yardım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

yardım

Like Tree3Likes
  • 1 Post By semradmr
  • 1 Post By Selma Hoca
  • 1 Post By Selma Hoca

Konu: yardım

  • #1
    semradmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2015
    Mesajlar
    3
    @semradmr



    yardım





    acil yardım edin lütfen.. sabaha yetişmesi gereken planım var ama yapamıyorum..
    Selma Hoca likes this.

  • #2
    Selma Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    çorum
    Mesajlar
    22,939
    @Selma Hoca







    (107)
    YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI
    Okul Adı : …………...
    Tarih : / / 2015
    Yaş Grubu (Ay) : 48-60 ay
    Öğretmen Adı : ……………
    Güne Başlama Zamanı


    Oyun Zamanı
    Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Fen merkezine farklı duygusal ifadeyi temsil eden insan yüzleri (mutlu-ağlayan-kızgın-uykulu-gülen-şaşırmış-heyecanlı vb.) ve ayna asılır.

    Kahvaltı, Temizlik

    Etkinlik Zamanı
    “Renk Kavramı Siyah ” İsimli Sanat- Fen Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

    “Duygular” İsimli Oyun-Drama Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği


    Günü Değerlendirme Zamanı


    Eve Gidiş


    Genel Değerlendirme:





















    Etkinlik Adı: Renk Kavramı Siyah
    Etkinlik Türü: Sanat- Fen Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği
    Yaş Grubu: 48-60 Ay

    KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
    Bilişsel Gelişim:
    Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. (Göstergeleri Nesne/varlığın rengini söyler
    Kazanım 9. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre sıralar. (Göstergeleri: Nesne/ varlıkları renk tonlarına göre sıralar.)
    Dil Gelişimi:
    Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar
    Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini drama yoluyla sergiler
    Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.
    Motor Gelişim:
    Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Nesneleri döndürür. Nesneleri kopartır/yırtar. Kalemi doğru tutar, kalem kontrolünü sağlar, çizgileri istenilen nitelikte çizer.)
    Sosyal-Duygusal Gelişim:
    Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler.)
    Kazanım 5: Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Göstergeleri: Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygularını olumlu davranışlarla gösterir.

    Öğrenme Süreci:
    ●Sanat etkinliği için renkli elişi kâğıtları, resim kâğıdı, makas, yapıştırıcı masalara koyulur. Çocuklar iki uzun, iki kısa şerit ve kalıp kullanarak iki daire kesip, şeritlerle dikdörtgen oluşturup, daireleri de yapıştırarak vagon çalışması yapmaları sağlanır. Diğer köşeye, pastel boyalar konulur. Kâğıt işlerinde yapılan vagonların içine duygular taşıyan yüz ifadeleri resimleri çizilir. Öğretmen çocuğa çizdiği duygunun altına “niçin o duyguyu yaşıyor” diye sorarak çocukların ifadeleri ile yazar. Yapılan çalışmalar panoya ard arda tren gibi yapıştırılarak sergilenir.
    ●Diğer masaya siyah renk parmak boyaları koyulur. Çocukların siyah renk ile el baskısı yapmalarına rehberlik edilir. Ardından renkleri beyazla karıştırıp açık tonları ile el baskısı çalışmalarının tamamlanmasına rehberlik edilir.
    ●Öğretmen çocukların yaptıkları el baskılarını yan yana koyar siyah renge dikkat çekip siyah rengi tanıtır çevremizde siyah renginde neler var hakkında bir süre konuşulduktan sonra el baskılarımızın rengi hangi renk ,ellerimizin büyüklükleri nasıl aynı mı yoksa farklı mı diye sorar peki parmak izlerimiz nasıldır çocuklardan gerekli cevapları aldıktan sonra Öğretmen çocukları uygun bir şekilde oturtur. Çocuklara her insanın parmak izinin farklı ve ayırt edici olduğunu kavrayabilmeleri için “ Parmak İzlerimiz Aynı mı?” adlı etkinliği uygulama aşamalarına göre sırasıyla çocuklarla birlikte uygulanıp, farklılıklar tartışılarak etkinlik tamamlanır.
    Bunun için çocuklara büyüteç verilerek parmaklarını incelemeleri istenir. Sonra yumuşak bir kurşun kalemle kağıdın bir kısmı oldukça siyah renk elde edene kadar boyanır. Çocuklardan başparmaklarını boyanmış alana bastırarak ileri geri hareket etmeleri sağlanır. Boyanmış parmağa bir parça selobant yapıştırılır. Selobant parmak izini gösterecektir. Parmak izlerini incelemek için selobantlar beyaz bir kâğıda yapıştırılır. Daha sonra süngerin üzerine mürekkep dökülür. Çocukların başparmağını süngere bastırıp ileri geri hareket etmeleri, daha sonra boyanan parmağını kâğıda basmaları istenir. Çocuklar her bir parmağın izini çıkardıktan sonra parmak izleri incelenir. Kendi parmak izlerini arkadaşlarının izleriyle de karşılaştırılır.


    Materyaller:
    Farklı duygusal ifadeyi temsil eden insan yüzleri resimleri, renkli elişi kâğıtları, resim kâğıdı, makas, yapıştırıcı, siyah renk parmak boyaları, kurşun kalem , Selobant

    Sözcükler ve Kavramlar:
    Siyah, renk tonları

    Değerlendirme:
    Ellinizin baskısını hangi rengi kullanarak çıkardınız?
    Çevremizde siyah renginde başka neler var?
    Parmak İzlerimiz Aynı mı?
    Kendi parmak izleriniz ile arkadaşlarınızın parmak izleri neden farklı?


    Aile Katılımı:
    Velilerden eski dergi ve gazetelerdeki resimleri keserek okula göndermeleri istenir.
    Uyarlama:







































    Etkinlik Adı: Duygular
    Etkinlik Türü: Oyun-Drama Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği
    Yaş Grubu: 48-60 Ay

    KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
    Dil Gelişimi:
    Kazanım 4. Konuşurken dilbilgisi yapılarını kullanır. (Göstergeleri: Cümle kurarken isim kullanır. Cümle kurarken fiil kullanır. Cümle kurarken sıfat kullanır. Cümle kurarken bağlaç kullanır. Cümle kurarken çoğul ifadeler kullanır. Cümle kurarken zarf kullanır. Cümle kurarken zamir kullanır. Cümle kurarken edat kullanır. Cümle kurarken isim durumlarını kullanır. Cümle kurarken olumsuzluk yapılarını kullanır.)
    Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. )
    Motor Gelişim:
    Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Göstergeleri: Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar.
    Sosyal-Duygusal Gelişim:
    Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler.)
    Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder
    Kazanım 5: Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Göstergeleri: Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygularını olumlu davranışlarla gösterir.

    Öğrenme Süreci:
    ●Çocuklar sınıfın ortasında toplanırlar, öğretmenin yönergeleriyle estetik bedensel hareketlerle yavaş yavaş yürüme, hızlı hızlı koşma-durma-koşma, hareketlerinden sonra, baş sağa-sola çevrilip, eller koltuk altında tutulur. Ve kollar bükülü şekilde kelebeğin kanat çırpması gibi hareket ettirilir.
    ●Yere oturulur, bir bacak çekilip, diğeri uzatılıp ritmik bir şekilde hareket ettirilir. Uzanıp eller belin altına konulup pedal çevirme hareketleri ile ısınma çalışmaları yapıldıktan sonra güven çalışmasına geçilir.
    (Çocuklar ikişerli eş olurlar. Birinin gözleri kapalıdır. Diğeri elinden tutarak sınıf içinde dolaştırılır, eşlerin ikisi de gözlerini kapatıp bu çalışmayı yaparlar.) Sonra çocuklar yere oturup gözlerini kapatır. Kısa bir süre sonra öğretmen çocuklara “Geçen hafta boyunca evde veya okulda neler yaşadınız, neler yaptınız düşünün, mutlu-mutsuz veya başka heyecan-korku gibi unutamadığınız duygular yaşadınız mı?” diye sorup bir süre düşünmeleri için fırsat verilir. Çocuklar kalkarak yaşadıkları duyguları anlatırlar. Öğretmen önceden üçer tane olarak hazırladığı farklı duygusal ifadeyi temsil eden insan yüzlerini duvara çocukların ulaşabileceği şekilde asar, diğer çiftlerini ise (hepsinden iki tane çocuk sayısına göre) sınıfın orta alanına ters çevrilmiş olarak yerleştirilir. Çocuklar sırayla gelip bir kart seçer, karta bakıp yüzüne o duygu ifadesini takınıp ortada durur. Her çocuk elindeki karta bakarak yüz ifadelerini canlandırmaya ve orta alandaki eşlerini bulmaya çalışır. Eşini bulan çocuk arkadaşıyla birlikte canlandırdıkları yüz resminin yanında yerlerini alırlar.
    (Herhangi bir karışıklık olmaması için, öğretmen rehberlik ederek önce bir deneme çalışması yapar.) Sonra çocuklara yüz ifadeleriyle ilgili “bu resimdeki adam neden kızgın olabilir? Neden ağlıyor?” gibi sorularla çocukların duygu çalışması yapmalarına fırsat verilir. Bu arada cevapları alırken aynı anlama gelebilecek düşünceleri farklı sözcüklerle açıklamaları için yönlendirilir.
    ●Öğretmen çocukları etkinlik masalarına alır. ilgiliaçıklamalar ve yönergeler verilerek çalışmaya geçilir.





    Materyaller:
    üçer tane olarak hazırlanan farklı duygusal ifadeyi temsil eden insan yüzleri resimleri

    Sözcükler ve Kavramlar:
    Mutlu-ağlayan-kızgın-uykulu-gülen-şaşırmış-heyecanlı

    Değerlendirme:
    Geçen hafta boyunca evde veya okulda neler yaşadınız?
    Neler yaptınız?
    Mutlu-mutsuz veya başka heyecan-korku gibi unutamadığınız duygular yaşadınız mı?
    Resimlerdeki insanlar bu duyguları neden yaşamış olabilir?

    Uyarlama:
    semradmr likes this.

  • #3
    Selma Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    çorum
    Mesajlar
    22,939
    @Selma Hoca







    etkinlik türü:sanat ve türkçe dil etk. bütünleştirilmiş büyük ve küçük grup
    kavram : aynı benzer farklı
    BİLİŞSEL ALAN

    KAZANIM4. nesneleri sayar
    gösterge. belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir
    kazanım14. nesnelerle örüntü oluşturur
    gösterge. nesnelerle özgün bir örüntü oluşturur
    DİL GELİŞİMİ

    kazanım6. sözcük darağacını geliştirir.
    gösterge. dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar

    sosyal duygusal alan

    kazanım8. farlılıklara saygı gösterir
    gösterge. insanların farklı özellikleri olduğunu söyler



    bunlar verdiğiniz kazanımlar.Alttaki etkinlik farklılıklarla ilgili dil gelişiminide kapsıyor ama sizin ekleme yaparak birleştirilmiş sanat-Türkçe etkinliği haline getirmeniz gerekiyor.




    Sosyal-Duygusal Gelişim:
    Kazanım 8. Farklılıklara saygı gösterir. (Göstergeleri: Kendisinin farklı özellikleri olduğunu söyler. İnsanların farklı özellikleri olduğunu söyler. Etkinliklerde farklı özellikteki çocuklarla birlikte yer alır.)

    Öğrenme Süreci:
    ●Öğretmen yanına bir çocuğu çağırarak onun gözlerini bağlar. Sınıf içerisinde dolaşması istenir. Daha sonra çocuğun gözleri açılır ve neler hissettiği, sınıf içerisinde gezinirken zorlanıp zorlanmadığı sorularak çocukların empati kurmaları sağlanır. Çocuklarla birlikte gözleri kapalı resim yapma,ağzını kapatıp konuşmaya çalışma sandalyeye oturup kalkamama vb canlandırmaların ardından duyguları öğrenilir. Farklı düşünceleri olan insanlara ve farklı özelliklerde ki (görme, işitme özürlü, sakat vb.) insanlara saygı duyulması gerektiği anlatılır.“Bir fırsatta siz tanıyın” hikâyesini öğretmen okur. Hikâyenin sonu anlatılmaz. Çocukların hikâyeyi canlandırmaları için yönlendirme yapılır. Canlandırmadan sonra hikâyenin sonu okunur.
    BİR FIRSATTA SİZ TANIYIN
    Emre’nin sınıfına yeni bir öğrenci katılmıştı. Emre ve diğer çocuklar yeni arkadaşlarını görünce şaşırmışlardı. Çünkü yeni gelen çocuk tekerlekli sandalyedeydi. Öğretmen ‘Aramıza yeni katılan arkadaşımızla tanışalım’ dedi. Yeni gelen çocuk ‘Benim adım Umut’ dedi. Diğer çocuklar da kendi isimlerini söylediler. Öğretmenleri o gün resim yaptırdı, hikâyeler okudu. Daha sonra ‘Şimdi, oyuncaklarla oynayabilirsiniz’ dedi. Öğretmen ‘Umut oynamak istediğin oyuncağı söylersen ben sana veririm’ dedi. Umut da yapbozlarla oynamak istediğini söyledi. Hiç kimse Umut ile oynamak istememişti. Ertesi gün, sinemaya gideceklerdi. Umut annesi ile beraber gelmişti. Servise binerken annesi Umut’u kucağına almıştı. Sinema salonuna çıkmak için, yürüyen merdivenler vardı ama engelli insanların kullanabileceği bir merdiven yoktu. Umut’un annesi yine Umut’u kucağına aldı. Öğretmeni de Umut’un sandalyesini taşıdı. Çocuklar da öğretmenlerine yardım ettiler. Sinema salonunun içinde de engelli insanlar için ayrılmış bir yer yoktu. Çocuklar filmi büyük bir dikkatle izlediler. Filmin sonunda, Umut ve annesi lavaboya gitmişti. Emre öğretmenine ‘Öğretmenim niçin engelli insanlar için bir şey düşünülmemiş?’ diye sordu. Öğretmeni de ‘Evet Emreciğim. Maalesef okullarda bile engelli çocuklar için uygun ortamlar yok. Okullar tek katlı değil. Bazı okul tuvaletlerinde engelli çocuklar için özel bölümler var ama birçoğunda yok’ dedi. O sırada Umut ve annesi gelmişti. Umut’un annesi ‘Bu davetiye Umut’un yarınki basketbol maçının davetiyesi. Tüm arkadaşlarını bekliyoruz’ dedi. Bütün çocuklar buna şaşırmıştı. Ertesi gün çocuklar, hep beraber Umut’un basketbol maçını izlemeye gittiler. Çocuklar tribünde heyecanla ve merakla bekliyorlardı. Tüm sporcular sahaya çıktılar. Hepsi tekerlekli sandalye kullanıyorlardı. Emre ‘Böyle mi oynayacaklar?’ diye sordu. Öğretmeni de ‘Evet. İzleyelim, o zaman daha iyi anlarsınız’ dedi. Umut sandalyesinde kendinden emin oturuyordu. Maç boyunca Umut’un sınıf arkadaşları ‘Umut, Umut’ diye bağırdılar. Maç bitmiş, Umut’un takımı kazanmıştı. Umut maçtan sonra arkadaşlarının yanına geldi. Arkadaşları ona çiçek verdiler. Emre ‘Umut senden özür dileriz. Okula ilk geldiğin gün sana nasıl davranmamız gerektiğini bilemedik’ dedi. Umut ‘Beni izlemeye gelmeniz benim için çok önemliydi. Önemli olan beni anlamanız ve sizden biri olduğumu düşünmeniz. A!...Az daha unutuyordum. Bu akşam piyano gösterim var. Gelir misiniz?’ dedi. Çocuklar şaşırmıştı. Umut ‘Gelirseniz çok sevinirim’ dedi. Çocuklar hayretle Umut’u dinliyorlardı. Öğretmenleri ‘Engelli insanlarımız olabilir. Önemli olan, onlarında rahat hareket etmeleri için uygun çevreler hazırlamaktır’ dedi. Emre ‘Öğretmenim biz sınıf içinde neler yapabiliriz?’ Diye sordu. Öğretmenleri ‘Ben bunun için gerekli yerlere müracaat ettim. Sizlerde engelli insanlara acıyarak değil, onları toplumun bir parçası olarak kabul etmeniz gerekir’ dedi. Umut’un annesi ‘Evet, ne diyorsunuz, akşam konsere de geliyor musunuz?’ diye sordu. Hep bir ağızdan ‘Evet’ dediler. Bütün çocuklar içlerinden engelli insanlara daima destek olacaklarına söz verdiler. Daha sonra hep beraber spor salonundan ayrıldılar.

    Materyaller:
    Hikâye kitabı

    Sözcükler
    Fırsat, engelli Empati, yardımlaşma, farklılık,

    Değerlendirme:
    Bizden farklı olan insanlara nasıl davranmalıyız?
    Gözleriniz kapalı resim yaparken neler hissetiniz?
    Farklı düşünceleri olan insanlara ve farklı özelliklerdekilere nasıl davranmalıyız?
    Çevremizi engelli arkadaşlarımız için nasıl düzenlemeliyiz?
    Sizce cadde ve sokaklardaki eksiklikler neler?

    Uyarlama:
    ebrar07 likes this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. yardım
      Konu Sahibi muallimee Forum FİKİRLERİNİZ VE İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Mart.2012, 22:56
    2. yardım
      Konu Sahibi ESRASAVAŞ Forum KARDEŞ OKUL VE YARDIMLAŞMALAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Kasım.2011, 23:31
    3. yardım?
      Konu Sahibi burcugökçe Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Mart.2011, 23:34
    4. yardım
      Konu Sahibi ferdiasi Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 22.Şubat.2011, 20:33
    5. yardım :(
      Konu Sahibi burcuonur Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 09.Ocak.2011, 19:05

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş