23 Eylül 2020 Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Örnekleri Planı

2. UZAKTAN EĞİTİM PLANI – Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Örnekleri 23 Eylül


2. UZAKTAN EĞİTİM PLANI
TÜRKÇE VE SANAT ETKİNLİĞİ
Amaç: Çocuğun kendini ifade edebilme becerilerini desteklemek, okula aidiyet ve okula uyum sürecini desteklemek.

Sen nasıl birisin? Saçların, gözlerin ne renk? Hangi yemekleri seversin? En çok hangi oyunları oynamayı seversin? Şimdi bir kâğıda annen ya da babandan yandaki gibi bir ayna çizmesini iste. Bu aynanın içine önce kendini çiz ve boya. Sonra da resminin yanına seni ve senin sevdiğin şeyleri anlatan cümleleri anne ya da babana yazdırabilirsin.

OYUN ETKİNLİĞİ: ÖNCE KAPAN KAZANIR
Amaç: Dikkat ve konsantrasyon becerilerini desteklemek.

Bu oyun için herhangi bir nesne ya da oyuncağa ihtiyacın olacak. Ailenden birini seçip masada ya da yerde karşılıklı oturun. İkinizin aranıza seçtiğiniz bir nesne ya da oyuncağı koyun (mesela bir lego olabilir). Başka bir kişi “eller havada”,”eller başımın üstünde”, “eller kulaklarımda” vb. komutlar vererek sizi yönlendirmeli. Oyuncular yönergelere uygun olarak “eller havada” dendiğinde ellerini havaya kaldırmalı, “eller başımın üstünde” dendiğinde ellerini başının üzerine koymalı ve “eller legoda” dendiği zaman ise hızla ortada duran legoyu kapmaya çalışmalıdır. Oyunda legoyu ilk kapan kazanır. İstenirse oyun sırasındaki yönergeler “eller burunda”, “eller kulaklarda” gibi farklı şekillerde de verilebilir. Dikkatli ve hızlı olan kazanır. İyi eğlenceler…

FEN ETKİNLİĞİ: SU AKITMAYAN POŞET
Amaç: Çocuğun neden sonuç ilişkisi kurma ve akıl yürütme becerilerini geliştirerek, bilime ve bilimin doğasına merak uyandırma.

Bu deney için kurşun kalemlere, kilitli poşete (yoksa buzdolabı poşeti de olabilir) ve bir miktar suya ihtiyacımız var.



Poşeti üstten tutabileceğimiz kadar mesafe bırakarak su ile dolduralım. Su dolu olan yerlerinden kalemleri tek tek batırarak poşete batıralım.

Plastik poşet ve kalem deneyini poşet boşken kalemleri geçirip sonrasında su doldurarak yapsaydınız kalemlerin geçtiği yerlerden su sızacaktı. İsterseniz bunu da deneyerek gözlemleyebilirsiniz. Ancak önce poşeti suyla doldurup sonra kalemleri içine sokarsanız su sızmaz. Bunun sebebi ise polietilen maddesinin parçalara ayrıldığında moleküllerinin daha yakın hareket etmesidir. Yani içi su doluyken kalemleri geçirdiğinizde polietilen kalemlerin etrafında sıklaşır ve su sızmasını engeller.

(Hazırlayan: Mavi Yunus Yayınları)