Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Merdanov'un davetlisi olarak Bakü'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı köşkünde yapılan görüşmede İlham Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin bulunduğuna dikkati çekerek, bu işbirliklerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
İlham Aliyev, Türkiye Milli Eğitim Bakanı'nın Bakü ziyaretinin eğitim alanındaki işbirliğini daha da geliştireceğine inandığını belirtti.

Nimet Çubukçu, Eğitim Bakanı olarak yaptığı bu ilk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında özellikle eğitim alanında olmak üzere, ilişkilerin geliştirilmesi için büyük potansiyelin bulunduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Azerbaycan'a yaptığı iki günlük ziyaret çerçevesinde Şehitler Hiyabanını, Azerbaycan ve Türk şehitliklerini gezdi, şehitlerin mezarına karanfiller bıraktı.

Çubukçu, Azerbaycan'daki çeşitli eğitim kurumlarını da ziyaret etti.
Yaklaşık 1000 Türk vatandaşının eğitim aldığı Bakü Devlet Üniversitesini ziyaretinde, Azerbaycan milletvekili Abel Meherremov tarafından karşılanan Çubukçu, eğitim kurumunu gezdi, eğitim sistemi hakkında bilgi edindi.

Burada yaptığı konuşmada Çubukçu, Türkiye devlet bütçesinde en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğunu vurgulayarak, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti. Çubukçu, Azerbaycan'da eğitim alan Türk gençlerinin iyi bir uzman olarak yurda dönmesini diledi.

Bakü'de faaliyet gösteren Bakü Türk Anadolu Lisesini de ziyaret eden Nimet Çubukçu, burada eğitim alan öğrenciler ve öğretmenlerle görüştü. Burada öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Çubukçu, öğrencilere karnelerini verdi, eğitimlerinde başarılar diledi.
Nimet Çubukçu, Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencilerinin onuruna düzenledikleri konseri izledi.