aldıklarını vurgulayan Tartan, çocuk parlamentosunun onaylamadığı hiçbir şeyin Konak Meclisi'nden geçmeyeceğini ifade etti ve "Konak Çocuk Parlamentosu'nun söylediği her şeyin altına imzamı atıyorum" dedi.

    KARARLARI BÜYÜK
    Çocuk Senatosu'nun ilk oturumunda önergeleri oylayan minik senatörler gösterdikleri duyarlılıkla büyüklerine örnek oldular. Çocuk senatosunun ilk önergeleri olan Çocuk Merkezli Belediye Bütçesi, Çocuk Zabıtası, Buca Cezaevi Kadın Bölümü'nde annelerinin yanında suçlu olmayıp mahkum olan çocukların durumlarının araştırılması oy birliğiyle kabul edilirken alınan uluslararası karar ve girişimler de dikkat çekti. Japonya Depremi'nde yaşamını kaybedenler anısına yapılan ve Japon geleneğinde bir yas ifadesi olan origami Turna Kuşları Japonya'dan gelen heyete teslim edildi ve Çocuk Senatosu Konak Belediyesi'nin Somali'ye gıda yardımında bulunmasına ilişkin temenni kararı yine oybirliğiyle kabul edildi.

    Çocuk zabıtalar göreve geliyor
    Yerel yönetimde çocuk katılımını artırmak, çocukları çocuk hakları konusunda eğitmek, sosyal hizmetleri merkeziyetçilikten uzaklaştırmak ve çocuklar için yerel hizmet sunumunu iyileştirmek gibi UNİCEF'in de strateji olarak belirlediği ilkeleri tam olarak uygulamaya koymayı amaçlayan Konak Çocuk Senatosu, Çocuk Zabıtası kurulması önergesiyle Türkiye'de bir ilk gerçekleştirdi. Temenni karar olarak Konak Belediye Meclisi'nde görüşülecek kararları alan çocuk senatörler geleceğin yöneticileri olacaklarının sinyallerini verdi.

    ALINTI

  • #2
    TÜLÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Aralık.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    2,182
    @TÜLÜL







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Volkan Konak Konseri
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum MÜZİK
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 06.Şubat.2011, 17:30
    2. Volkan Konak (Biyografi)
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MÜZİK
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 01.Şubat.2010, 22:30
    3. Volkan Konak
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MÜZİK
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 21.Ocak.2010, 23:26
    4. Volkan Konak Kayseri'ye geliyor
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum MÜZİK
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 17.Aralık.2009, 18:40
    5. KONAK
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 17.Kasım.2009, 21:59

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş