MEB KADIN ÇALIŞANLARI CEZALANDIRIYOR'


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MEB KADIN ÇALIŞANLARI CEZALANDIRIYOR'

Like Tree76Likes

Konu: MEB KADIN ÇALIŞANLARI CEZALANDIRIYOR'

  • #1
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ



    MEB KADIN ÇALIŞANLARI CEZALANDIRIYOR'





    TÖS: ' MEB KADIN ÇALIŞANLARI CEZALANDIRIYOR'

    MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 26 Temmuz 2014 Cumartesi günü 29072 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 6. Maddesin de; Okul öncesi eğitim kurumlarında günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile ikili eğitim yapılır, denilmektedir.
    Bundan önce okul öncesi eğitim kurumlarında tam gün eğitim yapılırken, yönetmelikte yapılan son değişiklikle anaokullarında ikili eğitime geçilmiştir. Bu yönetmelik maddesi ile de hiçbir anaokulu tam gün eğitim yapamayacaktır.
    Bakanlık bu yönetmelikle velileri ters köşeye yatırmıştır. Şöyle ki; Veliler anaokulları tam gün diyerek, MEB’in anaokullarına kayıt yaptırmışlardır. Tam gün okullar anne-babanın çalıştığı aileler tarafından tercih edilmektedir. Çalışan anne-babalar en azından çocuklarını saat 17’de anaokulundan alacaklarını biliyorlardı. Ve mesai saatlerini ona göre ayarlamaktaydılar. Şimdi bu aileler çocuklarının 08:00 -13:00 ya da 13:30-18:30 arasında yarım gün eğitim almalarını arasında tercihe zorlanmaktadırlar. Yarım günlük eğitim sonrasında çocuğa ya anne ya da baba bakmak zorunda kalacaktır. Hal böyle olunca çalışan anne-babalar çocuklarını MEB’in anaokuluna değil, özel sektörün tam günlü kreş ya da anaokuluna kayıt yaptırmak kalacaklardır.
    Bugüne kadar kayıt alan anaokulları, kayıtları tamgün eğitime göre kayıt almışlardır. Yönetmelikte ki bu değişikliği duyan anne-babalar kayıttan vazgeçecektir. Tam kapasite ile çalışan anaokulları öğrenci bulmakta zorlanacaklardır.

    TÖS’ün KONUYA İLİŞKİN ÖNERİSİ
    MEB okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak istiyor ise daha çok okul öncesi eğitim kurum binası yapmalıdır. Bina inşa edemiyor ise bina kiralama yoluna gidebilir.
    MEB’in anaokullarında ikili eğitime geçmesi çalışan anne-babaların çocuklarını bu okullarına kayıt yaptırmamalarına yol açacaktır. Bu durum da özel kreş ve özel anaokulların çok yüksek fiyat istemelerine neden oluşturacaktır. Buna bağlı olarak aileler eğitim için daha fazla ücret ödemek zorunda kalacaklardır.
    Özellikle çalışan annelerin mağduriyeti hem ekonomik anlamda hem de çalışma alanlarında sorunları artacaktır. Bu uygulaması ile MEB çalışan kadınları cezalandırmaktadır. MEB anaokullarından ikili eğitimden bir an önce vaz geçmelidir.





    Dikmen ONAT
    TÖS Genel Başkanı
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #2
    sees89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Şubat.2013
    Mesajlar
    144
    @sees89







    Bu karara asla katılmıyorum alınan bu kararı kınıyorum.
    anaokulu ve anasınıfların arasinda herzaman fark vardır.
    bu çalısan kadına zorla özele git ver çocugunu demek oluyor.
    ögrenci çoğunlu özel sektörede degil.Devlet kurumunda olmalıdır.
    bizim ögretmen sayimiz buna yeterlidir.
    2 sene öncesine kadar okulöncesi zorunlu olacaktı - olmadı...
    marifetmis gibi ki sonuclarini görduk 60-72 ay geri çekildi 30 aylara incez yakında
    simdide bu kadar anaokullari kesinlikle anasınıflarında mesai saatleri bakimindan farkli olmalı
    bazı anaokullari ögrenci bulmakta bile zorlanıyordu bu durum kesinlikle buyuk çıkmaz.....

  • #3
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Okul öncesi dediğin ne ki? Yazboz tahtası. Öğretmenle, öğrenciyle, veliyle istedikleri gibi oynanıyor! Birkaç yıl önce Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması ve zorunlu olması projesi başlamışken, birçok il zorunlu kapsama alınmışken birden projeden vazgeçiliverdi! 4+4+4 ile bir kez daha sarstılar. Okullara 0-36 ay çocuklar için eğitim programı gönderdiler ki kitaplarda 1 aylık bebeğin dışkısının rengine kadar yazıyordu ve bu çocuk için etkinlik örnekleri yer alıyordu... Şimdi de tam gün eğitimi kaldırıyorlar. Daha bir iki yıl önce çalışan ailelerin işini kolaylaştırmak için tam gün çıkış saati olan 15.30' dan sonra çocuk kulübü uygulaması başlattılar. Bizim çalışan velilerimizin % 60' ı çocuk kulübüne gönderiyor çocuklarını. Çünkü 15.30' da mesaisinden çıkıp çocuğunu almaya gelemiyor. Çocuk kulübüne kayıt yaptırıp, 17.30' da alıyor çocuğunu. Veli işinde iken aklı çocuğunda kalmıyor. Tam günün kalkması durumunda çalışan anne ya hem bakıcı tutup hem yarım gün okula gönderecek çocuğunu (ki çok anlamsız ve ekstra masraflı), ya da direkt özel okula göndermeye çalışacak imkanı varsa. İmkanı yoksa da büyük ihtimal okul öncesi eğitim alamayacak çocuk... Okulumuzda 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş olmak üzere en az 2 ya da 3 yıl eğitim alıyor çocuklar, bu durumda belki sadece 1 yıl gönderilecekler ilkokuldan önce... İkili eğitim olsun da daha çok çocuk eğitim alsın amacıyla düşünüldüyse bu uygulama, bence amaca hizmet etmekten çok uzak...
    Ayrıca 3 tam gün sınıfımız içinde kayıtlar neredeyse doldu. Bu saatten sonra velilere "tam gün yok" demek için oldukça geç... Nasıl olacak bilmiyorum. Yine bir son dakika golü işte...

  • #4
    sees89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Şubat.2013
    Mesajlar
    144
    @sees89







    Son dakika golüne bende katiliyorum hocam yada nabiz yoklamasıda olabilir bu karar

  • #5
    anaokulu öğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Mesajlar
    168
    @anaokulu öğ







    Daha önce de (2006 yılındaydı sanırım) tüm okul öncesi kurumları yarım gün olacak denmişti. Hatta ben 09:00 - 15:00 çalışırken 08:00 - 13:00 çalışmaya başladım. Bir çok şehirde yürüyüşler, protestolar olmuştu. Alternatif olarak anaokulları sayısının arttırılacağı söylenmişti.

    Benim çalıştığım ilçede 1 anaokulu var ve 3 - 4 - 5 yaş olmak üzere 3 tam gün sınıfı var yeterli gelmediğinden tam gün sınıf sayısı 4'e çıktı. (Her bir tam gün sınıflarındaki öğrenci sayımız 23 ile 25 arası değişiyor.) Daha eylül ayı gelmeden kayıt alamamaya başladık. Yarım gün 2 sınıfımız vardı. Öğrenci azlığından sınıf sayısı 1'e düştü. (Genelde yarım gün isteyen aileler kendi evlerine yakın ilkokulların anasınıflarını tercih ediyorlar)

    Eylül ayı gelmeden tam gün öğrenci sayımız 100'e yaklaştı. Bu kadar veliye tam gün sınıflarının yarım gün olacağı nasıl söylenecek.
    Mutlaka velilerden tepkiler gelecek. Fakat gerekli yerlere seslerini duyurabilecekler mi? İşte asıl soru bu.

    Benim şahsi fikrim;
    "1 sene denemesi yapılacak, 'OLMADI' diyerek eskiye dönülecek"

    OLAN YİNE BİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE OLACAK.

  • #6
    gül19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    419
    @gül19







    çalışan anne açısından tam gün eğitim bir zorunluluktur.. ama çalışmayan annelere bu seçenek sunulmamalı ve tam gün sınıflarına sadece çalışan annelerin çocukları alınmalı... bir de devletin çalışan annelerin çocuklarına kreş yardımında bulanacağı açıklamıştı belki 1-1,5 yıl önce ama hala bir adım atılmadı...

  • #7
    anaokulu öğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Mesajlar
    168
    @anaokulu öğ







    Kreş yardımı rüya. Tam gün eğitimi hayal oldu.

    Çalışan anneler özel okullara yönelecek. Anaokulları sadece yarım gün eğitim verirse öğrenci sıkıntısı yaşar. Yarım günü, çalışmayan anneler tercih ediyor. Onlar da anasınıflarının aidatları daha uygun olduğundan anaokullarını tercih etmiyorlar. Bu da yakın gelecekte anaokullarındaki öğretmenlerin öğrenci azlığından norm fazlası olmasına sebep olacak.
    Veliler ise özel anaokullarını tercih etmek zorunda kalacak veya öğleden sonra bakıcı tutacak. Bu da maddi açıdan büyük yük.
    3 -4 yaş çocuklarını okula göndereceklerini sanmıyorum. Tam gün bakıcı tutacaklardır. 5 yaşına gelince de özel anaokulu.
    Allah hepimiz için hayırlısını versin.

  • #8
    serkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Mayıs.2009
    Nereden
    68 AKSARAY
    Mesajlar
    422
    @serkan







    benim kanaatim okul öncesi öğretmenlerini bakıcı sıfatından çıkarır bu karar. yok sırtı terledi sırtını sil ayakkabısını giydir ve daha bir sürü veli kaprisi neden okul öncesi öğretmenleri bunlarla uğraşsın tam gün demek veli açısından bakıcılık demek. ben öğretmen arkadaşlarım açısından olumlu buluyorum. ayrıca bakanlığımızın daha önce gönderdiği bir yazı vardı ani alınmış bi kararda değil öncelikli olarak ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapılması yoğunluk durumunda ikili eğitime geçilmesi diye

  • #9
    eivii2ah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Mart.2011
    Mesajlar
    90
    @eivii2ah







    bende serkan arkadaşımın yorumuna katılıyorum ayrıca bir çok anaokulu öğretmeni tam gün çalışmakta idare tarafından zorlanmaktaydı kendi evini çocuğunu ihmal edip saat 17:00 lara kadar okulda kalıp birde memnuniyetsiz velilere katlanıyorduk. veliler hep geç kalırdı önce çarşılarda dolanıp kendi işlerini halledip alış veriş poşetleri ile çocukları almaya gelirlerdi bizde mecbur gibi onları saatlerce beklerdik ve kusura bakmayın bile demezlerdi görevimiz gibi davranırlardı. şimdi kıymetimizi anlayacaklar. zaten hiç bir ilkokul 5 e kadar değil çoğu ikili öğretim bize gelince bırakacak kimsemiz yok derler 1 yıl sonra ilkokulda sınıf öğretmenlerine ağızlarını bile açamazlar. umarım bu karardan dönülmez. benim de annem memurdu evde hep bakıcımız vardı anasınıfına da yarım gün gittim. zaten anne sevgisinden uzak birde ev ortamından uzak büyümeyelim diye ben liseye gidene kadar bakıcı hep evdeydi biz okuldayken bile bişey olur eve gitmemiz gerekirse evde biri olsun okul çıkışı dışarılarda gezinmeyelim diye bakıcı hep vardı. annemler bu kadar fedakarlık yaptılar bizim için fazlaca bakıcı parası ödediler. tam gün kreşe yollayıp işin kolayına da kaçabilirlerdi. ben çocukların işe gider gibi okula gidip bir sınıfın içinde akşama kadar toz yutmalarına karşıyım evlerinde zaman geçirmeleri iyi olacak onlar içinde.

  • #10
    ebrar07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Kasım.2010
    Nereden
    ANTALYA
    Mesajlar
    688
    @ebrar07







    Okul öncesi öğretmenleri bakıcı sıfatından kurtaracağını öğretmenler için iyi olacağını düşünenler var.Ben öyle düşünmüyorum okulların son haftası elimize ulaşan uygulama kitaplarına bakınca hiçte bizim yaş grubumuz olmayan kreş grubunun eğitim uygulama kitapları var yavaştan bakıcılığa hazırlanmamız isteniyo gibi.Ayrıca yeni yönetmelik maddelerini incelediyseniz sınıfında yeterli sayıya ulaşmayan sınıfların 48-36 aylık olan çocukların alıanabileceği ifade ediliyor.Öğretmenlik mesleğimin 13.senesini bitirdim ve her türlü sınıf ve yaş grubu eğitimini üstlendim ve şöyle diyebilirim aynı yaş grubu olmayan çocukların birarada eğitim almaları vede yaş guruplarının küçülmesi demek öğretmeni zaten yoruyor.60-72 aylıklar arasındaki ay farklarında bile zorluk yaşanıyordu varın siz şimdi r60-48-36 aylıkların farklarını ve öğretmenin konumunu düşünün.Çalışan anneye deyinmiyorum bile.Güya çalışan anneye kreş yardımı sağlanacaktı bir darbede yarım günlük kararı ile geldi.Anne olmayan ve çocuğu anaokuluna gitmeyenler bu kararın anneler için ne ifade ettiğini anlayabildiklerini sanmıyorum.Allah sonumuzu hayreylesin.ALLAH de Ötesini bırak.
    Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler,
    Hak;şerleri hayreyler,Zannetme ki gayreyler,
    Arif olan seyreyler,Mevlam görelim neyler,Mevlam neylerse güzel eyler.
    GÜL JİYAN and adım88 like this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KADIN DEDİĞİN..
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 16.Haziran.2011, 16:19
    2. BİR KADIN BİR ADAM
      Konu Sahibi d kara Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 12.Ağustos.2010, 10:30
    3. KADIN NE İSTER
      Konu Sahibi rmzneelf Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Haziran.2010, 23:50
    4. ''KADIN''
      Konu Sahibi selena48 Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 23.Mayıs.2010, 19:30
    5. ATATÜRK VE KADIN
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 19.Mart.2010, 23:19

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş