2012 Okul Öncesi Eğitim Programı Yayınlandı
Okul Öncesi Eğitim Programı ve Kurul Kararı için TIKLAYIN;
https://www.onceokuloncesi.com/okulo...ram_kitabi.pdf
Yazdırılabilir Görünüm
2012 Okul Öncesi Eğitim Programı Yayınlandı
Okul Öncesi Eğitim Programı ve Kurul Kararı için TIKLAYIN;
https://www.onceokuloncesi.com/okulo...ram_kitabi.pdf
ben anlamadım bu yonetmelığı bırı acıklasa arkadaslar yıllık plan gunluk plan yok mu ya bırde formlarda yok
biz şimdi bunu mu uygulayacagız
bende hıc bırsey anlamadım kii. eskı doldurdugumuz formlar ne olacak? yıllık plan yok mu artık_? sadece bu bır kac formu mu dolduracagız? kafam cok karıstı?
gunluk plan yok artık sanırım aylıklar halında hazırlanacak ama oda tam anlasılmıyor nasıl olcagı benım anlamadım yıllık plan olmadanda aylık nasıl hazırlanacak .gelısımler har ay mı doldurulacak....cok karısık ya
goruslerınızı belırtırmısınız? benım kafam karıstıda cok
PROGRAMLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOT:
YENİ PROGRAMIMIZ BU YIL PİLOT İL VE EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULANACAK. UYGULAMA SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLİP DÜZENLENDİKTEN SONRA GENEL UYGULAMAYA GEÇİLECEKTİR. YANİ BİZ BU YIL ÖNCEKİ PROGRAMIMIZI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ ARKADAŞLAR. PROGRAMI DETAYLI İNCELEDİK, İNCELİYORUZ. ARDINDAN DAHA SAĞLIKLI YORUMLAMALAR YAPABİLECEĞİZ BİRLİKTE. KOLAY GELSİN :))
İLGİLİ KURUL KARARI;
2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında ilgili Genel Müdürlükçe belirlenecek il ve eğitim kurumlarında pilot uygulamasının yapılması ve uygulama sonuçları doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılarak Kurula sunulması kararlaştırıldı.
pek anlayabilmiş değilim özellikle günlük planda kafam çok karıştı sanırım artık heretkinlik için etkinlik formatı hazırlayacağız ve bunun yanısra 3tane daha formdan bahsediyor günlük plan kısmında:(
günlük plan var öğretmenim ancak artık tek birşekilde değil birkaç form şeklinde galiba:032:
Günlük Eğitim Planı Akışı
Günlük eğitim planı akışı, öğretmenin o gün yapacağı çalışmalara düzenli bir şekilde yer verdiği çerçeve bir plandır. Beslenme ve dinlenme zamanı gibi rutin etkinlikler, oyun ve etkinlik zamanında yapılacak eğitim etkinlikleri planlanır ve bu akışa kaydedilir (Ek 8/Ek 9).
Öğretmenin, fırsat buldukça grubundaki çocukların gelişim özelliklerine, ilgi ve ihtiyaçlarına dikkat ederek, programda yer alan değişik kazanım, gösterge ve kavramları kullanarak çeşitli
etkinlikler hazırlaması ve kendisi için bir etkinlik havuzu oluşturması gerekmektedir. Böylece seçeneklerini arttırmış olacak ve günlük eğitim sürecini daha kolay planlayabilecektir.
Öğretmen etkinliklerini hazırlarken, etkinlik planı formatında (Ek 4) yer alan başlıklarda belirtilen açıklamalar doğrultusunda etkinliklerini yazar. Etkinliklerini yazarken formatta yer alan kutuları kullanabileceği gibi etkinliğini düz metin şeklinde de düzenleyebilir.
Öğretmen bir sonraki gün için günlük eğitimini planlarken, bir önceki günü değerlendirme zamanında çocukların yaptıkları önerileri de dikkate alarak etkinlik havuzundan o gün gerçekleştirmeyi düşündüğü kazanım ve göstergelerle ilgili etkinlikleri seçip “Günlük Eğitim Planı Akışı”na detaylandırmadan, başlıklar halinde yazar. Bir sonraki gün yapılacak etkinliklerin, o ayın aylık planında yer alan kazanımlar, göstergeler ve kavramlar temel alınarak oluşturulmuş etkinlikler arasından seçilmesi gerekmektedir (Ek10).
Bir günlük eğitim planı akışı; güne başlama zamanı, oyun zamanı, etkinlik zamanı ve günü değerlendirme zamanı bölümlerinden oluşmaktadır.
artık yıllık plan hazırlamayacak anladığım kadarıyla onun yerine hangi ay hangi kazanımı alıyorsak ek 6 daki boşlukların olduğu yere sadece X işareti koyacağız sıstematık anektot oyungozlem ve kazanım değerlendirme formları yok açıklamalar kısmındada yok çizelgeler arasında göremedim
https://www.onceokuloncesi.com/2012-...0.html?t=75480
buradan takip edebilirsiniz...
evet okudum o yazıyada pılat yerler nerelerı acaba onlar acıklandımı merak edıyorum
bırde gelısım formlrı duzenlenmıs ve har ay not edılecek dıyor yanı aylık olarak gelıısm notları cızelgeye yazılacak galıba
kayserıde olmasın lutfen:))9
ığdırdaa:)
o daha önce tuttuğumuz gelişim kontrol listesinin bir benzeri bence öğretmenim onuda herayın belli gününde dolduruyorduk gelişim alanları aynı sadece kazanım yok neler yapıp yapamadığını direk biz yazıcaz sanırım
:011::011::011::011:
Okul Öncesi Programı ana hatlarını aşağıya çıkarttım. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.
Sınıftaki köşeler yerine ''MERKEZ' sözcüğü getirilmiş. Köşe yani merkez adları yazılmalıymış.s13
Kesinlikle okuma ya da yazma öğretmek amacını taşımamaktadır. Programda okuma ve yazma öğretimi yoktur. Harfleri göstermek ve harfleri yazdırmak da yoktur.s.18
sanat:Süreç tek bir ürün ortaya çıkarmak amaçlı planlanmaz. Grubun sayısına ve özelliğine göre çeşitli etkinlikler ve etkinliklerle ilgili materyaller hazırlanmalı, çocuğa seçme fırsatı tanınmalıdır.s.20
TÜRKÇE Örnek etkinlikler: Tekerleme söyleme, parmak oyunu oynama, şiir okuma, bilmece sorma, sohbet etme, resimli kitap okuma, etkileşimli ve paylaşımlı okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, dramatizasyon, öykü tamamlama, başka öykü oluşturma, öyküyü tekrar anlatma, bir öyküyü resimlendirme ve resimlerden yeni bir öykü oluşturma gibi etkinliklerdir.
Resimli öykü okuma çalışmalarında eğitimciler, öykü sonunda çocuklarla sohbet ederek öyküdeki ana olay, karakterler, öyküyü oluşturan sorunlar ve giriş, gelişme ve sonuç hakkında sorular sorabilirler. Resimli kitapları oluşturan resim, yazı, renk, boyut gibi temel özellikler ile yazar ve çizerler hakkındaki konuşmalar çocuklara kitabı oluşturan unsurları tanıtır.
Etkileşimli kitap okuma çalışmalarında öğretmen çocuklara sorular sorar, tahminlerde bulunmalarını isteyerek onların kitapta geçen olay ve karakterlere tepki vermesini sağlar, hedef sözcükler belirleyerek yeni sözcükler kullanır.
Paylaşımlı kitap okuma çalışmalarında öğretmen büyük ve resimli öykü kitapları kullanarak çocukların kitabın yazı ve resimlerini görmelerini SAĞLAYACAK ŞEKİLDE OTURUR.
OYUN: Yarı yapılandırılmış oyun etkinlikleri: Çocukların gelişiminin tüm boyutlarda desteklenmesini hedefleyen, öğretmen ya da çocuk tarafından başlatılan, çocukların aktif katılımı ile sürdürülen, çocuk merkezli, açık uçlu bir süreç olarak işleyen yaratıcı oyun etkinliklerinden oluşan oyunlardır. Oyunun bir öğretim yöntemi olarak kullanıldığı bu etkinliklere, günlük eğitim programı içinde mutlaka yer verilmelidir.
Yapılandırılmış oyun etkinlikleri: Çocukların gelişimsel ilerlemelerini desteklemek amacıyla kuralları başkası tarafından belirlenmiş oyun etkinliklerine küçük ve büyük gruplarda katılmasını kapsayan oyunlardır. Geleneksel çocuk oyunları bu kategorideki oyunlardır. Özellikle her ay en az beş geleneksel çocuk oyununun sürece dâhil edilmesi sağlanmalıdır.
Oyun Etkinlikler en az 30 dakika sürmeli bu sürenin ilk 5 dakikası ısınma oyunları, 20 dakikası bir önceki uygulamanın tekrarı ve yeni temel hareket becerileri, son 5 dakikası da soğuma etkinlikleri olmalıdır. Hareket beceri etkinlikleri sınıf içinde ya da açık havada, bahçede uygulanabilir.s23
MÜZİK: Bu çalışmalar, ses ve müzik dinleme ve ayırt etme çalışmaları, ritim çalışmaları, nefes ve ses çalışmaları, şarkı söyleme, çalgı çalma, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma gibi etkinliklerden oluşur.
Bu etkinlikler, doğru ve nitelikli müzik dinleme, söyleme ve çalma alışkanlıklarını çocuğa kazandırmanın yanı sıra, yerel ulusal ve evrensel çocuk müziğini tanımasını da destekler. Ayrıca bu etkinlikler, bireysel olarak ve toplulukta müzik yapma, başkalarını dinleme, işbirliği yapma gibi sorumluluklar kazandırır.
Müzik, öğrenmeyi ve algılamayı kolaylaştıran etkin yollardan biridir. Müzik etkinlikleriyle çocuk, ince – kalın, hızlı-yavaş, uzun- kısa gibi pek çok kavramı öğrenir ve pekiştirir. Bunun yanı sıra konuları daha kolay anlayabilir. Eğitici ve öğretici çocuk şarkıları, ezgili saymaca, bilmece, tekerleme ve atasözleri dil gelişimine katkı sağlamak için kullanılan araçlardır. Çocuk bunları söylerken hem zevk alacak, hem de doğru ve akıcı konuşma becerilerini kazanacaktır.s.22
AYLIK EĞİTİM PLANI Öğretmenin o ay için alması gereken kazanımları, ilgili göstergeleri ve kavramları belirleyebilmesi için, çocukları rutin olarak gözlemlemesi ve gözlemlediği gelişim özelliklerini “Gelişim Gözlem Formu” na (Ek 1) kaydetmesi gerekmektedir.s.23 BU DURUMDA HER AY“Gelişim Gözlem Formu” na (Ek 1) İŞLENMESİ GEREKİYOR.
AMAÇ: KAZANIM OLMUŞ,
KAZANIM GÖSTERGE. :)
Yıl içinde, birinci dönemin başında, birinci dönemin sonunda ve ikinci dönemin sonunda olmak üzere üç kez (Eylül-Ocak-Haziran), her çocuk için onların gelişim gözlem sonuçlarını içeren “Gelişim Raporu” (Ek 2) hazırlanmalıdır. Bu rapor, gelişim gözlem formuna kaydedilen bilgilerden yararlanılarak oluşturulmalıdır.S.24
Eğitim yılı boyunca her çocuk için “Gelişim Gözlem Formu” doldurulur. Eylül ayında “Okul Tanıtım ve Aileyi Tanıma Dosyasında Bulunan Formlar” , “Aile Eğitimi İhtiyaç Belirleme Formu” ve “Aile Katılım Formu” uygulanır. Eylül, Ocak ve Haziran aylarında her çocuk için“Gelişim Raporu” doldurulur.
Öğretmen, eğitim-öğretim yılı sonunda ailelerle paylaşılacak olan Gelişim Dosyası’nda (Portfolyo) yer alacak çalışmaları her ay çocuklarla birlikte seçmeli ve biriktirmelidir.
Öğretmen etkinliklerini hazırlarken, etkinlik planı formatında (Ek 4) yer alan başlıklarda belirtilen açıklamalar doğrultusunda etkinliklerini yazar. Etkinliklerini yazarken formatta yer alan kutuları kullanabileceği gibi etkinliğini düz metin şeklinde de düzenleyebilir.
Öğretmen bir sonraki gün için günlük eğitimini planlarken, bir önceki günü değerlendirme
zamanında çocukların yaptıkları önerileri de dikkate alarak etkinlik havuzundan o gün gerçekleştirmeyi düşündüğü kazanım ve göstergelerle ilgili etkinlikleri seçip “Günlük Eğitim Planı Akışı”na detaylandırmadan, başlıklar halinde yazar. Bir sonraki gün yapılacak etkinliklerin, o ayın aylık planında yer alan kazanımlar, göstergeler ve kavramlar temel alınarak oluşturulmuş etkinlikler arasından seçilmesi gerekmektedir (Ek10).
Bir günlük eğitim planı akışı; güne başlama zamanı, oyun zamanı, etkinlik zamanı ve günü değerlendirme zamanı bölümlerinden oluşmaktadır.s.25
Güne Başlama Zamanı;Öğretmen o günkü hava durumu, haftanın hangi günü olduğu, okula gelene kadar neler yapıldığı gibi konularda sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir. Çocukların o günkü duygu durumları ile ilgili sohbet edilebilir, ısınma egzersizleri, şarkı söyleme, hikâye anlatma, parmak oyunları gibi etkinlikler yapılabilir. Bunun yanı sıra çocukların o günlerde yaşantılarında olan değişiklikler de ele alınabilir (doğum günü, bir kardeşin doğması, büyükanne-büyükbaba yanında kalma, eve misafir gelmesi, aile bireylerinden birinin hastalanması, yerel veya toplumsal olaylar gibi).
Günü Değerlendirme Zamanı;
Çocukların günlerini planlamaları, planladıklarını uygulamaları ve gün sonunda da yaptıklarını değerlendirmeyi öğrenmeleri önemli bir kazanımdır. Bu nedenle, günün sonunda yine bütün grup bir araya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Mümkün olduğu kadar açık uçlu sorular aracılığıyla, hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, büyük veya küçük grup etkinlikleri, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla beraber değerlendirme yapılır. Gerekli durumlarda o gün alınan kavramların öğrenilme durumu ile kazanımlara ulaşılma durumunu değerlendirme amaçlı çalışma sayfaları, kavram oyunları veya kavram materyalleri kullanılır.
Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu ya da üzücü bir olayın olup olmadığı veya örnek davranış gösteren çocuklar hakkında konuşulabilir. Gerektiğinde gün içinde de bu değerlendirme sürecine yer verilebilir.
Öğretmen, her gün, günü değerlendirme zamanında bir sonraki günün eğitim sürecinde neler yapmak istediklerini çocuklara sorarak onların planlama sürecine de aktif katılımına özen göstermelidir.
Ardından ertesi gün yapılabilecek etkinlikler hakkında konuşulur, evde yapılacak bir çalışma, okula getirilecek bir materyal veya gidilecek bir gezi gibi konularda hatırlatma yapılır.s.26
talim terbiye bir de şu yazıyı eklemiş:
Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08.06.2012 tarihli ve 9167 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen “Okul Öncesi Eğitim Programı”nın ekli örneğine göre, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında ilgili Genel Müdürlükçe belirlenecek il ve eğitim kurumlarında pilot uygulamasının yapılması ve uygulama sonuçları doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılarak Kurula sunulması kararlaştırıldı.
PROGRAM HAKKINDAKİ YORUMUM: Kavramların aylara dağılımlı olması kavramların daha planlı birbiçimde işlenmesini sağlayacaktır.(EK5)
Aylık çizelgeleri de çok beğendim. İlk önceleri doldurmakta biraz zorlanılsa da zamanla alışkanlık haline gelecektir.
Bana belirli gün ve haft biraz daha azaltılmış gibi geldi.:)
Eski kazanımlar şimdiki adı ile göstergelerdeki ifadeler daha yalın hale gelmiş. Bunu da çok beğendim.
açıklayıcı bilgiler için teşekkürler emel hocam
nnnergiz öğretmenim; aylıklar gayet kolay. Formun adını biraz daha anlaşılır hale getirecek olursak ''kazanımların aylara dağılımı'' ve ''kavramların aylara dağılımı'' diyebiliriz. İşte bunlar; basitleştirilmiş yıllık plan olarak karşımıza çıkıyor.
Günlük plan var arkadaşlar. Sadece adı günlük plan değil, 'Günlük Eğitim Planı'':)
Plan akışı her zaman yaptığımız şekilde. İsterseniz düz plan yapın, isterseniz etkinlik planı formatında. Zaten bu etkinlik planı formatında günlük plan yapıyorduk. bakın etkinlik formatı çizelgesine bakarak birlikte değerlendirelim.
Amaç ve kazanım= kazanım ve göstergeler. zaten vardı.
materyaller, sözcük ve kavramlar zaten vardı
öğrenme süreci zaten var
dikkat edilmesi gereken noktalar ise planımızda detaylandırıyorduk.sadece bu başlığı kullanmadan bu işlemi gerçekleştiriyorduk.
Aile katılımını yazıyorduk.
Değerlendirme kısmına alışamamış arkadaşlarımız vardı, bu plan ile iyice anlaşılır halde. Her etkinliğin sonunda ve günün sonunda soracağınız soruları detaylı yazmak işi kolaylaştıracak.
Önerilen diğer etkinlikler de bir çeşit değerlendirme. ''ben bugün bunu yaptım ama şu da yapılabilir'' etkinlik havuzunun oluşmasını, dağarcığın gelişmesini sağlayacak bir çalışma.
Uyarlama işte bir tek bunu yapmıyorduk.''Sınıfta özel gereksinimli çocuk bulunduğunda etkinliğin materyal, yöntem, teknik ve öğrenme sürecinde yapılması gereken düzenlemeler yazılır.'' Bu tür çocuklar için bizden ayrı bir plan isteniyordu. İşimiz yine kolaylaştırılmış.
Tek yapılması gereken her etkinlik için yukardaki ara başlıklara yer vermek. Öğrenim sürecinde bu başlıkkları kullanmdan plan yapıyorduk. Ancak içeriğinde etkinlik formatı içinde olan her şey yazılıyordu.
özetleyecek olursak paniği gerektirecek hiç bir şey yok. Aksine işlemler çok daha kolay. Anektot, kısa not gibi formlar yerine ise tek bir ''gözlem formu''' var.:):045:
Tekrar hayırlı olsun.
evet acık emel ogretmenım degısen sey baslıklar vede ogretmenın daha cok bence benım gorusum bu dersten daha cok yıne not tutmak oldugunu anlıyorum degısmesı gereken tek sey ogretmenı yazıcı konumundan cıkartmak olmalıydı ....bence
nnnergiz öğretmenim; çocuk merkezli bir eğitimde öğretmen daha çocuk müdahale edici değil, gözlemleyici rol oynadığından elimizde kalem-kağıt form doldurulması gerekiyor.
Ben okul dışında formları doldurabilirdim. Sürekli ilgi merkezi olma ihtiyacı olan çocuklar beni sarıp sarmalayınca bir dakika oturmaya bile fırsat bulamaz, sorunları çözmeleri için objektif olmaları gerektiğini öğretmeye çalışırdım.
Oysa formlar zamanında doldurulmalı. o davranışı unutabilir, doğru gözlemleme yapamayabilir, öğrencileri karıştırabiliriz.
Emel hocam çok teşekkür ederiz. Sizler olmasanız daha çok panik yapacağım kesin... Ben nnnergiz hocamı anlıyorum .Çocukları tanımak, onlara daha iyi eğitim verebilmemiz için gözlem yapmak gerçekten önemli.Ama sürekli evde ve okulda evraklara zamanımızı ayırmamız ise biraz zorlamakta aslında beni de.Çok ilgi bekleyen çocuklarımız var inanın bazen oturmadan etkinlikleri devam ettiriyorum .Ellerim kağıda ulaşamıyor bile.O zaman unutabiliyoruz ya da eve taşıyoruz herşeyi.Sizin deneyiminizle daha kolaylaştı diyorsunuz umarım,pilot illerden sonra bu plana geçer isek bende kavrayabilirim.Biraz daha az evrak diyebiliyorum kendimize de zaman ayırabilmek adına...Başarılarınız ve bizimle paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum iyi ki varsınız...
pekı gunluk planlarımız kullndıgımız gıbı mı olacak peki?
Öğretmenim çizelgeyi mi kasdettiniz? önemli olan format değil, içeriktir. Siz nasıl daha kolay kullanabiliyorsanız (ister düz metin, isterseniz etkinlik planı formatında) onu uygulayabilirsiniz. Bugün her iki formatta da bir örnek plan hazırlayıp hemen paylaşacağım.
Kolay gelsin.
çok tesekur ederımm hocam kafam cok karıstı yenı yenı anlıycağım. pekı bır sorum daha var
Etkinlik Zamanı
Bu sürede Türkçe, Müzik, Matematik, Drama, Oyun, Fen, Hareket, Alan Gezisi, Aile Katılımı etkinliklerinden birisi veya birkaçı yapılabilir. dıyo sanat etkınlıgı yok mu okudum ama goremedm calısma sayfası dıyo kavramlar uzerınde cok durulmus sunum afıs hazırlaanabılır dıyo?
başaksaa öğretmenim; yorumlarınız için teşekkürler.:)
Ben de nnergiz öğretmenimizi ve sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü biz bu işin içinde olan, bir dakikayı bile eğitim için değerlendirmeye çalışan öğretmenleriz.:)
Programın iyi tarafı aylık eğitim programının, okul öncesi gelişim-gözlem formunun değişmesi. Daha az ayrıntı. Daha az evrak.
Daha çok çocuk merkezli eğitim.
Bu program 2006 programındaki eksik ve anlaşılamayan bölümlerin anlaşılır hale getirilmesi ile oluşturulmuş.
Değerlendirme asıl yerine oturmuş. Zaman yetmeyebiliyordu. şimdi plana daha açık alınacağından, zamanın yetmemesi gibi bir şey söz konusu olmayacaktır.
içinizde sıkıntı var, anlıyorum, ancak okullar açılıp da yavaş yavaş uygulamaya geçirdiğinzde ne denli rahatladığınızı fark edeceksiniz.:021:
emel öğrtmenim ayrıntılı açıklamalarınız için çok çok çok teşekkür ederiz:043:
Emel öğretmenim teşekkür ederim ilginiz için:) belki de ben anlayamadığım için böyle düşündüm.Daha az ayrıntı ve daha az evrak kısmını kavrayamamışım.Siz paylaşdıkça ve anlattıkça,örnekleri gördükçe daha iyi anlayacağım inşallah:) Güven verici sözleriniz, desteğiniz ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim..Sizi takibe devam ediyorum:))
Açıklamalar için teşekkürler Emel Öğretmenim.
DİL GELİŞİMİ KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ verilmiş yeni programda dil gelişimi kısmında aşağıdaki kriterler verilmiş eğer değerlenridme bunlara göre yapılacaksa amaç ve kazanımlarında değişmesi gerekmezmi? hemde 48-66 ay için bunlar ne kadar gerçekleştirilebilir kazanımlar olur o da biraz tartışmalı değil mi? ( doğudaki çocukların bir çoğu Türkçeyi okulda ilk defa öğreniyorken )
Cümle kurarken isim kullanır.
Cümle kurarken fiil kullanır.
Cümle kurarken sıfat kullanır.
Cümle kurarken bağlaç kullanır.
Cümle kurarken çoğul ifadeler kullanır.
Cümle kurarken zarf kullanır.
Cümle kurarken zamir kullanır.
Cümle kurarken edat kullanır.
Cümle kurarken isim durumlarını kullanır
Emel hocamdan özellikle fikirlerini bekliyorum 48-66 çocuğu için ,edat ,zamir vb.. kriterler biraz fazla değil mi? ayrıca 1 sınıflarda ders saatlerinde yeni bi düzenlemeye gidilerek ders saatleri okul öncesi için de günde 6 saat çok değil mi? onunla ilgili bir düzenleme var mı?
doğudaki çocukları gercekten hıc hesaba katmıyorlar ben yarım dönem türkçe öğrettimm sıfat zamir baglaç nasıl bilecek kii? okudugumu zor anlıyorlar hersey görsellerle anlatıyoruz zaten onlar cok havada kalır ..
Pilot iller de uygulamaya geçildiğinde tam olarak anlaşılıcak.....
teşekkürler canım
Kazanımlar azalmışmı sanki bana mı öyle geldi
teşekkürler Meltem öğretmenim..
bence de daha derli toplu olmuş sanki hocam bende beğendim hadi hayırlısı..
şimdi yıllık plan geçen senelerde olduğu gibi kullanıyoruz sanırım. günlük planda var birde ay ay doldurulacak plan çıktı eski sisteme dönüş oldu bunları el yazısı ile mi yapacağız önümüzde örnekte yok bilgisayarda mı ben yeni atandım kafam allak bullak oldu :(