Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl kontenjan sınırlaması getirdiği Atatürk Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi için bu yıl sınırlama getirmedi. 2009 yılı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirme sonuçlarına göre bu yıl okul birincileri kontenjanı dahil 62 öğrenci hukuk fakültesine kayıt yaptırabilecek.

Ankara Barosu'nun yaklaşık 3 yıl önce kurulmasına gerek görmeyerek dava açtığı AÜ Hukuk Fakültesi, geçtiğimiz yıl gerek akademik kadro sıkıntısı gerekse YÖK tarafından getirilen kontenjan sınırlaması ile gündeme gelmişti. Yaklaşık bir yıl içerisinde başka üniversitelerden hukukçu öğretim üyeleri getirtilerek, akademik kadro oluşturulmaya çalışıldı. 3 yıldır öğrenci alan hukuk fakültesi için geçen yıl talep edilen kontenjan kabul edilmemiş YÖK tarafından 20 öğrenci alımı ile sınırlandırılmıştı. YÖK'ün hukuk fakültesinin yeni kurulduğu ve akademik kadrosunun yeterli olmadığı gerekçesiyle öğrenci kontenjanını düşürdüğü iddia edilmişti.

Bu yıl ise YÖK tarafından AÜ Hukuk Fakültesi'ne her hangi bir sınırlama getirilmedi. Okul birincilerine tanınan öncelikli hak ile 62 kontenjan ayrıldığını belirten AÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, fakültede; 2 profesör, 1 doçent, 3 yardımcı doçent, 1 doktor araştırma görevlisi, 2 okutman ve 6 araştırma görevlisinin bulunduğunu kaydetti. Şu an için bir sorun olmadığını ifade eden Korkmaz, "Fakültemize önümüzdeki günlerde öğretim üyesi katılımları olacak ve kadro daha da güçlenecektir" dedi.

Öte yandan YÖK, geçtiğimiz yıl AÜ Hukuk Fakültesi'ni kazanan öğrencilerin Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimlerine devam etmelerini uygun görmüştü. Şu an 2. sınıfa geçen öğrencilerin dönmeyecekleri, eğitimlerine Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam edip Atatürk Üniversitesi diploması alacakları kaydedildi. Dekan Korkmaz, Gazi Üniversitesi'nde 20 öğrencinin bulunduğunu ve Erzurum'a eğitim için dönmelerinin hukuki açıdan zor olduğunu açıkladı.

Cihan