Fazıl Say ‘Nâzım Oratoryosu’ Antalya’da
Nâzım Oratoryosu; 3 Haziran Perşembe günü saat 21.30’da Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.
16:35 | 26 Mayıs 2010
Yorum yaz Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-



Nâzım Hikmet’in ölümsüzlüğünün 47. yılı anısına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen, Nâzım Hikmet’in günümüze unutulmaz izler bırakan dizelerinin Fazıl Say’ın müziği ile yeniden hayat bulduğu Nâzım Oratoryosu; 3 Haziran Perşembe günü saat 21.30’da Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Aynı gün; Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından tasarlanan ‘Nâzım Hikmet Hapiste’ heykelinin açılış töreni ise saat 18.00’da Karaalioğlu Parkı’ndaki birinci miradorda yapılacak.

Say’a dev orkestra ve koro eşlik edecek
Piyanodaki güçlü ve sınırsız yorumu ile izleyici karşısına çıkacak Fazıl Say’a eserinde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. Konserde ayrıca şiirde Genco Erkal, vokalde Sertab Erener, Güvenç Dağüstün, blok flüt İrem Alpay, Glockenspiel Elif Ceren Fitoz ve çocuk solist olarak Kansu Tanca sahne alacak.

Say’ın müziği ile ‘Nâzım şiirleri’…
Fazıl Say’ın koro ve orkestra için 2001 yılında bestelediği ve beş farklı bölümden oluşan Nâzım Oratoryosu’nda “Gençlikte” (Üç Selvi, Açların Gözbebekleri, Kerem Gibi), “Hapishanede” (Dizboyu Karlı Bir Gece, Pazar, Ben İçeri Düştüğümden Beri, Yatar Bursa Kalesinde), ”İnsan Üzre” (Hapisten Çıktıktan Sonra, Kız Çocuğu, Hiroşima, Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz?), “Memleket Üzre“
(Vatan Haini, Şehitler, Davet; Memleketim) ve final bölümünde ise “Yaşamaya Dair” seslendirilecek.

alıntı