Biz Sorumluluklarının Bilincinde Olan Ailesiyiz




Gerekli tedbirleri alarak, sofra kurmasını isteyin. Siz çocuğunuzun davetlisi olun.
Kar yağdığında!
Kardan bir top yapın ve içine küçük bir şey saklayın. Karın içinde ne olduğunu sorun. Karın erimesini beraberce gözlemleyin.

Çocuğunuzu sakarlıkla ya da beceriksizlikle suçlamayın. Bir süre sonra çocuk yapabildiği şeylerle ilgili olarak da kaygı duymaya başlar.










Çocuğunuza masaj yapın. Bu onu hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlatacaktır.

Eşinize ve çocuğunuza sürpriz olacak güzel sözleri kâğıtlara yazın ve bulunma olasılığı olan yerlere asın. Bulunan notlan ailece birbirinize okuyun.

Evinizin bir kapısını, duvarını, camını vb. çocuğunuzla çektirdiğiniz resimler için ayırın. Resimlerin çekildiği anla ilgili konuşun.

Sık sık onun annesi ve babası olmaktan dolayı kendinizi mutlu hissettiğinizi dile getirin.

Anne -babalık önemli ama tek işimiz değildir. 0 yüzden mutlaka kendinize özel bir zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

Eğer şimdiye kadar tutmadıysanız, mutlaka çocuğunuzla ilgili bir günlük tutmaya başlayın. Gelecek yıl, bugün olanları hatırlamaktan çok zevk alacağınızdan eminiz.

Çocuğunuza en çok neyi yapmak / becermek istediğini sorun. Bu ilgisini giderecek fırsatlar yaratmaya çalışın. Siz de yapmak istediklerinizle ilgili bilgi verin.


İki ayrı kaptaki pamuklar içine fasulye, mercimek, nohut vb. ekin. Bir kaptakileri sulayın fakat evin en karanlık yerinde saklayın. Diğerini sulayın ve güneş görmesini sağlayın. Bir süre sonra ortaya çıkan farkları gözleyin ve tartışın.


Genellikle kızgınlık anlarımızda eski hataları hatırlatma eğiliminde oluruz. Eski hataları hatırlatmayın, ama eski başarıları hatırlatabilirsiniz.

Domateslerin bir kısmını ezerek suyunu çıkarın. Domates suyu ile domates dilimlerinin tadı hakkında konuşun. Şekilleri farklı olsa bile tadlarının aynı olduğunu keşfetmek zihinsel bir işlemdir.


Ütülenen giysileri dolaplara yerleştirme sorumluluğu verin.

Ev adresinizi öğretin. Bunu bilmenin neden önemli olduğunu anlatın.

Bir işle meşgul olan birini uzaktan çocuğunuzla beraber izleyin. Örneğin bir pazarcıyı. Neyi nasıl yaptığını konuşun. Daha sonra yanına gidin ve o kişiye sorular sorun.









.ALINTIDIR.