İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) 14 Haziran Pazar günü ÖSS'ye girecek İstanbullu engellilere ücretsiz servis hizmeti verecek. İstanbullu engellilerin ücretsiz servis hizmetinden yararlanabilmeleri için İSÖM'e telefonla bilgi vermeleri gerekiyor.

İSÖM'den yapılan açıklamaya göre, bu yılki ÖSS'de 1 milyon 349 bin öğrencinin arasında yarışacak olan İstanbullu engellire için ücretsiz servis hizmeti verecek. 14 Haziran Pazar günü saat 09.30'da yapılacak ÖSS'de İSÖM'ün ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak isteyen ve İSÖM'ü önceden arayarak başvuruda bulunan engelliler, servislerle evlerinden alınarak sınava girecekleri merkezlere götürülecek. Engelliler yine aynı servislerle evlerine ulaştırılacak. İSÖM'ün ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak isteyen engellilerin ALO 153'ü arayarak ön kayıt yaptırmaları, ev adresi ve sınava girecekleri merkezlerin bilgilerini bırakmaları yeterli olacak.

Açıklamada, 2007 yılında hayata geçirilen Özürlü ve Yaşlı Ulaşım Servisi'nin, kurulduğu günden bu yana 129 bin 965 İstanbullu engelliye ücretsiz ulaşım hizmeti verdiği belirtildi. 105 araçla hizmet veren İSÖM, günde ortalama 350 engelliyi evlerinden alarak sosyal hayatın içerisine taşıyor. Eğitim, kamu hizmetleri, alışveriş, cenaze, park, düğün, spor, sinema, tiyatro, ücretsiz ulaşım servisinden en fazla yararlanılan faaliyet alanları olarak dikkat çekiyor.

-memurlarnet-