Üçgen kavramını öğretirken mutlaka birden çok üçgen şeklinden faydalanmak, görsel ezberi devre dışı bırakıp, çocukların bakış açısını zenginleştirip ufkunu açar. Çocukların kavram gelişimleri dikkate alındığında, hangi kavram olursa olsun bol örneklerle pekiştirmek, hem kavramın kolay öğrenilmesine, hem de günlük hayattaki karşılıklarıyla ilişki kurulmasına yarar.
Bu çalışmayı yaparken standart bir üçgen gösterdim, sonra dik üçgen ve geniş tabanlı üçgen gösterdim. Bazı çocuklar onların üçgen olmadığını ifade etti. Demek ki bu konuda bir sorun var. Üçgen 3 düz kenar ve 3 köşeden oluşur. Asıl odaklanması gerekilen konu bu. Biz de 3 noktalardan oluşan çalışma sayfası hazırladık ve bu noktaları birleştirerek üçgen oluşturulmasını istedik.
Üçgen kavramını öğrendikten sonra ilgi çekici küçük bir çalışma daha yaptık. Üçgenleri köşelerinden başlayarak kesersek yarım üçgen değil, 2 üçgen oluşuyor. O üçgenleri de kesersek yine iki farklı üçgen oluyor. Ama dairede aynı şey olmuyordu. Kesince yarım daire oluyordu. Bu da etkinliği tamamlayıcı güzel bir çalışma oldu.

Etkinliğin kalıbı alttadır:









Noktadan üçgen oluşturma kalıbı: