Türkiye'de toplumun genelini ilgilendiren kritik konularda Meclis çatısı altında bir türlü bulunamayan 'uzlaşı' ortamını liseli öğrenciler oluşturacak.Coşkun Kolejleri tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek ve lise düzeyindeki tüm okullara açık olacak olimpiyatlarda, öğrenciler aile içi ve toplumsal sorunların çözümü için uzlaşı projelerini ortaya koyacak.

Türkiye'de uzun süredir bir çok konuda aranan ancak bir türlü oluşturulamayan 'uzlaşı' ortamını liseli öğrenciler sağlayacak. Bu yıl ilk kez Coşkun Koleji öncülüğünde yapılacak 'Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları'nda lise ve dengi okula giden yüzlerce öğrenci toplumsal ve aile içi çatışmalar için çözüm yolları arayacak.

Sosyal barış geliştirmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada öğrenciler, kültür, hayat felsefesi, yaşayış tarzı gibi farklılıklar nedeni ile aile içi, spor alanları, okul ve trafik gibi günlük yaşam alanlarında karşılaşılan çatışmalardan kaynaklanan sosyal problemlerin çözümü ile ilgili yerel, bölgesel ya da ulusal kapsamlı çalışmalarını ortaya koyacak.

8 Şubat 2010 tarihinde ön başvuruları başlayacak olimpiyatlarda öğrenciler toplumsal uzlaşı için oluşturdukları projelerle Ailede barış, Okulda barış, Trafikte Barış, Sporda Barış, Kültür ve Yaşamda barış kategorilerinde ter dökecek. Seçkin bir juri kurulu tarafından değerlendirilecek projelerde dereceye girenlere ise ödülleri 9 Mayıs 2010 Pazar günü düzenlenecek törenle verilecek.

alıntı