Biz Birbirine Karşı Dürüst Davranan Ailesiyiz




Kocaman bir kâğıda ailece resim yapın. Bir resimde hepinizin çizgilerini bir arada görmek heyecan verici bir paylaşım olacaktır.

Çocuğunuza öğretmek için yeni bir şey öğrenin. Bu şey ne ise, yeni öğrendiğinizi çocuğunuza söyleyin. Böylece yaşam boyu öğrenmeye ilgisini çekmiş olursunuz.

Çocuğunuzun ve eşinizin, sizi en çok mutlu eden davranış özelliklerinin listesini çıkarın ve evinizin uygun yerlerine asın. Bu bireyin, etrafta yarattıkları etkiyi fark etmelerini sağlar.

Çocuğunuzu asla korkutmayın ve asla tehtit etmeyin. Kendinizi çocuğunuzun yerine koyun, neler hissedebileceğini anlayabilirsiniz.

Çocuğunuza sizin için ne kadar önemli ve değerli olduğunu sık sık söyleyin.

Çocuğunuza onunla ilgili düşündüğünüz olumlu duygularınızı ifade edeceğiniz bir mektup yazın ve zarfın içine koyarak anaokulumuza iletin. Kendisi hakkında düşüncelerini arkadaşlarının yanında duymaktan mutlu olacaktır. Çocuğunuz anaokuluna gitmiyorsa yazdığınızı evinizin posta kutusuna atın ve “ sana bir mektup var “ deyin.

Çocuk, evinizin sadece size değil, kendine de ait bir yer olduğunu hissetsin. Kendi odası dışında evin herhangi bir yerinde bazı değişiklikleri beraberce yaparak, eşinize sürpriz hazırlayın.

Kahramanları aile üyelerinizden oluşan bir hikâye yazın ve bunu “ aile hikâyeleri “ köşesi için anaokuluna gönderin ya da evinizde özel bir yerde sergileyin.

Çocuğunuza hediye olarak bir kitap alın, isterseniz kendiniz verin, isterseniz posta ile ev/ okul adresine postalayın. Bu sürpriz, çocuğunuzu heyecanlandıracaktır.

Sokakta gezerken “ yanımdan ayrılırsan kaybolursun, kaçırırlar “ vb. korkutmalar yerine, her hangi bir aksilik durumunda kimden nasıl yardım alacağını öğretin.

Söyleyebildiğiniz kadar çok sayıda “ seni seviyorum…” deyin.

Bazen eşinizin ve çocuğunuzun hatalarını görmemezlikten gelin. Tıpkı sizin buna ihtiyaç duyduğunuz gibi çocuğunuzun da buna ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Çocuğunuza pazarda, markette, alışveriş merkezinde, ihtiyacınız olan birkaç şeyi alması fırsat ve sorumluluk verin.

Her gün mutlaka on dakika, sadece ve sadece çocuğunuzla ilgilenin ve onu etkin dinleyin. Bu kısa ama etkin paylaşım, çocuğunuzun bütün gününü olumlu etliler.

Söz verdiyseniz mutlaka bu sözünüzü tutun.

Beraber makarna salatası yapın. İşlem bittikten sonra makarnayı nasıl yaptığınızı anlatmasını isteyin.

Çocuğunuzla beraber bir bahçeye onun adına bir fidan dikin. Size ve çocuğunuza bu fidanın dev bir ağaca dönüşmesini görecek kadar uzun ve mutlu bir beraberlik diliyoruz.

Resim sadece kalem ve kâğıtla yapılmaz. ” Evdeki eşyalardan, artık malzemelerden ve oyuncakları kullanarak halının üzerine bir insan vücudu ya da başka bir şey oluşturun ve bunu fotoğraflayıp bize iletirseniz, ne kadar yaratıcı olduğunuzu görme fırsatımız olacaktır.

Banyoda kendisini ve oyuncaklarını yıkamasına fırsat verin.

Çocuğunuzun sulu boya ile resim yapmasına izin verin. Hazırlığı ve sonrasındaki temizliği birlikte yapın.

Başka çocuklarla çocuğunuzu, başka anne babalarla kendinizi karıştırlamayın.


.ALINTIDIR.