Yufka Börekleri
malzemeler:
6 yaprak milföy hamuru
2 Tane yufka
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
1 çay fincanı Soda
1 tane yumurta
Milföylü yufka börekleri iç harcı için:
1 kâse ıspanak
200 gr. mantar
100 gr. kaşar peyniri
1 soğan
Yufka Börekleri Hazırlanışı:
Yufka börekleri için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Milföylü yufka börekleri için Mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayalım. Ispanakları güzelce ayıkladıktan sonra bir kaba koyup iyice yıkıyalım.
Küçük bir tencereye yağı koyalım, hazırlamış olduğumuz mantar ve soğanı ilave edirek sote haline getirelim. Bu karışımın üzerine ıspanağı ilave ederek tuz ve karabiber ekleyip içerisindeki sebzeler iyice yumuşayana kadar ocakta pişirmeye bırakalım.
Yufka börekleri için orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu incelmesi için esneterek güzelce yayalım. Üzerine bir yufkayı parçalayarak serelim, yufka böreği için hazırladığımız iç malzemeyi de parçalağımız yufkanın üzerine yayalım. Yine önceden hazırlamış olduğumuz dilim kaşarları dizelim. Milföylü yufka böreği için diğer yufkayı parçalayarak böreklik malzememizin üzeri kapatılır.
Diğer kalan 3 parça milföy hamurunu da iyice esneterek üzerine tek tek yayalım.
Yufka börekleri için bir kasede sosunu hazırlayalım, sıvıyağı ve sodayı süt ile yumurta ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız böreği istediğiniz şekilde dilimledikten sonra, hazırlamış olduğumuz sosu üzerine iyice gezdirerek dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik ısıda yirmi dakika kadar pişmeye bırakalım. Daha sonra pişen böreğimizi soğumasını bekledikten sonra servis ederek Afiyetle yiyelim.
Yemek Tarifleri