Sahne Klasikleri

Türk ve dünya tiyatrosunun klasikleri NTV’de

NTV'de bir ilk... Her hafta 30 dakikalık bölümler halinde yayınlanacak 'Sahne Klasikleri’nde dünyaca ünlü tiyatro eserleri sergilenecek.

NTV, Sahne Klasikleri ile dramanın ağırlıklı olduğu yeni bir alana el atıyor. Daha önce Dünya Klasikleri dizisiyle yeni bir eğilim yaratan ve çizgiroman formatını başka bir boyuta taşıyarak ciddi bir okur kitlesine ulaşan NTV, şimdi de dünya ve Türk tiyatrosunun klasik eserlerini ekrana getiriyor.



Yönetmenliğini Arzu Akmansoy’un üstlendiği ve 30 dakikalık bölümler halinde yayınlanacak Sahne Klasikleri’nde her hafta dünyaca ünlü bir tiyatro eseri sergilenecek ve oyunla ilgili bilgiler verilecek.

Sahne Klasikleri’nin bu Pazar yayınlanacak ilk bölümünün başlığı ise “Hamlet”. Tekin Akmansoy, Zihni Göktay, Toprak Sergen, Ege Aydan gibi usta oyuncuların yanı sıra genç ve başarılı tiyatro oyuncularını dramada izleyeceğiz.



William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet dünya tiyatrosunun en bilinen, en çok sahnelenen, en çok yorumlanan ve en çok uyarlanan eseri.

Hamlet

Danimarka Prensi Hamlet’in bir suikaste kurban giden babasının intikamını alma çabalarını anlatan oyun 1599 – 1601 yılları arasında yazılmış ve ilk kez tahminen 1607 yılında sahnelenmiş. Tiyatro dışında defalarca sinemaya, televizyona ve farklı sahne sanatlarına da uyarlanan Hamlet’in NTV’de yayınlanacak versiyonunda ise Ege Aydan’ın liderliğini üstlendiği bir tiyatro grubunun yorumunu izleyeceğiz.

4. Murat

“Hamlet” rolünde Toprak Sergen, Ophelia rolünde Akasya Asıltürkmen, Getrud rolünde Güneş Berberoğlu, Claudius rolünde Hakan Güneri, Polonius rolünde Sezai Aydın, Laertes rolünde Arda Aydın, Horatio rolünde Kerem Kobanbay, Mezarcı rolünde Beyti Engin ve tiyatro topluluğunun rejisörü rolünde Ege Aydan rol alıyor.



“Hamlet”in ardından Moliere’in “Cimri” ve Turan Oflazoğlu’nun “4. Murat” eserleri de Sahne Klasikleri’nde gelecek haftalarda sergilenecek.

“Sahne Klasikleri” her Pazar saat 14.10’da NTV’de yayınlanacak. Tekrarı Cumartesi 09:10’da.


ntvmsnbc